ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.10.10

Πώς χάθηκε το.. πυρηνικό όπλο κατά των πολυεθνικών!

Χωρίς όπλα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, «τρώει πόρτα» από τα αφεντικά των μεγάλων εταιρειών για τη μείωση τιμών.Κι όμως υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επιβολής τεράστιων προστίμων στις μητρικές των κυρίαρχων εταιρειών, αλλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού αρνείται να τα επιβάλει!
Τη διαχρονική δουλικότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού έναντι των μεγάλων της αγοράς, κυρίως δε των πολυεθνικών, η οποία εκδηλώνεται και επί των ημερών του κ. Δ. Κυριτσάκη σε όλο της το.. μεγαλείο, πληρώνει τώρα ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης πολύ ακριβά:

Η προσπάθειά του να σύρει τις πολυεθνικές σε μια γενναία μείωση τιμών βασικών αγαθών, πέφτει σε τοίχο αρνήσεων, καθώς ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δεν έχει στα χέρια του το.. «πυρηνικό όπλο», που θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει άρδην τη στάση των πολυεθνικών στην ελληνική αγορά.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Π», η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει από το περασμένο φθινόπωρο στα χέρια της μια πολύτιμη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σε υπόθεση ανταγωνισμού, η οποία κινήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εις βάρος της ολλανδικής πολυεθνικής Akzo Nobel. Αν αυτή η νομολογία είχε αξιοποιηθεί κατάλληλα από την Επιτροπή, τονίζουν έγκριτοι νομικοί του ανταγωνισμού, θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή τεράστιων προστίμων σε πολυεθνικές εταιρείες, μέσω των οποίων η ελληνική Πολιτεία θα έκανε για πρώτη φορά αισθητή την ελεγκτική παρουσία της στα κέντρα όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για το κόστος βασικών αγαθών για τους έλληνες καταναλωτές. Παράλληλα, το Δημόσιο θα ενισχυόταν σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο με ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ από τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού!
Η Ολομέλεια του Ευρωπαικού Δικαστηρίου, στην υπόθεση C-97/08 Akzo Nobel NV and Others v Commission (10 Σεπτεμβρίου 2009), έκρινε οριστικά και αμετάκλητα ότι οι θυγατρικές των πολυεθνικών εταιρειών τεκμαίρονται ως μέρος της ίδιας οικονομικής ενότητας του επιχειρηματικού ομίλου και, κατά συνέπεια, τα πρόστιμα θα πρέπει να υπολογίζονται επί του τζίρου της μητρικής εταιρείας. Με την ίδια ιστορική απόφαση, μάλιστα, το βάρος της απόδειξης μεταφέρθηκε στις μητρικές των πολυεθνικών ομίλων: Αυτές και όχι οι αντιμονοπωλιακές αρχές, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν είχαν συμμετοχή στη διαμόρφωση της εμπορικής πολιτικής των θυγατρικών, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώνονται αδικήματα ανταγωνισμού. Αν δεν αποδείξουν ότι δεν είχαν ευθύνη, βάσει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τα πρόστιμα θα πρέπει να υπολογίζονται με βάση τον ενοποιημένο τζίρο του πολυεθνικού ομίλου.
Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με βάση τη νέα νομολογία, θα μπορούσε να επανεξετάσει παλαιότερες υποθέσεις, όπου επέβαλε πρόστιμα σε θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα και να υπολογίσει τις κυρώσεις με βάση τους τζίρους των πολυεθνικών ομίλων. Για παράδειγμα, το πρόστιμο των 30 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε πρόσφατα στην ελληνική θυγατρική της Nestle θα έπρεπε να υπολογισθεί επί του παγκόσμιου τζίρου του ομίλου στην αγορά του καφέ και όχι με τον ασήμαντο, συγκριτικά, τζίρο της ελληνικής θυγατρικής. Τι πρόστιμο θα επιβαλλόταν μ' αυτόν τον τρόπο; Βαρύτατο, αν αναλογισθεί κανείς ότι ο συνολικός τζίρος της Nestle ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ, εκ του οποίου ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από πωλήσεις καφέ.
Δουλοπρεπείς ελεγκτές..
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει «κλωτσήσει» αυτήν την ευκαιρία ,πιθανότατα ο κ. Χρυσοχοΐδης, μάλιστα, δεν το έχει πληροφορηθεί καν.., εκδηλώνοντας όλη τη δουλοπρέπειά της προς τις πολυεθνικές, που πραγματικά θησαυρίζουν στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του «Π», ο μακαρίτης πια έμπορος καφέ, Γ. Δρίτσας, είχε λίγο καιρό πριν χαθεί πρόωρα απευθύνει εξώδικη επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Δ. Κυριτσάκη, με την οποία του υποδείκνυε την ανάγκη να.. κάνει τη δουλειά της, επιτέλους, η Επιτροπή, εφαρμόζοντας σωστά την ευρωπαϊκή νομολογία, όπως έχει υποχρέωση. Στην επιστολή αυτή ο μακαρίτης Δρίτσας υπεδείκνυε τη συγκεκριμένη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ζητώντας να εφαρμοσθεί αμέσως έναντι της Nestle, αλλά από την πλευρά της Επιτροπής ουδεμία κίνηση έχει γίνει ως τώρα!
Είναι απολύτως ενδεικτικό της αναποτελεσματικότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που καταδικάζει την Ελλάδα σε διαρκή ληστεία από τα μεγάλα συμφέροντα της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, ότι τα πρώτα «αφεντικά» της βιομηχανίας που σήκωσαν «παντιέρα» κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, εμμένοντας στην άρνησή τους να μειώσουν τις τιμές, ήταν ο Δ. Δασκαλόπουλος, ο Λοράν Ντερό και ο Αλ. Δανιηλίδης.

Ν. Χ.

πηγη  paron.gr
cartel 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Greenpeace πανηγυρίζει ότι νίκησε ... στον Αστακό


Η Greenpeace είχε ταχθεί ενάντια στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο LPG στον Αστακό από τις πρώτες κιόλας μέρες, αφότου ανακοινώθηκε η συνεργασία με το Κατάρ. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών, η συγκεκριμένη μονάδα ήταν ρυπογόνος, επικίνδυνη για την ασφάλεια των κατοίκων και υπερτιμημένη ως προς τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την εθνική οικονομία και την τοπική κοινωνία.
Ευτυχώς τελικά το σχέδιο ναυάγησε.Προφανώς, μας ικανοποιεί μία τέτοια εξέλιξη. Η ικανοποίηση αυτή δεν μπορεί όμως παρά να αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, καθώς αποτυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να:
o Κινηθεί στα όρια της αντισυνταγματικότητας σε μία σπασμωδική προσπάθεια να προσελκύσει επενδύσεις, δημιουργώντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο.
o Ακυρώσει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που έχει πάρει μέχρι τώρα στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης.
o Υποθηκεύσει το μέλλον μίας ολόκληρης περιοχής (Ν. Αιτωλοακαρνανίας), στο όνομα της εξόδου από την οικονομική κρίση.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη για την κυβέρνηση, έστω και έμμεσα, αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας ότι τελικά η Ελλάδα θα μπει σε μία πράσινη τροχιά ανάπτυξης. Η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει μία επικίνδυνη επένδυση σε εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, ίσως όμως έτσι αντιληφθεί ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι οι πραγματικά αποδοτικές επενδύσεις, πολύ απλά γιατί βάζουν τον Έλληνα πολίτη στον επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!

Εντυπωσιακός ο τίτλος και εικόνα. Ομως ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ.

Εξαιρετική και εξαιρετικά σωστή η τοποθέτηση του αρθρογράφου σχετικά με την δυνατότητα ελέγχου των πολυεθνικών. Η απόφαση αυτή που αναφέρθηκε είναι ΜΙΑ από τις ΠΟΛΛΕΣ. Οι οποίες στο σύνολο τους -δικαίως- αντιμετωπίζουν τις κάθε λογής θυγατρικές ΩΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Και βέβαι ποιός έχει αντίρηση ότι αυτό είναι στην πράξη.
Είναι βέβαιο οτι ο κος Χρυσοχοίδης ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το θέμα.
Άλλωστε όλη τα κράτη μέλη της Ε.Ε. αγωνίζονται -επιτυχημένα- να τιθασεύουν τα τέρατα μέσω ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ (MULTILATERAL), και αυτό το πράττουν εδώ και πολλά χρόνια σε ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ επίπεδο.
Η προσπάθεια αποφυγής φόρου εισοδήματος (Φ.Ε.) και Φ.Π.Α. μέσω υπερτιμολογήσεων και υποτιμολογήσεων από ΜΑΓΑΖΙ σε ΜΑΓΑΖΙ της ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ που όμως είναι εγκατεστημένες σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ της Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ από παλιά.
Μάλιστα σε Ελληνικό Επίπεδο ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΑΘΕΙ δια νόμων επιτροπές για τον έλεγχο αυτών των ενδοεταιρικών συναλλαγών από το 1999 όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ λειτούργησαν στην πράξη και ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!!! Οι φάκελλοι ΕΠΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟΙ.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ή ΟΛΛΑΝΔΙΑ αλλά και η ΓΑΛΛΙΑ είναι χώρες ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ στο κυνήγι τέτοιων απατών. Όπου ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τόσο μέσω υπέρτιμολογήσεων και υποτιμολογήσεων ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ!!! Οι οποίες ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ είναι στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ "ΝΥΧΤΑ" ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΑΝ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ή ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ. ΟΠΟΤΕ σε αυτές τις περιπτώσεις οι πωλήσεις του ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ πρακτικά αλλά τα ΚΕΡΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ π.χ. ΑΓΓΛΙΑ ενώ ο τζίρος και τα σχετικά BONUS ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ (ΕΝΔΟΕΤΑΙΡΙΚΑ) ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ενώ αν έλεγχε κανείς της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στην ΕΛΛΑΔΑ θα παρατηρούσε ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ του ΤΖΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ως και 50% από έτος σε έτος χωρίς όμως να έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΕ στην ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ!!!! Ετσι στην πράξη η φουκαριάρα η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ έχασε τους φόρους που πήγαν στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, κλπ. Οι οποίες βέβαια από μόνες τους δεν έχουν κανένα λόγο να κινήσουν σχετικό ζήτημα αφού είναι κερδισμένες. ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΚΤΕΟ!
Οι σχετικοί έλεγχοι είναι εύκολο να αρχίσουν σαρωτικά σε 5-10 πολυεθνικές και ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. Αν θέλει.... ποτέ δεν είναι αργά! Βέβαια ο κίνδυνος είναι ΟΡΑΤΟΣ αφού η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ. Κατά τα άλλα είναι αναγκαίο να πληρώνει ο συνταξιούχος!!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.