ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.10.13

Η υπεξαίρεση μισθών και επιδομάτων απο τραπεζικούς λογαριασμούς είναι τελικά ποινικό αδίκημα;


Ν. 4161/2013, οι απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ και των 2.000 ευρώ σε περίπτωση κοινού λογαριασμού...... τι δεν καταλαβαίνουν οι εφορίες και οι τράπεζες;



του Κώστα Βουκελάτου 

Τις τελευταίες δυο ημέρες ακούσαμε και δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας οτι γίνονται κατασχέσεις (υπεξαιρέσεις) μισθών και επιδομάτων απο τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αυτο ανάγκασε τον Βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενακη να κανει ερώτηση στον κ. Σκορδά για να ξεκαθαρίσει το θέμα των παράνομων υπεξαιρεσεων απο τις τράπεζες και το δημόσιο.
Η απάντηση που έλαβε ειναι η παρακάτω:
Αθήνα,17-10-2013

«Συμψηφισμός καταθέσεων με ληξιπρόθεσμα χρέη από τις τράπεζες: ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΣ»

Απάντηση Σκορδά στον Λευτέρη Αυγενάκη

«Η νομοθεσία δεν επιτρέπει -ούτε με συμφωνία- τον συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με ακατάσχετες απαιτήσεις», τονίζει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τον «συμψηφισμό διαμαρτυρημένων δανείων με καταθέσεις χωρίς τη συναίνεση του δανειολήπτη» με το οποίο υπενθυμίζει ότι «η νομοθεσία ορίζει ως ακατάσχετο και προστατεύει το ποσόν του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται σε λογαριασμό μισθοδοσίας μέχρι το ύψος του ενός μισθού ή σύνταξης».

Όπως τονίζει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, «οι όροι που προβλέπουν τον συμψηφισμό των απαιτήσεων των τραπεζών με το ποσόν του τελευταίου μισθού ή σύνταξης που κατατέθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό είναι παράνομοι και καταχρηστικοί και οι τράπεζες που έκαναν χρήση αυτών ζημίωσαν παρανόμως τους καταναλωτές. Για τους ίδιους λόγους απαγορεύεται και η ανέκκλητη εξουσιοδότηση για την ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας (όλου ή μέρους) του τελευταίου μισθού ή σύνταξης για την εξόφληση δόσεων δανείου προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Η εξαίρεση ισχύει μόνο στην έκταση που ο λογαριασμός παρουσιάζει υπόλοιπο που δεν υπερβαίνει, κατά το χρονικό διάστημα από την επιβολή της κατάσχεσης έως την επόμενη μέρα της καταβολής, το ποσόν της εξαιρούμενης από την κατάσχεση απαίτησης».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης τονίζει ότι το άρθρο 451 του Αστικού Κώδικα δεν επιτρέπει γενικώς τον συμψηφισμό κατά ακατάσχετης απαίτησης και ότι με το άρθρο 464 ΑΚ «απαιτήσεις ακατάσχετες είναι ανεκχώρητες». Η προστασία αυτή ισχύει και για τους κοινούς λογαριασμούς, οι οποίοι προστατεύονται στο μέτρο που λειτουργούν ως λογαριασμοί μισθοδοσίας και μέχρι το ύψος ενός μισθού ή μιας σύνταξης. Ο υφυπουργός θυμίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 4161/2013, οι απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ και των 2.000 ευρώ σε περίπτωση κοινού λογαριασμού.

Με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο. Ο κ. Αθ. Σκορδάς ενημερώνει τέλος τον βουλευτή ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επέβαλε το 2011 πρόστιμα σε τρεις τράπεζες ύψους 100.000 ευρώ και 60.000 ευρώ, επειδή οι τράπεζες αυτές προέβαιναν στη μονομερή ανάληψη (μέρους ή όλου) του μισθού ή της σύνταξης για τον συμψηφισμό απαιτήσεων τους που διατηρούσαν προς κατόχους των λογαριασμών με βάση σχετικούς γενικούς όρους (ψιλά γράμματα) που εμπεριέχονταν στις δανειακές συμβάσεις.

Αυτή ειναι η αυθαιρεσία των τραπεζών μαζι με την αναλγησία του κράτους και την αδιαφορία του να προστατεύσει τον πολίτη κάποιος ομως βάση του νομού και μετα τα χθεσινά συμβάντα που δεν ειναι και τα μοναδικά θα πρεπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: