ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.12.12

Στα 27-28 δισ. οι ανάγκες των τραπεζών Ελαφρώς αυξημένο το ποσό λόγω ζημιών PSI, δανείων προς το Δημόσιο ή με εγγύηση αυτού και ζημιών από θυγατρικές εξωτερικού



Στα 27-28 δισ. οι ανάγκες των τραπεζών
Με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΤτΕ που προσδιορίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες κάθε τράπεζας και την  έκτακτη ΓΣ της Alpha Bank για ΑΜΚ, ξεκινά σήμερα και τυπικά η διαδικασία ανακεφαλαιοποιήσεων, η οποία προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο με αυξήσεις κεφαλαίου και εκδόσεις μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά που αναφέρονται στην έκθεση της ΤτΕ είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι τράπεζες. Πάντως ο συνολικός "λογαριασμός" δεν αποκλίνει πολύ από την πρόβλεψη ότι θα χρειασθούν περίπου 27,5 δισ. για τις 4 μεγάλες "συστημικές" τράπεζες και λιγότερα από 4 δισ. για τις υπόλοιπες (μη συμπεριλαμβανομένου του προβληματικού κομματιού της ATEbank).
Απομένει λοιπόν να καθορισθεί πόσα θα προέλθουν από ΑΜΚ και ΜΟΔ, ενώ το πλέον σημαντικό για το ιδιοκτησιακό μέλλον των τραπεζών θα είναι ο βαθμός συμμετοχής ιδιωτών μετόχων

Στην αξιολόγησή της η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε υπ όψιν μεταξύ άλλων τις ζημιές  από το PSI, τα αποτελέσματα αξιολόγησης των δανειακών χαρτοφυλακίων και τις ζημιές από τα θυγατρικές εξωτερικού που είχαν εξαιρεθεί από τη μελέτη της BlackRock. 
Ενα άλλο στοιχείο που οδήγησε σε διαφοροποίηση των εκτιμήσεων ως προς τις κεφαλαιακές ανάγκες, είναι τα δάνεια προς επιχειρήσεις του Δημοσίου ή με εγγύηση του Δημοσίου. Μετά το κούρεμα που υπέστησαν τα δάνεια προς ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΕΑΣ, οι τράπεζες πρέπει να σχηματίσουν προβλέψεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει σε ΔΕΚΟ ή  σε άλλες εταιρίες με εγγύηση Δημοσίου.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών αξιολογήθηκαν από την ΤτΕ, ώστε ο βασικός δείκτης εποπτικών κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA Core Tier I) να παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα του 9% σταθερά ως το τέλος του 2014. 

Το δυσμενέστερο σενάριο προβλέπει οι δείκτες Core Tier I να μην βρεθούν σε καμία περίπτωση κάτω από το 7% για την ίδια περίοδο και για να διασφαλιστεί αυτό, η ΤτΕ θα διεξάγει επαναληπτικά stress test έως το δεύτερο τρίμηνο του 2013 βάσει των τιμών αγοράς στο τέλος του 2012 και με μεθοδολογία που θα συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Από την ενημέρωση των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) από την ΤτΕ προκύπτουν τα εξής:

Η Alpha Bank χρειάζεται 4,57 δισ. ευρώ, ποσό που έχει καλυφθεί προσωρινά με προκαταβολή 2,94 δισ. ευρώ από το Τ.Χ.Σ και επιστολή δέσμευσης για άλλα 1,63 δισ. ευρώ.

Η Eurobank χρειάζεται εποπτικά κεφάλαια (Tier I) 5,83 δισ. ευρώ ως τον Απρίλιο , που έχουν καλυφθεί προς το παρόν με την προκαταβολή του ΤΧΣ (5,3 δισ. ευρώ) και την επιστολή δέσμευσης (0,5 δισ. ευρώ), με αποτέλεσμα ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να ανέρχεται στο 11,8% και ο EBA Core Tier I σε 10,9%.

Η Τράπεζα Πειραιώς χρειάζεται 7,3 δισ. ευρώ, πλέον των 500 εκατ. ευρώ που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των υγιών στοιχείων ενεργητικού της ΑΤΕ. Έχει λάβει ήδη προκαταβολές ύψους 6,2 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ και βεβαίωση δέσμευσης 1,1 δισ. ευρώ.

Το ΤΧΣ έχει ήδη λάβει 39 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο και αναμένεται να λάβει επιπλέον 11 δισ. ευρώ εντός του Ιανουαρίου.

Η ΕΚΤ και η ΤτΕ εκτιμούν ότι τα κεφάλαια αυτά επαρκούν για να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των βιώσιμων ελληνικών τραπεζών και την εξυγίανση των μη βιώσιμων.

Για να διασφαλισθεί ότι το σύστημα διαθέτει επαρκή κεφάλαια η ΤτΕ θα διενεργήσει επαναληπτικό stress test  μέχρι τον Ιούνιο

Αυξήσεις κεφαλαίου και ΜΟΔ
Οπως επισημαινόταν σε σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin.gr, για να αποφύγουν την κρατικοποίηση μέσω ΤΧΣ οι τράπεζες θα χρειασθεί να αντλήσουν από τους μετόχους και την αγορά  περί τα 3 δισ. ευρώ συνολικά. Τουλάχιστον τα 2 δισ. πρέπει να προέλθουν από αυξήσεις κεφαλαίου με εκδόσεις νέων μετοχών.
Για να  επιτύχουν οι ΑΜΚ χωρίς να προκληθεί οδυνηρή αφαίμαξη ρευστότητας στο ΧΑ, θα γίνουν  σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τον Απρίλιο. Πρώτη θα ξεκινήσει η Alpha Bank,  η οποία χρειάζεται 4,6 δισ. ευρώ και δεν θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσει  το 10% (460 εκ. ευρώ) από την αγορά και τους μετόχους της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: