ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.4.12

Η ΕΛ.ΑΣ. ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ..... ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΕΓΙΝΑΝ SECYRITE-ΑΔΕΣ


astynomia-axiomatikoi
Στο REDALERT σχολιάζουν την απόφαση, συνδικαλιστές αστυνομικοί.
της Ελένης Ποιμενίδου


Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση των υπουργείων οικονομικών και προστασίας του πολίτη η οποία προβλέπει την παροχή υπηρεσιών της ΕΛΑΣ προς τρίτους με την καταβολή ανταλλάγματος.
Σύμφωνα με την απόφαση το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες.
Οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού και φτάνουν μέχρι και 1.500 ευρώ για την ενοικίαση ενός ελικοπτέρου.
Βάζουν ενοικιαστήριο και στην ΕΛΑΣ; Θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος και ασφαλής τα βράδια μόνον όποιος έχει να πληρώσει για να νοικιάσει τον προσωπικό του αστυνομικό; Ή μήπως με την εφαρμογή της απόφασης θα πληρώσουν και οι επιφανείς Έλληνες πολίτες για την φύλαξη των οποίων απασχολούνται εκατοντάδες αστυνομικοί αφήνοντας «γυμνά» τα αστυνομικά τμήματα;
Εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται στο μυαλό κάθε απλού πολίτη και όχι μόνο.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του REDALERT παρόμοια ερωτήματα βασανίζουν και τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται κατ’αρχήν θετικοί στην υπουργική απόφαση.

Χρήστος Φωτόπουλος: Να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο
«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι τυχόν εφαρμογή της απόφασης δεν θα αποβεί σε βάρος της ασφάλειας που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης. Να μην φτάσουμε στο σημείο να νιώθει ασφαλής, μόνον όποιος έχει λεφτά για να πληρώσει», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στο REDALERT ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος.
Χαρακτηρίζει κατ’αρχήν θετική την απόφαση διότι, όπως λέει, η ΕΛΑΣ θα έχει έσοδα από υπηρεσίες τις οποίες μέχρι σήμερα παρέχει…αφιλοκερδώς.
Αναφέρεται στις περιπτώσεις πρώην βουλευτών, μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοδημοσιογράφων που φυλάσσονται από αστυνομικούς.
«Μέχρι σήμερα για την φύλαξη αυτών των προσώπων επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος, κάτι που είναι άδικο», επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος.
Σημειώνει ότι το καταβαλλόμενο ενοίκιο δεν θα πηγαίνει στην τσέπη του αστυνομικού, αλλά στην υπηρεσία και στην κάλυψη των αναγκών της.
Πάντως σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο υπάρχουν αρκετά θολά σημεία στην υπουργική απόφαση, όπως για παράδειγμα το ωράριο εργασίας των αστυνομικών.
Όπως σημειώνει, σε άλλα κράτη οι αστυνομικοί παρέχουν τις υπηρεσίες τους έναντι αντιτίμου εκτός ωραρίου εργασίας και για αυτόν τον λόγο εισπράττουν οι ίδιοι μέρος του ενοικίου.
« Το υπουργείο δεν μας έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει. Ελπίζουμε πως θα έχουμε διευκρινίσεις σε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη τις επόμενες ημέρες», καταλήγει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων.

Θεόφιλος Παπαδάκης: Ναι στο μέτρο αλλά με φειδώ
Θετικός στην εφαρμογή του μέτρου της ενοικίασης με την ώρα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις,  όπως είναι η φύλαξη γηπέδων, εμφανίζεται μιλώντας στο REDALERT ο Θεόφιλος Παπαδάκης γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
«Αν είναι να πληρώσουν όσοι επιφανείς πολίτες απασχολούν αστυνομικούς για την φύλαξή τους, τότε να εφαρμοστεί το μέτρο. Αν καταντήσουμε όμως να παρέχουμε ασφάλεια μόνον στους έχοντες τότε είμαστε αρνητικοί» εξηγεί ο κ. Παπαδάκης.
Εκτιμά, ωστόσο, ότι η παροχή υπηρεσιών προς τρίτους έναντι αντιτίμου είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.
Ο κ. Παπαδάκης καταγγέλλει ότι μόνον στην Θεσσαλονίκη ο αριθμός των κενών οργανικών θέσεων φτάνει τις 1200.
Υπενθυμίζει άλλωστε πως είναι τέτοιες οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα που δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ίδιοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι πληρώνουν για την επιδιόρθωση βλαβών στα περιπολικά.
«Δεν προηγήθηκε γόνιμος διάλογος με την ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη» επισήμανε ο κ. Παπαδάκης και διερωτήθηκε για την σκοπιμότητα της δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: