ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.5.12

Διεθνή ΜΜΕ αναλύουν και... προβλέπουν

thumb
Με τα βλέμματα όλου του κόσμου να είναι στραμμένα στην Ελλάδα, διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, αναλυτές και ανταποκριτές προ­σπαθούν να ρίξουν φως στο ρευστό πολιτικό σκηνικό της χώρας, να ερμηνεύσουν το εκλο­γικό αποτέλεσμα και να αποτολμήσουν προ­βλέψεις. Η δημοσκόπηση της Pulse RC για «Το Ποντίκι», που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο φύλλο του «Π», όπως ήταν φυσικό, τράβηξε την προσοχή τους και αποτέλεσε απαραίτητο εργαλείο στην επισκόπηση της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας.
Η «Wall Street Journal», σε άρθρο της στη διαδικτυακή της έκδοση, επισήμανε ότι η υπο­στήριξη των Ελλήνων στον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος είχε βγει δεύτερος στις εκλογές του Μαΐου - έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
«Ο πολέμιος της λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβα­νε το 22% των ψήφων εάν οι εκλογές πραγμα­τοποιούνταν σήμερα, κερδίζοντας 5 ποσοστι­αίες μονάδες, σε σχέση με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου» αναφέρει χαρακτηριστικά η «Wall Street Journal» σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του «Π».
«Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας συγκρούστηκαν για το πώς η χώρα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ» αναφέρει σε δημοσίευμά του το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που διενεργού­νται, συνεχίζει το Bloomberg, ο ΣΥΡΙΖΑ προη­γείται στις νέες εκλογές, αν και με ποσοστό που απέχει από την αυτοδυναμία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 22%, σύμ­φωνα με δημοσκόπηση της Pulse. H Νέα Δημο­κρατία θα τερμάτιζε δεύτερη με 19,5% και το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε το 14% των ψήφων, σύμφω­να με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δη­μοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Το Ποντίκι”».

Εκροές
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο γενικός δεί­κτης του Xρηματιστηρίου Αθηνών έχει υποχω­ρήσει κάτω από τις 550 μονάδες, στα χαμηλό­τερα επίπεδα από το 1990, ενώ παρατίθεται και η δήλωση οικονομολόγου συνεργάτιδας της εταιρείας του Ρουμπινί Global Economics LLC, ονόματι Megan Greene, ότι: «Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα επακολου­θήσει όταν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών και εξέλθει από το ευρώ. Ήδη βλέπουμε τις εκροές τραπεζικών καταθέσεων από την Ελλά­δα. Όταν η Ελλάδα βγει [από το ευρώ], θα δού­με τις τράπεζες στην Πορτογαλία και την Ισπα­νία να διατρέχουν κίνδυνο. Πιστεύω πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παρέμβει και να προσπαθήσει να καλύψει αυτό το κενό».
Την προηγούμενη Πέμπτη, στη συνεχή ενη­μέρωση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βρετα­νικού «Guardian» για την κάλυψη της κρίσης στην ευρωζώνη, συμπεριλήφθηκε το διάγραμ­μα της πρόθεσης ψήφου της δημοσκόπησης της Pulse για το «Ποντίκι» μαζί με τα ποσοστά που συγκεντρώνει το κάθε κόμμα.
Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθή­να Helena Smith κάλυψε λεπτομερώς την ορ­κωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο, όπως και τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη, στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Σχετικά με την υπηρεσιακή κυβέρνηση η ανταποκρίτρια γράφει: «Θα μείνει στην ελληνι­κή Ιστορία ως μία από εκείνες με τα μικρότερα υπουργικά συμβούλια, καθώς αποτελείται από 16 υπουργούς, στην πλειονότητά τους καθηγη­τές πανεπιστημίου και διπλωμάτες».
Όσο για τους δύο μονομάχους των επόμενων εκλογών ο «Guardian» συμπερασματικά αναφέρει: «Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποί­ησε ότι η Ελλάδα θα ζήσει έναν εφιάλτη εάν αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι θα επέλθει κόλαση εάν δεν υπάρξει αναδιαπραγμάτευση του οικονο­μικού προγράμματος».

Προειδοποίηση
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Fitch κατά μία βαθμίδα από το B- στο CCC, όπως και στη στάση του Βρετανού πρω­θυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη, κάλε­σε την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάριο Μόντι να πάρουν αποφασιστικά μέτρα για τη διάσωση της ευρωζώνης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Bloomberg Businessweek , που επισημαίνει όχι μόνο την υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα της ελλη­νικής οικονομίας από τη Fitch λόγω της πολιτικής αναταραχής, αλλά και την προειδοποίηση του οίκου ότι θα θέσει όλες τις χώρες της ευρωζώνης υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση μετά τις ελ­ληνικές εκλογές, σε περίπτω­ση που κρίνει ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανός στο άμε­σο μέλλον.
Επιπρόσθετα, το οικονομικό ειδησεογραφικό δίκτυο επι­σημαίνει ότι το κοινό νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλό τετραμή­νου, ενώ και το κόστος δανεισμού της  Ισπανίας αυξήθηκε κα­τά τη δημοπρασία έντοκων γραμματίων. Οι τάσεις αυτές ερμηνεύονται ως σημεία διάχυσης της ελ­ληνικής κρίσης στην ευρωζώνη.
«Οι νέες εκλογές έρχονται έπειτα από την ατελέσφορη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ - ο οποίος θέλει να ακυρώσει το πρόγραμμα διάσωσης - στη δεύ­τερη θέση. Οι δημοσκοπήσεις μετά τις εκλο­γές δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βασιστεί σε αυτήν την υποστήριξη και να έρθει πρώτος στις επόμενες εκλογές, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες της Ελλάδας να αποφύγει το να ξεμείνει από ρευστότητα μέχρι τις αρχές Ιουλίου» αναφέρει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, φιλοξενούνται και οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΝΕΤ ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ δεν κινδυνεύει από τον ΣΥ­ΡΙΖΑ. Κινδυνεύει από τις πολιτικές χρεοκοπίας των μνημονίων».
Ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο δεν πρέπει να παραβλέψουμε, είναι ότι από το εν λόγω δί­κτυο προσδίδεται ο χαρακτήρας δημοψηφίσμα­τος στις εκλογές του Ιουνίου για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη.
«Η σύγκρουση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εναντιώνεται στη λιτότητα που απαι­τείται για τη διάσωση από την Ε.Ε., και του Αντώνη Σαμαρά, αρχηγού της Νέας Δημοκρατί­ας, υπογραμμίζει τη σημασία των εκλογών της 17ης Ιουνίου ως δημοψηφίσματος για το εάν θα παραμείνει η Ελλάδα στο κοινό νόμισμα» αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg Businessweek.

Ιδιαίτερη βαρύτητα
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι και το οικονομικό portal Nasdaq.com παρουσί­ασε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse για το «Π», επισημαίνοντας ότι η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά την ανακοίνωση των αρχηγών των κομμάτων ότι απέτυχε η προσπάθεια σχηματι­σμού κυβέρνησης συνεργασίας, σε ένα δείγμα 1.206 ερωτηθέντων.
Όπως και τα άλλα ξένα ειδησεογραφικά δί­κτυα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ποσοστό που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον φέρνει πρώτο.
Παράλληλα, το Nasdaq.com σημειώνει ότι «τα ποσοστά των δύο πρώην κυρίαρχων κόμμα­των - της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας και του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ -, που μαζί συγκρό­τησαν την προηγούμενη κυβέρνηση συνεργα­σίας, έχουν ελαφρώς ενισχυθεί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 19,5% συ­γκριτικά με το 18,85% που πήρε στις εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρ­νε 14% σε σχέση με το 13,2% των εκλογών». «Η υποστήριξη προς το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή - το οποίο μπήκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά ύστερα από εκστρατεία κατά της παράνομης μετανάστευσης - πέ­φτει στο 5,5% από 7% που πήρε στις προ­ηγούμενες εκλογές, παραμένοντας ωστό­σο πολύ πάνω από το όριο του 3% που απαι­τείται για την είσοδο ενός κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο» το­νίζει και συνεχίζει κάνοντας αναφορά στα υπόλοιπα κόμ­ματα, τα οποία χάνουν την υποστήρι­ξη των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη δημοσκό­πηση.
«Το δεξιό κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες υπο­χωρεί στο 7,5% από το 10,6%, το κομμουνιστι­κό ΚΚΕ στο 5,5% από 8,5% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,5% από το 6,1% των εκλογών της 6ης Μαΐου» αναφέρει. «Στη δημοσκόπηση δεν εξαιρούνται οι ανα­ποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι υπολογίζο­νται στο 8%» καταλήγει το δημοσίευμα.
Την ίδια ώρα, στην ηλεκτρονική έκδοση της φωνής της Ρωσίας -«The voice of Russia»- επισημαίνεται ότι «μόλις έναν μήνα πριν από τη διεξαγωγή νέων εκλογών, ο αριστερός συνα­σπισμός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιτίθεται στη διά­σωση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, απο­λαμβάνει τη μεγαλύτερη λαϊκή υποστήριξη, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κόμμα, σύμφωνα με το όσα δείχνει η δημοσκόπηση που διενερ­γήθηκε από την Pulse για λογαριασμό της εφη­μερίδας “Το Ποντίκι”».
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο γεγονός ότι λόγω της πολιτικής αστάθειας στη χώρα ανα­βάλλονται, μέχρι νεοτέρας, όλες οι ιδιωτικο­ποιήσεις.
«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν θα υπογρά­ψει συμφωνίες ούτε θα νομοθετήσει» τονίζει το δημοσίευμα, ενώ σημειώνει πως η ρωσική Gazprom έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μετοχών στα Ελληνικά Πετρέ­λαια και την εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ.
Η απήχηση της δημοσκόπησης που δημοσι­εύσαμε έφτασε μέχρι τη Σαουδική Αραβία και την Τζακάρτα.
Η «Saudi Gazette» όπως και η «Jakarta Globe» αναμετέδωσαν το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) σχετικά με τη δημοσκόπηση της Pulse για το «Π».
«Οι εκλογές της 6ης Μαΐου άφησαν την Ελλάδα μετέωρη, άσκησαν έντονη καθοδική πίεση στις χρηματαγορές και το ευρώ, ενώ οι νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου δεν προσφέρουν καμία εγγύηση σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης, ικανής να εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, το οποίο έχει διαιρέσει τη χώρα.
Η δημοσκόπηση της Pulse για την εβδομα­διαία σατιρική εφημερίδα “Το Ποντίκι” δείχνει ότι η συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σο­σιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, τα δύο κυρίαρχα κόμματα που υποστήριξαν το σχέδιο διάσωσης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, συγκεντρώνουν 19,5% και 14% αντίστοιχα».

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: