ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.4.12

Ίλιγγος από τις χλομές επιδόσεις

thumb
Στο κόκκινο έχει φτάσει η αγωνία στην Ιπποκράτους από τις εξαιρετικά χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του κόμματος, που δεν φαίνεται να συ­σπειρώνει ούτε το ένα τρίτο των ψη­φοφόρων του 2009. Η διαπίστωση ότι έχει αποσαθρωθεί πλήρως η κομ­ματική βάση του ΠΑΣΟΚ και δεν μπο­ρεί να φτάσει δημοσκοπικά ούτε σ’ ένα αξιοπρεπές ποσοστό του 20%, που θα δώσει μια προεκλογική ανά­σα στα στελέχη να βγουν δυναμικά στην επαρχία, έχει δημιουργήσει σο­βαρούς πονοκεφάλους στη νέα ηγε­τική ομάδα.
Μιλώντας την Τετάρτη το βράδυ στο Mega ο Βενιζέλος άδειασε πλήρως τον Γ. Πα­πανδρέου για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησής του και το «λεφτά υπάρ­χουν». Τόνισε ότι ήταν λάθος «στημέ­νο» το Μνημόνιο 1, προσθέτοντας ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα από την πρώτη στιγμή, ενώ ο ίδιος ήταν αντί­θετος με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
Στο μεταξύ η υπόθεση Τσοχατζόπουλου έφερε στο προσκήνιο, τη δι­εφθαρμένη, φαύλη και αλαζονική πλευρά της πολύχρονης πολιτείας των στελεχών του κόμματος, δημιουργώ­ντας ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που βρί­σκεται ολομερής και ολονυχτίς στην Ιπποκράτους (με ένα πασχαλινό διά­λειμμα τριών ημερών), αποφάσισε να μπει σε μια πιο έντονη προεκλογική εκστρατεία με επισκέψεις, ομιλίες, περιοδείες και επαφές με τους πολί­τες σε όλη την Ελλάδα και καθημερι­νές προγραμματικές παρεμβάσεις με μοναδικό στόχο να πείσει να επιστρέ­ψει ένα κομμάτι των ψηφοφόρων του 2009 που βρίσκεται ψυχολογικά κο­ντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά με τον ορυμα­γδό των σκληρών μέτρων και τη δα­μόκλειο σπάθη του μνημονίου θέλει να λειτουργήσει τιμωρητικά.
Πίσω στο μαντρί
«Ο στόχος μας δεν είναι να πείσου­με όλους τους ‘‘αγανακτισμένους’’ ΠΑΣΟΚους ή όσους έχουν εγκαταστα­θεί από καιρό στην Αριστερά, αλλά όσους ακόμα το παλεύουν μέσα τους, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έκαναν οι κυβερνήσεις μας να κρατή­σουν ζωντανή τη χώρα», επισημαίνει ηγετικό στέλεχος του κόμματος.
Με στόχο λοιπόν τη μερική επανασυσπείρωση αποφάσισε να καταρτί­σει ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψε­ων σε πολλές πόλεις σ’ όλη την Ελλά­δα, με στόχο την έντονη προσωπική του παρουσία στα τοπικά μέσα ενη­μέρωσης (τοπικά κανάλια και ραδιό­φωνα), την επαφή του με τους τοπι­κούς παράγοντες και την παροχή εξηγήσεων για την πολιτική των δυόμισι προηγούμενων ετών. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να θέσει έντονα το διακύβευμα – κατά το ΠΑΣΟΚ – των εκλο­γών, όπου είναι η παραμονή της χώ­ρας εντός του ευρώ, η δημοσιονομική διάσωσή της από την ολική χρεοκοπία και η προοπτική ανάκαμψης σε ορατό επίπεδο.
Το χαρτί της υπεύθυνης δύναμης που έβαλε τη διάσωση της χώρας πά­νω από το κομματικό συμφέρον θα θέσει έντονα το ΠΑΣΟΚ καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Ταυτόχρονα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κλειστή σύ­σκεψη με τους επιτελείς του αποφά­σισε:
♦ Να επιχειρήσει να ακυρώσει τις προτάσεις Σαμαρά και το «Ζάππειο 3» λέγοντας ότι οι φορολογικές του εξαγγελίες δεν είναι κοστολογημέ­νες, δεν μπορούν να εφαρμοστούν και επιφέρουν τέτοια απόκλιση στα δημόσια οικονομικά, που δεν πρόκει­ται να γίνουν αποδεκτές από τους δα­νειστές μας.
♦ Να κόψει τη λογική της αυτο­δυναμίας που προβάλλει ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρώντας την ανέφικτη, αλλά και άχρηστη στην παρούσα φά­ση, αφού η διακομματική συνεργασία μπορεί να προωθήσει δύσκολες πολι­τικές αποφάσεις που χρειάζονται τον επόμενο καιρό.
♦ Να αναδείξει ως ανέφικτες ή συ­νταγές απόλυτης χρεοκοπίας τις προ­τάσεις και αιτιάσεις που προβάλλουν οι αντιμνημονιακοί πόλοι αριστερά και δεξιά του ΠΑΣΟΚ.
♦ Να καταθέσει συγκεκριμένες, υπεύθυνες και εφικτές προτάσεις που θα ανακουφίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και μικρομεσαίους και θα κάνουν πιο ήπια την προσαρμογή που επιβάλλει το δεύτερο μνημόνιο. Ήδη ο Βενιζέλος τις δύο τελευταίες μέρες παρουσιάζει σειρά προτάσεων που κινούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση.
♦ Να πείσει ότι υπάρχει πεδίο άσκησης μεταρρυθμιστικής πολιτικής και εκτός του μνημονίου και ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τολμήσει να την προωθήσει.
Σήμα συσπείρωσης
Σήμα πολιτικής επανάκαμψης και επανασυσπείρωσης θέλει να στείλει προς την ελληνική κοινωνία με την πρώτη δημόσια ομιλία του στο γήπε­δο του Μύλωνα της Νέας Σμύρνης σή­μερα το βράδυ ο Βενιζέλος. Η αγωνία για την εμφάνισή του ήταν τόσο εμ­φανής, ώστε, εκτός από το προσκλη­τήριο όλων των υποψηφίων στην Ατ­τική, από τους οποίους ζήτησε κινη­τοποίηση, προχτές συσκέφτηκε με στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ασχολούνται με την Αττική, τους δημάρχους των όμορων δήμων που είναι στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλη νο­μαρχιακών επιτροπών του κόμματος, προκειμένου να κινητοποιηθούν οπα­δοί. Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε προγραμματιστεί να πα­ραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές, με προφανή στόχο να καθησυχάσει τους διεθνείς παράγοντες ότι το κόμμα βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού συστή­ματος. Αύριο θα μεταβεί στο Ηρά­κλειο, όπου αναμένεται να μιλήσει το απόγευμα στο νέο κλειστό γυμναστή­ριο στα «Δύο Αοράκια». Την επομένη το πρωί θα αναχωρήσει για την Αθή­να, καθώς ματαιώθηκαν οι επισκέ­ψεις του στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Το ίδιο απόγευμα θα βρεθεί στη Λαμία, όπου στις 6.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στο κλειστό γυ­μναστήριο της πόλης. Αργά το βράδυ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή το πρωί θα μιλήσει στην Κο­ζάνη, ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται στα Ιωάννινα.
Στο μεταξύ σταδιακά φαίνεται να επιλύονται και τα προβλήματα των ψηφοδελτίων σε περιοχές όπως η Κοζάνη, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα, αλλά και το συμπλήρωμα ψηφοδελ­τίων με γυναίκες, αφού αύριο λήγει και η σχετική προθεσμία για την κατάρτισή τους. Η απροθυμία στελεχών να μπουν στη μάχη, αλλά και οι τοπι­κές έριδες γύρω από την υποψηφι­ότητα στελεχών της αυτοδιοίκησης, όπως η περίπτωση Παπατόλια στον Βόλο, έχουν δημιουργήσει σε αρκε­τές περιοχές εντάσεις, μικρότερης όμως έντασης απ’ ό,τι στη Ν.Δ.
Το θέμα Τσοχατζόπουλου όμως βα­ραίνει ακόμα περισσότερο την κα­μπάνια των περισσότερων υποψήφι­ων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Ν.Δ. καταβάλλει συστηματική προσπάθεια να εμπλέξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως υπερασπιστή του. Το γεγονός εί­ναι ότι οι υποψήφιοι βουλευτές που το Πάσχα ήρθαν σε επαφή με τις το­πικές κοινωνίες αντιμετώπισαν πολύ εχθρικό κλίμα για το θέμα του Άκη, που επανέφερε στο προσκήνιο τα ζητήματα διαφθοράς αλλά και τις ευ­θύνες του πολιτικού προσωπικού του ΠΑΣΟΚ στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. «Η υπόθεση Άκη μας κάνει ζημιά και πρέπει να πάρουμε πιο κα­θαρή και απόλυτη θέση», επισημαίνει ηγετικό στέλεχος, που κρίνει ότι είναι πολύ αδύναμη και αμήχανη η αντί­δραση του κόμματος.
Στη συνάντηση του Βενιζέλου με την εκλογική επιτροπή τη Δευτέρα του Πάσχα το θέμα Τσοχατζόπουλου απα­σχόλησε ελάχιστα τη συνεδρίαση, λόγω κυρίως της απροθυμίας του προέ­δρου του ΠΑΣΟΚ να εστιάσει σ’ αυτό. Την επόμενη μέρα και στη συνάντηση με τους υποψήφιους της Αττικής ο Βε­νιζέλος έδωσε τη γραμμή, επισημαί­νοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλει από το σώμα του τον πρώην υπουργό, τον έχει διαγράψει από τις τάξεις του και ότι η προσωπική ποινική ευθύνη εί­ναι άλλο ζήτημα από την ευθύνη που έχουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις.
Προσπαθώντας μάλιστα να απα­ντήσει στις κατηγορίες της Ν.Δ. ότι το 2005 λειτούργησε σαν συνήγορος του Α. Τσοχατζόπουλου, είπε ότι αν τότε η εξεταστική επιτροπή γνώριζε για τα εξοπλιστικά τα στοιχεία που βγήκαν στη συνέχεια στην επιφάνεια, η στάση των κομμάτων θα ήταν δια­φορετική, και υπενθύμισε ακόμα ότι τα στοιχεία για τις off shore εταιρεί­ες αναδείχτηκαν μέσω της διερεύνη­σης για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, στην οποία πρωτοστάτησε το ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχουν όμως στελέχη του ΠΑ­ΣΟΚ που θεωρούν ότι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου η Ν.Δ. πολώνει με ανήθικο τρόπο το κλίμα, καθώς, όπως λένε, το 2005 δεν ήταν τίποτα γνω­στό για την περιουσία του πέραν του πολυτελούς γάμου του πρώην υπουρ­γού στο Παρίσι. «Θα συγκρουστούμε για θέματα που αφορούν τη χώρα και το μέλλον της. Όχι για τον Τσοχατζόπουλο», λένε συνεργάτες του Βενι­ζέλου και εκτιμούν ότι η Ν.Δ. επιχει­ρεί να συνδέσει τον νέο πρόεδρο του κόμματος με όλα τα προηγούμενα χρόνια του, από την περίοδο Σημίτη έως σήμερα, καθώς ο νέος πρόεδρος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στην προεκλογική καμπάνια.
Σταθερή η εμμονή στους ήπιους τόνους
Η εκλογική στρατηγική του Βενιζέλου να ρίχνει συνεχώς γέφυρες συνερ­γασίας προς τη Ν.Δ. και να μην σηκώνει το γάντι της αντιπαράθεσης έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αφού θεωρούν πως είναι αδιέξοδη και λειτουργεί αρνητικά για το Κίνημα. Υπάρ­χουν στελέχη που έχουν προτείνει ανοιχτά μια οξεία αντιπαράθεση απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο καταλογίζουν επικοινωνιακές προεκλογι­κές κορώνες, ώστε να αποδείξει ότι δεν επιθυμεί καμία είδους πολιτική συ­νεργασία και ότι είναι απόλυτος απέναντι στο ζήτημα της αυτοδυναμίας, πα­ρότι γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι ανέφικτο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι στην παρούσα φάση ο προσωπικός πόλεμος φθοράς που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία είναι εκτός της διάθεσης των πολιτών και θα πέσει στο κενό. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κοκορομαχίες μεταξύ των δύο κομμάτων βολεύουν όσους αντιμάχονται τον δικομματισμό και εκτιμά ότι μόνο η αντιπαράθεση ιδεών και προτάσεων μπορεί να συμβάλει στην ανα­βάθμιση της αξιοπιστίας των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία κουβαλάνε την ευθύνη για την πορεία της χώρας.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Πάσχα αποφασίστηκε ακόμα να μην τεθούν τα προεκλογικά διλήμματα με τρόπο εκβιαστικό προς τους ήδη αγανακτισμένους ψηφοφόρους, αλλά να εξαντληθούν τα περιθώρια της πειθούς. Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν και τα σποτ του κόμματος, τα οποία θα είναι σποτ λόγου με ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Πολλά από τα σποτ θα διακινηθούν αποκλειστικά και μόνο από το Διαδίκτυο, το οποίο και θα πρωταγωνιστήσει στην προεκλο­γική εκστρατεία. Παρότι δεν προβάλλεται, ήδη στην Ιπποκράτους έχει εγκατασταθεί ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος «τσεκάρει» την υλοποίηση της καμπάνιας και δίνει τις δικές του συμβουλές. Ο ίδιος δεν θέλει να βγει προς τα έξω με κάποιο καθοριστικό ρόλο, αλλά στο εσωτερικό κα­ταθέτει την εμπειρία του.
Στο μεταξύ αντίθετες είναι οι εκτιμήσεις μεταξύ των στελεχών αν η απα­γόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων τις τελευταίες 15 ημέρες θα είναι επ’ ωφελεία του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό γιατί κάποιοι θεωρούν ότι ο κίνδυνος ακυβερνησίας ή εξόδου της χώρας από το ευρώ μπορεί να επαναφέρει στη «φυσική τους κοίτη» κάποιους ψηφοφόρους του κόμματος. Άλλοι όμως επι­σημαίνουν ότι αν το ΠΑΣΟΚ έδειχνε σημάδια ανάκαμψης στις δημοσκοπή­σεις που παρουσιάζονται ως αύριο, αυτό θα λειτουργούσε πολλαπλασιαστι­κά για τη δυναμική του κόμματος.
Αντίθετα η προβολή επιδόσεων του 15% ή 18% λειτουργεί εντελώς δια­λυτικά για την ψυχολογία ακόμα και όσων έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι οι επιδόσεις στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν περιθώριο να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η «πεποίθηση» Βενιζέ­λου ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει την ανατροπή και να είναι το πρώτο κόμ­μα, ώστε να πάρει αυτός την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Το ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: