ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.9.08

Επισημάνσεις για τις «σαμπάνιες» και την «ευφορία»…

Με αφορμή τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ως συνεισφορά σε έναν διάλογο προβληματισμού και αναζητήσεων, επισημαίνουμε:
1. Οι δημοσκοπήσεις εμπεριέχουν τα «συμφέροντα» των εντολέων τους (αυτό είναι γνωστό, όχι μόνον στους επαΐοντες, αλλά στον καθένα μας).
2. 54 μήνες δεξιάς διακυβέρνησης και επισήμως, τουλάχιστον 54 καραμπινάτα σκάνδαλα, δεν συνάδουν με τις δημοσκοπήσεις.
3. Η εμφάνιση του Καραμανλή στη ΔΕΘ, ήταν η αποκάλυψη του ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.
4. Για την “πρωτοπορία” του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου στις δημοσκοπήσεις, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ορισμένα στοιχεία:
α. πρόκειται για μια “πρωτοπορία” που στηρίζεται στο 1/3 του πληθυσμού
β. πρόκειται για μια “πρωτοπορία” που στηρίζεται στην πτώση-φθορά της ΝΔ
5. Υπάρχει ακόμη έντονη απέχθεια του κόσμου στην περίοδο της «εκσυγχρονιστικής» σημιτικής περιόδου, αλλά και των υπουργών εκείνων των κυβερνήσεων.
Ορισμένες παρατηρήσεις που σχετίζονται με την απάθεια-απέχθεια του κόσμου προς την πολιτική, τα κόμματα και τους ηγέτες:
- Σήμερα οι πολίτες δεν συμμετέχουν ενεργά, αλλά ούτε και μαζικά, στη διαμόρφωση της πολιτικής. Η πολιτική είναι μια εσωτερική, κλειστή υπόθεση λίγων. Η πολιτική εξουσία και ο πλούτος συγκεντρώνονται στα χέρια λίγων και “εκλεκτών” (“επικοινωνιολόγοι”, πανεπιστημιακοί, “δημοσκόποι”, “εκλογολόγοι”, Golden Boys, αλλά και Pretty Boys)
- Υπάρχει ένας αγώνας δρόμου για την «κατάκτηση» του ανύπαρκτου μεσαίου χώρου. Ο λεγόμενος «μεσαίος χώρος» είναι εφεύρεση των “ειδικών” για την επαγγελματική τους προοπτική. Οι πολίτες – στην τεράστια πλειοψηφία τους – στενάζουν και υποφέρουν από την πολιτική της δεξιάς. Έχουν αποκτήσει ριζοσπαστική συνείδηση σε βαθμό που ξεπερνάει, όχι μόνον τον «μεσαίο χώρος», αλλά και τις εκσυγχρονιστικές πολιτικές μιας δήθεν σύγχρονης αριστεράς.
- Στο φαινόμενο περιθωριοποίησης και αδιαφορίας των μαζών, η απάντηση είναι μία και μοναδική (αν μιλούμε για προοδευτική αριστερή πολιτική), οργάνωση του κόμματος που δεν έχει σχέση με οργάνωση ανώνυμης ή πολυεθνικής εταιρίας, αλλά στηρίζεται στο λαό και τους πολίτες.
- Θα λειτουργήσει ως καταπέλτης η προσφυγή των κομμάτων στην αναζήτηση και συνδρομή “ειδικών”, για να ανιχνεύσουν-παγιδεύσουν την κοινή γνώμη. Η προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών από μια ελίτ με τεχνικές-διαφημιστικές πολιτικές, που βαπτίζονται “επιστημονικές μέθοδοι επικοινωνίας”, έχει “κοντά ποδάρια”.
- Υπάρχει αναγκαιότητα δομικής οριοθέτησης του πολιτικού πεδίου. Η “λογική” του ότι «εμείς ως κυβέρνηση θα διαχειριστούμε καλύτερα και περισσότερα έντιμα τα κοινά», οδηγεί στην πολιτική αυτοκτονία!
π.χ. Μπροστά στην κερδοσκοπία στα καύσιμα και την πολιτική της δεξιάς, ο σκιώδης υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδης, δήλωνε χθες στον ραδιοσταθμό του Flash: «καλούμε την κυβέρνηση να βάλει πλαφόν μείωσης κατά 10 λεπτά». Αυτές οι πολιτικές δεν σηματοδοτούν αλλαγή!
Συνεπώς, όσο η αριστερά (εκτός αν ορισμένοι δεν θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό κίνημα) δεν θα αρθρώνει αριστερό λόγο, αριστερή πρόταση, αριστερό όραμα, πέρα και έξω από ψευδό-εκσυγχρονιστικές θεωρίες, οι πολίτες - είτε μας αρέσει, είτε όχι -, πέρα από “δημοσκοπήσεις”, θα ελκύονται από την απέχθεια προς την πολιτική και τους ηγέτης της, ή θα προτιμούν τη συνεπή νέο-δεξιά, ελπίζοντας ότι μια ημέρα θα αποκτήσουν κι αυτοί ένα μικρό οικοπεδάκι, ή μια μικρή offshore, όπως η οικογένεια Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και σια…


by http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: