ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.9.11

Εκλογές η απάντηση στον (εκ)βιασμό

thumb
Τον δρόμο των εκλογών ως μόνη διέξοδο από την καταστροφή έδειξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τις προηγούμε­νες ημέρες, ενώ σε τηλεοπτική του συ­νέντευξη μίλησε για συγκεκριμένο σχέ­διο εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας το αμέσως επόμενο διάστημα, το οποίο περιλαμβάνει μια ιδιότυπη στάση πλη­ρωμών, όσον αφορά μισθούς και συ­ντάξεις στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, εν είδει αποκάλυ­ψης, ο Τσίπρας ανέφερε, μιλώντας σε εκπομπή του Alter, ότι τα παιχνί­δια που παίζονται με την καθυστέρη­ση της έκτης δόσης συνίστανται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη δόση δεν προορίζεται για να καλύψει άμεσες δανειακές ανάγκες, δεδομένου ότι το επόμενο ομόλογο λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο. Ως εκ τούτου, η 6η δόση αφο­ρά εσωτερικές ταμειακές ανάγκες, και με αυτές η κυβέρνηση (ενδεχομένως σε συνεργασία με την τρόικα) προτί­θεται να παίξει το επόμενο διάστημα με τη δόση του Οκτωβρίου.
Έτσι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζουν «μια ιδιότυπη εσωτερική στάση πληρωμών, δηλαδή σε αδυναμία πληρωμής μισθών και συ­ντάξεων, για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον πείσουν ότι πρέπει να δεχτεί αυτά τα χαράτσια», όπως και τις απολύσεις, την εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, το fast track ξεπούλημα κ.λπ. Μάλιστα, όπως ανέλυε στέλεχος της ηγεσίας του ΣΥΝ, οι όποιες καθυ­στερήσεις στην εκταμίευση της 6ης δόσης θα χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης στις κοινωνικές αντιδράσεις, καθώς αυτές θα υποδειχθούν από την κυβέρνηση και το σύστημα ως η αιτία εμπλοκής της.
Πρακτική υποστήριξη
Με αυτό το σενάριο κατά νου, ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει την πολιτική και κοινωνική του παρέμβαση στα εξής επίπεδα:
Στο επίπεδο της άμεσης αντιμετώ­πισης των μέτρων, ειδικά όσον αφορά τα χαράτσια, ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με το διαμορφούμενο ρεύμα ανυπακοής, στηρίζοντας όσους δεν έχουν να πλη­ρώσουν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΝ την περασμένη Πέμπτη «η κυ­βέρνηση επιχειρεί να “κατασχέσει” το εισόδημα των εργαζομένων και να “δη­μεύσει” ακόμη και την πρώτη κατοικία τους». Για τον ΣΥΝ βασική προτεραιό­τητα είναι η, με κάθε τρόπο, στήριξη «όσων αδυνατούν να πληρώσουν αυ­τό το χαράτσι», καθώς και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στην απόφασή της «να μην με­τατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά».
Γι’ αυτό καλεί «τους επιστημονικούς φορείς, και ιδιαίτερα τους δικηγορι­κούς συλλόγους, τα πανεπιστήμια, και ιδιαίτερα τις νομικές σχολές, να δια­μορφώσουν το πλαίσιο νομικής αλλά και πρακτικής υποστήριξης». Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Θα βρεθούμε στο πλάι του κάθε πολίτη που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να τιμωρήσει, επειδή αρνείται την αδικία και την εξόντωση». Αυτό μπορεί να ερ­μηνευθεί και ως ευρύτερη κάλυψη σε εκείνους που η απροθυμία τους να πλη­ρώσουν αντιστοιχεί σε πολιτική στάση, και όχι απαραίτητα σε αδυναμία.
Στο πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να ζητούν εκλογές προκειμένου να εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού. Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, άλλωστε, εκτιμούν ότι το άθροισμα που συγκεντρώνουν οι πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν με το μνημόνιο, αποτυπώνει μια εν εξελί­ξει μεταβολή στο πεδίο των συσχετι­σμών, η οποία μπορεί να εκφραστεί μέ­σα και από τον περιλάλητο «συνασπι­σμό εξουσίας» που εκφωνείται εδώ και μήνες από την κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέτωπο
Στις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η απεύθυνση σε όλους τους χώρους στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ: από το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευ­τική Αριστερά, έως τη Δημοκρατική Αριστερά, το Άρμα Πολιτών, τους Οι­κολόγους Πράσινους και τους «ΠΑΣΟΚογενείς». Ακόμα κι αν κάποιοι εξ αυ­τών σθεναρά το αρνούνται, τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι οι πε­ριστάσεις απαιτούν ένα μέτωπο κοινω­νικών και πολιτικών δυνάμεων, και τα συναφή καλέσματα ασκούν αυξανόμε­νη πολιτική και κοινωνική πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.
Βέβαια, ως γνωστόν – όπως έχουμε ξαναπεί – αντιρρήσεις υπάρχουν ως προς αυτό το σκεπτικό, από την πλευρά Λαφαζάνη, η οποία θέτει τόσο ζήτημα συγκλίσεων των συμπαρατασσόμενων δυνάμεων όσο και ως προς το εναλλα­κτικό σχέδιο διεξόδου.
Ενστάσεις έχει και η ΚΟΕ, της οποίας ο εκπρόσωπος στη νέα Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Νικολακάκης, υπο­γράμμισε πως «αυτό που δεν πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι π.χ., να αναλωθεί στον προσεταιρισμό κάποιων παραγό­ντων του σοσιαλιστικού χώρου, έχο­ντας βασικά κατά νου την αύξηση των ποσοστών του στο πλαίσιο μια υποτιθέ­μενης κοινοβουλευτικής μετάβασης».
Συνέχεια, πάντως, της παραπάνω πρότασης για εκλογές και διαμόρφω­ση ενός νέου «συνασπισμού εξουσίας» αποτελεί η πρόταση που διατύπωσε ο Τσίπρας για «κούρεμα» των ομολόγων που λήγουν τον Μάρτιο στο 50%. Σύμ­φωνα με τον ίδιο, μια κυβέρνηση που θα εισακούει τη λαϊκή εντολή, όπως ο συνασπισμός εξουσίας που προτείνει, θα πρέπει να προειδοποιήσει από τώρα τους πιστωτές ότι τα ομόλογα του Μαρ­τίου θα «κουρευτούν» στο παραπάνω ποσοστό, απειλώντας τους ακόμη και με στάση πληρωμών.
Άλλωστε, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου, τη στιγ­μή αυτή, μια τέτοια πρόταση μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική πίεση στους δανειστές, δεδομένου ότι αυτό που φοβούνται είναι μια πιθανή έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη.
Για την ΕΛΣΤΑΤ
Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρω­τοστατεί και σε κοινοβουλευ­τικό επίπεδο στις αποκαλύ­ψεις για το «μαγείρεμα» του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Δ. Παπαδημούλης, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής, ζήτησαν να κληθούν στην Επιτροπή Οι­κονομικών της Βουλής και τα επτά μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, και όχι μόνο ο πρόεδρός της Ανδρέας Γεωργίου - ο μόνος που δεν παύθηκε από τα καθήκοντά του. Επίσης, ζήτησαν μαζί με άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης να γίνει κλή­τευση και του πρώην υπουρ­γού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στο μεταξύ, οι Λαφαζάνης και Χουντής θύμισαν ότι με ερωτήσεις τους στη Βουλή και την Ευρωβουλή, αντίστοιχα, είχαν από τον Οκτώβριο του 2010 αναδείξει το ζήτημα κα­ταγγέλλοντας «την όψιμη αλ­λαγή μεθοδολογίας στον τρό­πο υπολογισμού των ελλειμ­μάτων των ΔΕΚΟ, που επέβα­λαν κυβέρνηση - τρόικα»

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: