ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.2.13

Τα greek statistics αφορμή για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Τα greek statistics αφορμή για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Προεκτάσεις μεγαλύτερες από αυτές που είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού προσλαμβάνει η υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος. Ηδη η πτέρυγα των Καραμανλικών αντιδρά με non paper στις δηλώσεις Στουρνάρα ενώ λαμβάνει θέση ενόψει της προανακριτικής διαδικασίας. Αν και υπό διερεύνηση βρίσκεται η περίοδος 2007-2009 ο Γ. Παπαθανασίου και άλλα στελέχη υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία "πειράχθηκαν" από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αν αποδειχθεί ότι υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, πράγμα εξόχως δύσκολο, τότε θα αναζητηθούν κίνητρα και σκοπιμότητες πίσω από τις ενέργειες. Το κρίσιμο όμως παραμένει η περίοδος που θα διερευνηθεί καθώς από αυτή εξαρτώνται τα πρόσωπα που θα βρεθούν στο τελικό κάδρο. Η υπόθεση έχει πολλές προεκτάσεις και η εξέλιξη των ερευνών αναμένεται να επηρρεάσει και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο και ενώ επίκεινται δημοτικές εκλογές.
Η διερεύνηση της υπόθεσης από τους οικονομικούς Εισαγγελείς ίσως οδηγήσει σε προώρη απόδοση πολιτικών ευθυνών στο εσωτερικό των κομμάτων οδηγώντας σε ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών. Παράλληλα δεν αποκλείεται να προκληθεί και μίνι ενδοκυβερνητική κρίση.
Από το ανακοινωθέν της Eurostat προκύπτει έντονη ανησυχία για νέα προσπάθεια ποδηγέτησης της ΕΛΣΤΑΤ, γεγονός που καλλιεργεί κλίμα καχυποψίας απέναντι στις κινήσεις των πολιτικών και των τεχνοκρατών κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτόξευση του ελλείμματος στο 14% του ΑΕΠ αποτέλεσε τη βασική αιτία αποκλεισμού της Ελλάδας από τις αγορές και που την οδήγησε στο μηχανισμό σταθερότητας.
Στη ΝΔ καταγράφονται τριγμοί από ένα non paper που διακινούν στελέχη της "καραμανλικής" πτέρυγας και με το οποίο επιχειρούν να αποποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή την ευθύνη για την αύξηση του ελλείμματος την περίοδο 2007-2009, δείχνοντας την  κυβέρνηση Παπανδρέου.
Το κείμενο, που περιλαμβάνει στοιχεία από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, έρχεται προφανώς ως απάντηση στις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα, με τις οποίες απέδωσε ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας και στην κυβέρνηση Καραμανλή και όπως αφήνουν να εννοηθεί στελέχη της σημερινής ηγεσίας του κόμματος οι συντάκτες του non paper κινήθηκαν με την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού.
Στο κείμενο σημειώνεται ότι «το έλλειμμα του 2009 εσκεμμένως αυξήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου στο 13,6% του ΑΕΠ με πολύ συγκεκριμένους τρόπους», υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ξόδεψε συνειδητά αυτά τα 10 δισ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2009» γιατί «στόχος της ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, για να κατηγορήσει τη ΝΔ και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά». Οι συντάκτες του non paper ισχυρίζονται ότι «από τον Οκτώβριο ως και το τέλος του 2009 δεν υπήρξε ούτε ένα μέτρο περιορισμού του ελλείμματος».
Μέχρι στιγμής πάντως η Eurostat στηρίζει τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ Α. Γεωργίου για τις ενέργειες εκείνης της περιόδου και εκφράζει -με ανακοινωθέν- εντονόττατο προβληματισμό για την απόφαση των οικονομικών Εισαγγελέων να ερευνήσουν την υπόθεση.
Παράγοντες των Βρυξελλών που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις την κρίσιμη περίοδο εκφράζουν επιφυλάξεις και επισημαίνουν ότι οι ισορροπίες στην Κομισιόν μεταβάλλονται και διευκρινίζουν ότι η θέση της Eurostat δεν είναι δεσμευτική και δεν εκφράζει κατ ανάγκη το Eurogroup, το οποίο έχει διατυπώσει κατά καιρούς θέσεις για το ζήτημα.
Παράγοντες της ΕΚΤ επίσης κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για το ζήτημα παρταπέμποντας στη Eurostat.
Υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ επισημαίνουν ότι πλέον η τρόικα, και όχι η Eurostat μόνη της, είναι υπεύθυνη για την ορθότητα υπολογισμού ελλειμμάτων και χρέους και συνεπώς μπορεί να διερευνηθεί η κατάσταση σε βάθος.
Οι ίδιοι άνθρωποι εστιάζουν σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο, επιμένοντας ότι η δυναμική του χρέους και κατά συνέπεια και των ελλεμμάτων κατέστει ανεξέλεγκτη από την απογραφή του Γ. Αλογοσκούφη.
Σύμφωνα με το non paper κατά τη διάρκεια του 2010 μεθοδεύτηκε νέα αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο ύψος του 15,4% του ΑΕΠ, με τον συνυπολογισμό σε αυτό των ΔΕΚΟ και άλλων δημοσίων οργανισμών και χωρίς τη μεθοδευμένη αύξησή του, το έλλειμμα του 2009 θα εκινείτο περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».
Σε άλλο σημείο επισημαίνουν ότι «στη διάρκεια του 2009 η κυβέρνηση της ΝΔ προειδοποίησε για τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 12 Φεβρουαρίου του 2009, την οποία προκάλεσε η ίδια», ενώ υπενθυμίζουν πως ο τότε πρωθυπουργός «κάλεσε στις 5 Μαρτίου του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς για να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για να την οικονομική διαχείριση» και αυτό «απερρίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
«Η αύξηση του χρέους στο 127% του ΑΕΠ το 2009 οφείλεται κατά κύριο λόγο σε επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το πρώτο εννεάμηνο του 2009», αφού, όπως λένε, «το τελευταίο τρίμηνο του 2009, η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων και η μεθοδευμένη έκρηξη του ελλείμματος βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: