ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.9.13

Η αυστηρή έκθεση προόδου της Τρόικα για την Ελλάδα και τα νέα μέτρα οδηγούν σε βραχυχρόνια χρηματιστηριακή αβεβαιότητα


Έγκαιρα έχει διαγνωστεί ότι η έλευση της Τρόικα που κορυφώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου – μαζί με τις γερμανικές εκλογές – αλλά και η έκθεση προόδου που θα συνταχθεί με αφορμή την νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και θα παρουσιαστεί μέσα Οκτωβρίου θα περιέχει αρνητικές εκπλήξεις.

Αυτό αρχίζει να αποκαλύπτεται σταδιακά.
Στην προηγούμενη αξιολόγηση που συνέπεσε χρονικά πάνω στην προεκλογική περίοδο η Γερμανία, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε να εμφανίζεται ως μόνιμο άλυτο πρόβλημα το ελληνικό οικονομικό ζήτημα, της αδυναμίας δανεισμού από τις αγορές, της αδυναμίας διαχείρισης του χρέους και βεβαίως του μείζονος ζητήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Παραμονές προεκλογικής περιόδου τέτοιου είδους ζητήματα αναζωπυρώνουν τα πολιτικά πάθη και τις πολιτικές εντάσεις και αποτελούν σημείο έντονων προστριβών.
Έτσι λοιπόν η έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας που συνέταξε η Τρόικα ήταν πολύ ήπια.
Βέβαια δεν σημαίνει ότι η Τρόικα δεν αναγνωρίζει και την πρόοδο που έχει υπάρξει σε ορισμένους τομείς αλλά αξιολόγησε «χαλαρά» και τα σημεία όπου η Ελλάδα δεν έχει πάει καλά.
Η νέα έκθεση της Τρόικα θα εστιάζεται σε δύο τομείς στην διατηρισιμότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος που τεχνηέντως εμφανίστηκε και βεβαίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η Τρόικα θα βγάλει κίτρινη κάρτα σε ορισμένους τομείς και σε κάποιους άλλους θα διαπιστώσει πρόοδο.
Ωστόσο οι τόνοι θα ανέβουν, η Γερμανία μετά τις εκλογές θα ζητήσει ακόμη περισσότερα από την Ελλάδα.
Η σκληρή γλώσσα της Τρόικα θα ξαναφορεθεί και οι φωνές σκληρής κριτικής θα επανέλθουν μαζί βεβαίως και με κάποιες αναφορές για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα.
Το σκηνικό αυτό που θα κρατήσει από τις Γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου οπότε και θα δημοσιευθεί η έκθεση προόδου είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει μια περίοδο μερικής ή ολικής χρηματιστηριακής αβεβαιότητας.
Το βασικό ζήτημα που θα επηρεάσει σημαντικά τις ισορροπίες στην αγορά είναι η νέα δανειακή σύμβαση η 3η κατά σειρά δηλαδή ένα τρίτο μνημόνιο και βεβαίως το βασικό σχέδιο για ελάφρυνση του χρέους.
Όλοι εστιάζονται στην 3η κατά σειρά δανειακή σύμβαση αλλά όχι τόσο στην ουσία που είναι πως το haircut θα καταστεί βιώσιμο.
Έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά.
Επιμένουμε και δεν είμαστε οι μόνοι, συνολικά 11 ξένοι οίκοι, καθηγητές πανεπιστημίου και Γερμανοί θεσμικοί παράγοντες θεωρούν ότι για να καταστεί βιώσιμο το χρέος θα πρέπει να υπάρξει ένα γενναίο haircut 40% με 50%.
Μια τέτοια απόφαση θα έδινε τεράστια ώθηση στην οικονομία και ακόμη μεγαλύτερη στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Στην κυριολεξία το ελληνικό χρηματιστήριο θα εκτοξευόταν όχι στις 1400 μονάδες αλλά 101% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
Με χρηματιστηριακούς όρους λοιπόν η αγορά αναμένεται να ανακρούσει πρύμναν, ίσως υπάρξει και διόρθωση αλλά θα κινηθεί σε ένα ελεγχόμενο εύρος διακύμανσης για τις επόμενες εβδομάδες.
Τον Νοέμβριο λοιπόν θα κριθεί η τάση και με δεδομένο ότι λόγω της ειλημμένης απόφασης υποβάθμισης του ΧΑ σε emerging market αναμένονται εισροές έως 3,5 δισεκ. δολάρια εξέλιξη που αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά.
Ωστόσο από σήμερα έως τους επόμενους 6-12-18 μήνες θα έχει γυρίσει σελίδα και η οικονομία καθώς σε διάστημα 6 ή 12 ή 18 μηνών η ελληνική οικονομία θα έχει ανακάμψει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως λαμβάνοντας υπόψη και τους αντικειμενικούς κινδύνους π.χ. πολιτικής κατάρρευσης ή κοινωνικής αναταραχής το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έχει χαραχθεί.
Αν βέβαια υπάρξει στραβοπάτημα τότε το σοκ της απογοήτευσης θα είναι πολλαπλάσιο του αναμενόμενου.
Όμως φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία θα γευτεί το σοκ της ανάκαμψης το σοκ της επιτυχίας.
Το χρηματιστήριο επίσης έχει προδιαγεγραμμένη πορεία.
Όταν το ΧΑ ήταν στις 2200 μονάδες τολμήσαμε να προβλέψουμε 500-550 μονάδες.
Το ΧΑ σημείωσε ιστορικό χαμηλό 474 μονάδες.
Τώρα εκτιμούμε ότι το ΧΑ θα βρεθεί στις 1400 μονάδες.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: