ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.4.12

Αρχισαν προσφυγές κατά του PSI στο ΣΤΕ, από ομολογιούχους επενδυτές



Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες ομολογιούχους, οι Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις οδήγησαν σε υπερβολική μείωση της περιουσίας τους, που τους επιβλήθηκε αναγκαστικά χωρίς διαπραγμάτευση παρά τις αντιρρήσεις τους, με διαδικασίες που δεν συνάδουν προς το μοντέλο της «εθελοντικής συμμετοχής», για την οποία είχε γίνει λόγος στις Συνόδους Κορυφής.

Αρχισε χθες ο «χορός» των προσφυγών κατά του PSI από ομολογιούχους επενδυτές που έχασαν τεράστια χρηματικά ποσά, λόγω της αναγκαστικής συμμετοχής τους στη λεγόμενη «εθελοντική διαδικασία» καθώς οι τίτλοι που κατείχαν «κουρεύτηκαν» τουλάχιστον κατά 53,50%, ενώ εκφράζουν φόβους ότι μπορεί η περιουσιακή τους απώλεια να προσεγγίσει το 85%!
Χθες κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (με προοπτική να οδηγηθούν στην Ολομέλεια με διαδικασίες - εξπρές, λόγω της σοβαρότητας και ευρύτητας του θέματος) οι πρώτες προσφυγές από δύο ομολογιούχους επενδυτές που προσβάλλουν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) όλες τις σχετικές Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) και του υπουργείου Οικονομικών για την τροποποίηση των «επιλέξιμων τίτλων», την έκδοση νέων ομολόγων του Δημοσίου κ.λπ.

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες ομολογιούχους, οι ΠΥΣ και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις οδήγησαν σε υπερβολική μείωση της περιουσίας τους, που τους επιβλήθηκε αναγκαστικά χωρίς διαπραγμάτευση παρά τις αντιρρήσεις τους, με διαδικασίες που δεν συνάδουν προς το μοντέλο της «εθελοντικής συμμετοχής» για την οποία είχε γίνει λόγος στις Συνόδους Κορυφής. Ετσι, όμως, παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την προστασία της ιδιοκτησίας και την ισότητα, ενώ έχουν θιγεί ώριμα περιουσιακά δικαιώματά τους κατά παραβίαση του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

Εχασε 53,50%
Στην πρώτη περίπτωση, μία 76χρονη ομολογιούχος που κατείχε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας 433.000 ευρώ με επιτόκιο 5,5% (για τα οποία κατέβαλε 449.846,2 ευρώ με λήξη στις 20-8-14) υπέστη «κούρεμα» 231.665 ευρώ (53,50%, απέμειναν 201.335€) που μπορεί να φθάσει σε 368.060 ευρώ (85%), αφού οι νέοι τίτλοι ΕΔ που της δόθηκαν (συνολικής αξίας 136.395 ευρώ) λήγουν σε απώτερους χρόνους (από το 2023-2042) που υπερβαίνουν το προσδόκιμο της ζωής της.

Το ίδιο συμβαίνει με 66χρονο ομολογιούχο που αγόρασε ομόλογα ΕΔ 9.000€, που «κουρεύτηκαν» κατά 4.825 (53,61% απέμειναν 4.175 ευρώ) και ενδεχομένως κατά 7.660€ (85,11%), αφού οι νέοι τίτλοι αξίας 2.835€ λήγουν μετά το 2023... Μάλιστα στην περίπτωσή του τα περιουσιακά δικαιώματα ήταν απολύτως ώριμα και υπήρχε άμεση προσδοκία ικανοποίησής τους - δικαίωμα εξαγοράς, αφού οι τίτλοι έληγαν 20-3-12!
Στις πολυσέλιδες προσφυγές, που συνυπέβαλαν ο καθηγητής ΑΕΙ Π. Λαζαράτος και ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος τονίζεται ότι οι συγκεκριμένες πράξεις ισοδυναμούν με στέρηση της ιδιοκτησίας και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση έγκαιρη αποζημίωση. Τονίζεται ότι για την απόκτηση των «λαϊκών ομολόγων» το Δημόσιο έδινε ιδιαίτερα κίνητρα στους ιδιώτες (φορολογική απαλλαγή τόκων για ορισμένο διάστημα, υψηλά επιτόκια, σταθερή υψηλή απόδοση) καθώς και ότι η υπερβολική μείωση της περιουσίας και μάλιστα υποχρεωτικά, προσβάλλουν δικαιώματα που προστατεύει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ, καθώς και τις αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, αφού επιλέχθηκαν οι επαχθέστερες λύσεις και δεν αναζητήθηκαν καν άλλες ηπιότερες εναλλακτικές.
Για τις επίμαχες ΠΥΣ επισημαίνεται επίσης ότι δεσμεύουν το επόμενο Κοινοβούλιο και τον επόμενο νομοθέτη, κατά παράβαση της δημοκρατικής αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, αφού ο ν. 4050/12 προβλέπει ότι οι ρυθμίσεις του αποτελούν αναγκαστικό δίκαιο άμεσης εφαρμογής και υπερισχύουν κάθε άλλης διάταξης και συμφωνίας.

Αλ. Αυλωνίτης
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: