ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.3.12

Χ.Καστανίδης:Πρόταση Νόμου για την μείωση όλων των δανείων.



Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά, επαγγελματικά για τη διατήρηση της επιχείρησής τους ή καταναλωτικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξόφλησής τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Όταν το καθαρό εισόδημα έχει μειωθεί σε επίπεδα μεγαλύτερα του 30% που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν το 50 – 60 %, είναι προφανώς απολύτως αδύνατο να πληρώσουν τις δόσεις που είχαν συμφωνήσει με δεδομένα άλλων εποχών. Τα ίδια άλλωστε τα ακίνητα που έχουν αποκτήσει με τα στεγαστικά δάνεια, ακόμη κι αν θελήσουν να τα εκποιήσουν, δεν είναι εύκολο να διατεθούν σε μια «παγωμένη» αγορά ακινήτων.
Το πρόβλημα αυτό, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα διογκώνεται καθημερινά, οδηγώντας σε ομηρία και οικονομικό αδιέξοδο μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Για το λόγο αυτό η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ έχει προτείνει:
  1. Άμεση μείωση κατά 30% όλων των στεγαστικών, επαγγελματικών και καταναλωτικών δανείων, σύμφωνα με το παράδειγμα της Ισλανδίας και διπλασιασμό του χρόνου αποπληρωμής τους, όταν το καθαρό εισόδημα του δανειολήπτη έχει μειωθεί κατά 20% τουλάχιστον από τον χρόνο λήψης του δανείου. Με τον τρόπο αυτό, αν λ.χ. κάποιος είχε μηνιαία δόση δανείου 1000 ευρώ, όταν το καθαρό μηνιαίο εισόδημα της οικογένειάς του ήταν 2000 ευρώ, είναι προφανές ότι αυτός, τώρα που το εισόδημά του έχει μειωθεί στα 1400 ή 1200 ευρώ, δεν μπορεί πλέον να πληρώνει την ίδια δόση. Έτσι το δικαστήριο θα μειώσει την δόση κατά 30%, ώστε το οφειλόμενο κάθε μήνα ποσό αντί για 1000 να είναι 700 ευρώ, ενώ σε κάθε περίπτωση η δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του καθαρού μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος. Αν λοιπόν το οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα είναι 1200 ευρώ, η δόση θα πρέπει να είναι το πολύ 400 ευρώ, ενώ ο χρόνος αποπληρωμής θα αυξηθεί ανάλογα, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.
  2. Αναστολή εξυπηρέτησης καταναλωτικού, επαγγελματικού, στεγαστικού δανείου και οφειλών από πιστωτικές κάρτες για περίοδο δύο ετών, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας ή άλλες προσαυξήσεις, για πολίτες που έχουν απολυθεί από την εργασία τους και παραμένουν άνεργοι.
  3. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών ως τις 31/12/2018.
Η πρόταση έχει ήδη κατατεθεί ως πρόταση νόμου στη Βουλή. Ανάλογη πρόταση που είχαμε υποβάλει στο παρελθόν, είχε απορριφθεί χωρίς οποιαδήποτε συζήτηση από τον μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών.
Εμείς δεσμευόμαστε από την πρόταση νόμου που καταθέσαμε.

Καστανίδης Χάρης
Πρόεδρος Κ.Ο. Κοινωνικής Συμφωνίας
 
fm tsounami

Δεν υπάρχουν σχόλια: