ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.6.12

Σόρος: "Στην Γερμανία οι ευθύνες στην περίπτωση διάλυσης του ευρώ"


Κριτική στη στάση «δεν μπορούμε» της Γερμανίας ασκεί ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, τονίζοντας ότι η χώρα θα φέρει την ευθύνη εάν εμποδίσει τα σχέδια για διάσωσης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.
Σε άρθρο του στους FT, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων προτείνει τη σύσταση στην Ευρωζώνη ενός ταμείου που θα προβεί σε αγορά και διατήρηση του χρέους των προβληματικών χωρών-μελών, σε αντάλλαγμα για την ανάληψη μεταρρυθμίσεων από τις συγκεκριμένες χώρες.
«Εάν η υπόλοιπη Ευρώπη είναι ενωμένη σε αυτή την πρόταση, και η γερμανική βουλή την απορρίψει, τότε θα πρέπει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τις χρηματοοικονομικές και πολιτικές συνέπειες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τζ. Σόρος.
Στην περίπτωση που οι χώρες που θα αναλάβουν να κάνουν συγκεκριμένες δομικές μεταρρυθμίσεις δεν τις προχωρήσουν, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα ή άλλου είδους ποινές, προτείνει ο Σόρος.
Οι χώρες αυτές θα μπαίνουν σε πρόγραμμα μείωσης χρέους το οποίο «θα είναι δομημένο πάνω στην αναπτυξιακή τους προοπτική, και όχι να τη διακινδυνεύει», γράφει ο μεγαλοεπενδυτής.
Τότε, υποστηρίζει, θα μπορεί η Ευρωζώνη να περάσει σε μια πλήρη πολιτική ένωση και να εκδώσει και τα ευρωομόλογα.
Ως μόνο εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο, ο Τζ. Σόρος θεωρεί μόνο τη Γερμανία, η οποία βρίσκεται προσκολλημένη στο «δεν μπορούμε». Χαρακτηρίζει «παράλογη και εκτός πραγματικότητας» την εμμονή της Άγγελας Μέρκελ ότι η πολιτική ένωση στην Ευρώπη θα πρέπει να προηγηθεί της δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης.
"Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Υπάρχουν πολύ μεγάλοι κίνδυνοι στο σύστημα, τα κόστη δανεισμού αυξάνονται, υπάρχουν πιέσεις σε κατηγορίες επενδύσεων και η ανάπτυξη μειώνεται πολύ γρήγορα. Πρέπει (οι Ευρωπαίοι ηγέτες) να αντιμετωπίσουν όλους αυτούς τους κινδύνους. Θα είναι πολύ δύσκολο", δήλωσε οικονομολόγος της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered στο Λονδίνο, ενώ δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times αναφέρει ότι οι επενδυτές δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες από τη σύνοδο κορυφής. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει στη σύνοδο κορυφής ένα όλο και περισσότερο ενιαίο μέτωπο άλλων χωρών της Ευρωζώνης, το οποίο ζητά πιο φιλόδοξες πολιτικές για να σωθεί η Ευρωζώνη αυτή την εβδομάδα. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα έχουν συναντήσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής, καθώς επιδιώκουν να περιορίσουν τις διαφορές απόψεων τους.
Ο κ. Σόρος κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες - με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times - να συστήσουν μία Ευρωπαϊκή Δημοσιονομική Αρχή (European Fiscal Authority), η οποία θα δημιουργήσει ένα ταμείο μείωσης του χρέους (Debt Reduction Fund). Το ταμείο αυτό, σύμφωνα με τον Σόρος, θα αγοράζει τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, με αντάλλαγμα την προώθηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων από τις δύο χώρες. "Υπάρχει μία διαφωνία όσον αφορά τη δημοσιονομική πλευρά. Αν δεν επιλυθεί στις επόμενες τρεις ημέρες, φοβάμαι ότι η σύνοδος κορυφής μπορεί να αποδειχθεί φιάσκο. Αυτό θα μπορούσε να είναι πράγματι μοιραίο", αναφέρει στο άρθρο ο κ. Σόρος.
Η Γαλλία και η Ιταλία ζητούν επίσης από τη Γερμανία να αναλάβει αποφασιστική δράση για να τελειώσει η κρίση χρέους που διαρκεί επί 2,5 χρόνια, καθώς η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε πάνω από το 7% την περασμένη εβδομάδα, ένα επίπεδο που δεν θεωρείται διατηρήσιμο. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών τίτλων, η οποία μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αυξήθηκε σήμερα κατά 10 μονάδες βάσης και έφθασε στο 6,48%, ενώ άνοδο κατά 5 μ.β. στο 5,85% σημείωσε και η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων.


 http://dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: