17.7.11
Ξαμολήθηκαν οι παπαγάλοι του λευκού
(πηγή) |
Η συστημική προσπάθεια (που ξεκίνησε στις Ευρωεκλογές του 2009) να διοχετεύεται η κοινωνική δυσαρέσκεια στην επωφελή για τον δικομματισμό στάση της αποχής/λευκού περνάει σε νέα ύψη σπεκουλαδόρικης ανοησίας.
Τότε έγινε in και trendy και πολύ must βρε παιδί μου η αποχή και το "πάμε παραλία" (από Λαζόπουλους, Ραδιοαρβυλάδες, μεσημεριανά και το κακό συναπάντημα) και στις δημοτικές/περιφερειακές του 2010 φτάσαμε να βγει δήμαρχος Αθήνας και περιφερειάρχης Αττικής με 18 και 21% για να μπορεί μετά να πει ο ΓΑΠ νενικήκαμεν!
Τώρα οι παπαγάλοι έχουν ξαμοληθεί στο διαδίκτυο -την αντισυστημική ψήφο των νέων φοβούνται, αυτή θέλουν να προλάβουν/ακυρώσουν- και στις σελίδες π.χ. των "αγανακτισμένων" και μαζικά emails, διαβάζουμε περισπούδαστες τερατολογίες που ουρλιάζουν όλες μαζί, "λευκό". Μία εξ αυτών -με εντελώς... σοβαρό ύφος από και καλά γνώστη της εκλογικής νομοθεσίας-, φτάνει να λέει την ηλιθιότητα πως "με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης, της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου, αν τα λευκά ψηφοδέλτια ξεπεράσουν το 50% των ψήφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... διαλύει τα υπάρχοντα κόμματα και δίνει εντολή για νέους σχηματισμούς"!!!
Να γελάσει κανείς ή να κλάψει όταν βλέπει μέγα πλήθος ανθρώπων να ασπάζονται και να αναπαράγουν αβασάνιστα την παραπάνω τερατολογία των παπαγάλων του δικομματισμού;
"...οι τιμωρητικές νουθεσίες που ακούει όλη μέρα στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις δεν είναι για να διορθωθεί το κακό, αλλά για να συνεχίσει να εξαπλώνεται ανανεωμένο και πιο βουλιμικό, για να παρθούν όλα πίσω, για να μηδενιστεί το κοντέρ. Νέος εμφύλιος, νέα ερείπια, νέο σχέδιο Μάρσαλ, νέοι κανίβαλοι, νέα κόλαση, νέα εκδίκηση, παντού μίσος.
Αυτή είναι η περιγραφή, η νεοτερικότητα της μετα-μεταπολίτευσης, ο μοντερνισμός της ενάρετης παραγωγής του Προβόπουλου, η επανάσταση του καλβινιστικού παπανδρεϊσμού. Βαθιά μέσα του νομίζει ότι χάνει το πλεόνασμα από τα λύτρα. Γι' αυτό, ενοχικός, φοβισμένος και βλάκας, δεν βγαίνει, δεν εκδηλώνεται. Τάχα μου λυσσασμένος τυφλοπόντικας του youtube, τάχα μου νέες τεχνολογίες (...) έτοιμος για το χειρότερο, κατατονικός και ιντερνετάκιας. Μπαίνει και σε κανένα blog και βρίζει. «Τους τα 'πα».
Οπως παλιά ο τζινάκιας πατέρας του στην καφετέρια κι ο ρεβέρ παππούς του στο καφενείο. Ο καθένας τα 'ριχνε στο ιστορικό blog της γενιάς του. Για να ησυχάζει και να ξαναπείθεται. Πιο επικίνδυνο στη σαββατιάτικη κατάθλιψη είναι ότι κρύβει μια νέα ευπιστία κι όχι μια νέα ευφυΐα. Θα δούμε... (Δημήτρης Α. Σεβαστάκης, Η κατάθλιψη, Ελευθεροτυπία 2/12/2010)
- Τα παραπάνω δεν είναι προσπάθεια απαξίωσης της λευκής ψήφου ή της αποχής όσο κι αν διαφωνώ με αυτή τη στάση. Οι ψηφοφόροι δικαιούνται να απαντήσουν αρνητικά, ουδέτερα ή θετικά στα διλήμματα που τους θέτουν οι πολιτικοί. Ωστόσο, ως τελική σύνθεση των βουλήσεών τους μετριέται μόνο η όποια κατάφασή τους. Η άρνηση ή η ουδετερότητά τους απλώς πετιέται στο καλάθι των αχρήστων.Τους δήθεν νομικούς του διαδικτύου θέλω να μειώσω, που έχουν ξαμοληθεί τον τελευταίο καιρό στις σελίδες που κατά τεκμήριο "συνομιλούν" νέοι και θέλουν να διοχετεύσουν την αντίδρασή τους στο επωφελές για τον δικομματισμό λευκό. Και για να τελειώνουμε με την "νομική" παπαρολογία τους:
Ρύθμιση θεμάτων εθνικών, νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και διευθέτηση ειδικών θεμάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο 1
Λευκά ψηφοδέλτια
Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 4 και των άρθρων 5, 6, 7 και 8 του ν. 3231/2004 (ΦΕΚ 45 Α΄), κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου,
τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα.
Κωδικοποίηση σ' ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας
για την εκλογή βουλευτών
Άρθρο 98
Άρθρο 98
(Άρθρα 4 και 11 Ν. 3231/2004 και άρθρο 1 Ν. 3434/2006)
Συγκέντρωση αποτελεσμάτων - Λευκά Ψηφοδέλτια
παράγραφος 8. Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του παρόντος άρθρου και των άρθρων 99 και 100, κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών,
Συγκέντρωση αποτελεσμάτων - Λευκά Ψηφοδέλτια
παράγραφος 8. Κατά την αληθή έννοια των διατάξεων της παρ. 4 του παρόντος άρθρου και των άρθρων 99 και 100, κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών,
καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου,
τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα
- - Η αποχή έσωσε τον Γ. Παπανδρέου
- - Ο Ιανός της αποχής
- - Τα νούμερα και τα "αν" που έμειναν χαμένη ευκαιρία...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλιο:
Φίλοι αναγνώστες
Η έρευνα που παρουσιάζεται στην παρούσα ανάρτηση, εμμέσως μας προτρέπει να μη χαραμίσουμε την ψήφο μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά κάποιων, σαν να λέμε ότι η public issue, ο ΣΚΑΪ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δουλεύουν για το συμφέρον μας. Δηλαδή, ένα από τα ''σκληρότερα'' εργαλεία της Νέας Τάξης και δύο από το πιο ύπουλα παραρτήματά της στην Ελλάδα, που ομολογουμένως είναι ''ποιοτικά'' και τα λένε ''έξω από τα δόντια'' (μην ξεράσω), αγωνίζονται για την αφύπνιση και τη σωτηρία μας. Γίνεται; Χλωμό το βλέπω...
Κατ' αρχάς, δεν νομίζω να αμφιβάλλετε για το γεγονός ότι, όλοι όσοι υποστηρίζουν την αποχή δεν ενεργούν –συνειδητά– για λογαριασμό του συστήματος. Έπειτα, άλλο αποχή κι άλλο άκυρο-λευκό. Μπορεί στα τελικά νούμερα το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, αλλά μεταξύ τους υπάρχει τεράστια διαφορά. Φαντάζομαι πως είναι ευνόητη αυτή η διαφορά.
Λοιπόν, δεν έχουν άδικο σε αυτά που λένε εκείνοι που δεν θέλουν την αποχή, αλλά ίσως δεν έχουν και απόλυτο δίκιο. Λογικά είναι όσα λένε (να ψηφίσουμε μικρά κόμματα κλπ.), μπορούν όμως να έχουν αποτέλεσμα; Είναι εφικτά; Διασφαλίζουν τίποτε; Προλαβαίνουμε; Μάλλον όχι. Να γίνω πιο σαφής.
Ο υπάρχων Νόμος, που κατά πάσα πιθανότητα θα ''τεντωθεί'' κι άλλο, ήδη δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού ''ισχυρής'' κυβέρνησης με τις ψήφους της μειονότητας (<<50%). Η αποχή είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος συντονισμού όλων ημών που έχουμε σιχαθεί το πολιτικό σύστημα και γενικότερα τη σαπίλα που μας περιβάλλει. Αντί να μας πάρει καμιά δεκαετία μέχρι να ξεφορτωθούμε το αληταριό της Βουλής και όσους καιροφυλακτούν –οπότε δεν θα μας έχει μείνει απολύτως τίποτε– μήπως είναι προτιμότερο να στραφούμε όλοι στην αποχή; Αν η αποχή φτάσει στα επίπεδα του 70 και 80%, δεν θα τεθεί ζήτημα νομιμότητας της κυβέρνησης τού 10% επί του εκλογικού σώματος. Και έχει μεγάλη διαφορά μια κυβέρνηση τού 10%, μετά από εκλογές στις οποίες συμμετείχε το σύνολο του εκλογικού σώματος, από εκείνη τού 10%, που όμως προέκυψε από το πουθενά. Ποιος θα θέσει ζήτημα νομιμότητας; Μα, οι καθ' ύλην αρμόδιοι, τα ανώτατα δικαστήρια. Γιατί δεν το κάνουν σήμερα, είναι το ερώτημα που εγείρεται. Δεν θέλουν κι επιπλέον, σήμερα, οι κυβερνήσεις και το σύστημα που αντιπροσωπεύουν οι ίδιες και τα κόμματα της Βουλής, έχουν την έγκριση του λαού κατά απόλυτη πλειοψηφία. Έτσι δεν είναι; Μη μας πούνε και φασίστες...
Δημοσίευση σχολίου