ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.12.08

ΕΡΩΤΗΣΗ Β.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΥΕΘΑ - ΜΕΙΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΤΩΝ

Α.Π. 11996/30-12-08

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: « Μείωση θητείας κληρωτών»

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς υπευθυνότητα, διάλογο και διαφάνεια, προσπαθούν για ψηφοθηρικούς λόγους, να παραπλανήσουν για ακόμη μια φορά τη νέα γενιά. Εντείνονται οι φήμες και πληθαίνουν οι διαρροές περί επικείμενης εξαγγελίας μείωσης της θητείας στους 9 μήνες στο στρατό ξηράς, χωρίς να συνδυάζεται με μείωση του αριθμού των μονάδων. Μία ακόμη ανεύθυνη εξαγγελία εντυπώσεων, που αποσκοπεί σε βραχυπρόθεσμα κομματικά οφέλη.

Το 2004 εξαγγείλατε, κατά τρόπο πανηγυρικό και δεσμευτήκατε απέναντι στους νέους της χώρας με το προεκλογικό σας πρόγραμμα για μείωση της θητείας στους 6 μήνες, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Δέσμευση που ουδέποτε υλοποιήσατε, αφού εξαρχής γνωρίζατε ότι ήταν εξωπραγματική και μη εφικτή.

Περί τα τέλη του 2007 και αρχές του 2008, συνεχίζοντας τους αυτοσχεδιασμούς δημοσιοποιήσατε την πρότασή σας για υποχρεωτική στράτευση των νέων στο 18ο έτος της ηλικίας τους. Η πρότασή σας αυτή εγκαταλείφθηκε υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων της νεολαίας και των κομμάτων.

Γνωρίζετε ή όχι κύριε Μεϊμαράκη ότι αν εφαρμόζατε 9μηνη θητεία το 2008, με οροφή του Στρατού στα 93.500 άτομα, το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό θα ήταν 23.617 άτομα ;

Γνωρίζετε ή όχι ότι στην περίπτωση εφαρμογής 9μηνης θητείας το 2009, το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό θα ανήρχετο σε 40.189 άτομα, ποσοστό 38.82 % ;

Η διαφορά αυτή μεταξύ 2008 και 2009 διαμορφώνεται λόγω του ότι :

  • Η εγκεκριμένη σήμερα οροφή στρατού ανέρχεται σε 103.500 άτομα, αύξηση κατά 10.000 σε σχέση με το 2008.
  • 4.000 ΕΠΟΠ λιγότεροι λόγω παραιτήσεων.
  • Η δύναμη των ΕΦΥΕΣ ανέρχεται σε 182 άτομα και όχι 3.300 που είχατε υπολογίσει
  • Το 2009 οι στρατεύσιμοι είναι λιγότεροι κατά 572 άτομα.

Επειδή γνωρίζετε αυτά τα στοιχεία κύριε Υπουργέ αντί να προβληματιστείτε επί της ουσίας πώς θα αντιμετωπίσετε με συγκεκριμένο σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα την επαρκή στελέχωση των μονάδων ξεκινώντας από την αυτονόητη αλλαγή των δομών των Ε.Δ. με την επιβεβλημένη μείωσή τους αλλά και την κατάργηση περιττών στρατοπέδων, που είναι διάσπαρτα στη χώρα, επιχειρείτε και πάλι, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, εξαγγελίες ψηφοθηρικού και μόνο χαρακτήρα.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείτε αίσθημα ανασφάλειας και πλήρη ανατροπή οικογενειακών και επαγγελματικών σχεδιασμών χιλιάδων νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους και τινάζετε στον αέρα την ορθολογική επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων.

Όχι μόνο δεν έχετε την πρόθεση να προχωρήσετε σε νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων και μείωση στρατοπέδων και σχηματισμών, αλλά αντιθέτως έχετε προωθήσει ρυθμίσεις που προβλέπουν αύξηση της οροφής προσωπικού κατά 10.000 άτομα και διασπορά των μονάδων για πελατειακούς λόγους, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν μονάδες σε παραμεθόριες περιοχές με ελλειπή στελέχωση και άλλες μονάδες που κατ’ ουσία υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Σήμερα, αντιμέτωποι με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της προκλητικής απραξίας σας στο χώρο της Εθνικής Άμυνας, δεν διστάζετε, όπως πράξατε προγραμματικά το 2004 και αρχές του 2008, να εξακολουθείτε να παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια προαναγγέλλοντας τώρα μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς.

Κάθε ελληνική οικογένεια αλλά και τα παιδιά που υπηρετούν έχουν και μνήμη και κρίση. Μόνο από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ρυθμίστηκαν και υλοποιήθηκαν τα θέματα διάρκειας της στρατιωτικής θητείας των υπόχρεων προς στράτευση νέων της χώρας, αρχής γενομένης από το 1985 με μείωση της θητείας στους 21 μήνες από 24 που ίσχυε μέχρι τότε και με κατάληξη το 2004 που θεσπίστηκε θητεία 12 μηνών για όλους τους κλάδους, ρύθμιση που ισχύει μέχρι και σήμερα.

Η μείωση της θητείας πρέπει να γίνει και θα γίνει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει σχέδιο και σωστός προγραμματισμός που να προβλέπει τη ριζική αλλαγή της δομής των ενόπλων δυνάμεων, μείωση των μονάδων που δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση της απειλής ή των κινδύνων, αλλαγή στην εκπαίδευση, αξιοκρατία και αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα θεσμοθετήσουμε μείωση της θητείας με κριτήρια διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Γνωρίζετε πως με βάση στοιχεία του 2005, που παρουσιάζονται στη Μελέτη της Διεύθυνσης Έρευνας και Πληροφορικής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι εκτιμήσεις ελλείμματος προσωπικού, στην περίπτωση που εφαρμοζόταν 9μηνη θητεία το 2008, θα ήταν 23.617 άτομα;
  2. Γνωρίζετε, πως με τα σημερινά δεδομένα, οι εκτιμήσεις ελλείμματος προσωπικού, επί της νέας εγκεκριμένης οροφής των 103.500 ατόμων, στην περίπτωση που εφαρμοστεί 9μηνη θητεία το 2009, θα είναι 40.189 άτομα, ποσοστό 38,82% επί της εγκεκριμένης οροφής;
  3. Για ποιούς λόγους αυξήσατε την ήδη ελλειμματική οροφή των 93.500 ατόμων στα 103.500 άτομα και πως αυτό συνδυάζεται με μείωση της θητείας;
  4. Γιατί δεν συνδυάζετε τη μείωση της θητείας, με μείωση του αριθμού των μονάδων ενώ αντίθετα προχωράτε σε δημιουργία νέων μονάδων και επιτελείων σε όλη τη χώρα, με τη φημολογούμενη νέα δομή του Στρατού και αποδυναμώνετε τις κύριες επιχειρησιακές μονάδες και την αποτελεσματικότητά τους σε κρίσιμες περιοχές;
  5. Γιατί σήμερα, μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, θυμηθήκατε να ρυθμίσετε τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας των νέων στο στρατό ξηράς ;

Αθήνα 30.12.30

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

can you email me: mcbratz-girl@hotmail.co.uk, i have some question wanna ask you.thanks

Ανώνυμος είπε...

Although there are differences in content, but I still want you to establish Links, I do not know how you advice!