ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.10.13

Ρήξη με τρόικα και εκλογές βλέπουν οι ξένοι διπλωμάτες Προειδοποιούν για κοινωνική έκρηξη αν επιβληθούν νέα μέτρα. Τι λένε στις αναφορές τους η αμερικανική και η γερμανική πρεσβεία

Ρήξη με τρόικα και εκλογές βλέπουν οι ξένοι διπλωμάτες
Για  απρόβλεπτες - και ενδεχομένως επικίνδυνδυνες - πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα προειδοποιούν τις κυβερνήσεις τους οι εδώ ξένοι διπλωμάτες, διερμηνεύοντας το κλίμα που διαμορφώνεται και τις επιλογές  στις οποίες εκ των πραγμάτων οδηγείται η ελληνική κυβέρνηση. Αναφερόμενοι στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, υπουργών και συμπολιτευόμενων βουλευτών, που απορρίπτουν εκ προοιμίου το ενδεχόμενο επιβολής  πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, εκτιμούν ότι αυτή  τη φορά δεν πρόκειται για το σύνηθες "θέατρο εσωτερικής κατανάλωσης", που παιζόταν πριν από κάθε κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Η κυβέρνηση βρίσκεται τώρα μεταξύ "Σκύλας και Χάρυβδης" και θα επιβιώσει μόνον οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δείξουν διαλλακτικότητα. Αν επιμείνουν για νέα  επώδυνα μέτρα, ο Σαμαράς είναι αναγκασμένος να πάει σε ρήξη με την τρόικα και να προσφύγει στις κάλπες - όπου θα ηττηθεί.  Αν ενδώσει στις πιέσεις, θα υπάρξει κοινωνική  έκρηξη και θα ακολουθήσει κυβερνητική αλλαγή.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, το σενάριο αυτό περιγράφεται σε δύο τελευταίες αναφορές της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το Στέιτ Ντιμπάρτμεντ. Οι Αμερικανοί διπλωμάτες  επικαλούνται ανεπίσημες συζητήσεις τους με κυβερνητικούς παράγοντες, συνεργάτες του πρωθυπουργού και βουλευτές, για να  καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι  η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια χειρισμών: Είναι αναγκασμένη να επιμείνει αταλάντευτα σε αρνητική στάση προς την τρόικα, όσον αφορά τη λήψη πρόσθετων μέτρων που θα συνεπάγονται περικοπές μισθών-συντάξεων, απολύσεις στο Δημόσιο πέραν των συμφωνημένων, ή πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Οσον αφορά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, την θεωρούν "εξαιρετικά πιθανή μέσα στο επόμενο τρίμηνο", αν  δεν επιτευχθεί ένας "έντιμος συμβιβασμός" με την τρόικα  και τους Ευρωπαίους για την εκταμίευση των δόσεων και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, πριν αποφασισθεί ο,τιδήποτε για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους (με κούρεμα, επιμήκυνση, μείωση επιτοκίων κλπ). 
Περίπου ταυτόσημες είναι οι απόψεις και οι εκτιμήσεις των Γερμανών διπλωματών στην Αθήνα, που ενημερώνουν σε καθημερινή βάση το υπουργείο Εξωτερικών και την Καγκελαρία για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τις κινήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης.
Οι Γερμανοί δίνουν λιγότερες πιθανότητες στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι οι πιέσεις και οι απαιτήσεις της τρόικας δεν θα είναι τέτοιες που να αναγκάσουν τον κ. Σαμαρά να προτιμήσει την ανοιχτή ρήξη και την προσφυγή στις κάλπες.
Σε αντιδιαστολή πάντως με τους Αμερικανούς διπλωμάτες που εστιάζουν τις αναφορές τους στο πολιτικό κλίμα, στους σχεδιασμούς και στις προθέσεις της κυβέρνησης, οι  εκπρόσωποι του Βερολίνου ασχολούνται διεξοδικότερα στις εκθέσεις τους με τις συντελούμενες διεργασίες στην αντιπολίτευση.  Προσπαθούν κυρίως να "αποκρυπτογραφήσουν" τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, διακινδυνεύοντας εκτιμήσεις  για τις κυρίαρχες απόψεις που αρχίζουν να αποκρυσταλλώνονται στην ηγετική ομάδα του κόμματος, όσον αφορά τα οικονομικά και δημοσιονομικά θέματα.
Αναφέρονται επίσης στις κινήσεις αναδιάταξης του κεντροαριστερού χώρου και στις προοπτικές κυβερνητικών συμμαχιών, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.
Πάντως, βασική παράμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις και την κυβερνητική σταθερότητα, θεωρούν - όπως και οι Αμερικανοί διπλωμάτες - την  οικονομική κατάσταση της χώρας και την "απουσία προοπτικών εξόδου από την κρίση"
Χ. ΝΙΑΚΑΣ



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: