ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.5.09

ΜΑΙΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης & Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Η Κυβέρνηση της διαφθοράς και της συγκάλυψης συνέστησε και συντηρούσε αμειβόμενη Ομάδα Εργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς με επικεφαλής τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αργότερα Πρόεδρο Συμβουλίου χορηγιών, το όνομα της οικογενείας του οποίου είχε εμπλακεί, εξαιτίας της εισαγγελικής έρευνας τραπεζικών λογαριασμών στενότατου συγγενικού του προσώπου, σε υπόθεση με μετοχές φούσκες την περίοδο 1999-2000»

Ως γνωστόν, η Κυβέρνηση Καραμανλή, που σύντομα ταύτισε τη διακυβέρνησή της με την αδιαφανή υπηρέτηση ολίγων ισχυρών συμφερόντων, την παραγωγή διαφθοράς και την υιοθέτηση αντιθεσμικών μηχανισμών συγκάλυψης της, το 2004 είχε υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό ότι, μέσα από την δήθεν «μηδενική ανοχή της στη διαφθορά» θα εξοικονομούσε 10 δις δημόσιο χρήμα.

Την εποχή, λοιπόν, που στο δημόσιο διάλογο κυριαρχούσαν οι γενικόλογοι αφορισμοί του σημερινού Πρωθυπουργού περί «νταβατζήδων», τους οποίους, όμως, επιμελώς απέφευγε να ονοματίσει, επιλέγοντας συνειδητά την μη σύγκρουση, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συστηνόταν αμειβόμενη «Ομάδα Εργασίας για την κατοχύρωση της αρχής της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Πρόεδρός της Ομάδας αυτής τέθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβερνώσας παράταξης, τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΦΕΚ 797/27-5-04) και μετέπειτα Πρόεδρος του Συμβουλίου Χορηγιών, για τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι στενότατο συγγενικό του πρόσωπο εμπλεκόταν σε δικαστική υπόθεση με μετοχές φούσκες την περίοδο 1999-2000.

Οι εργασίες της Ομάδας αρχικά προγραμματίστηκε να διαρκέσουν λιγότερο από ενάμιση μήνα, η δε σχετική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 10.496 ευρώ. Όμως, ο χρόνος λειτουργίας της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας παρατάθηκε δύο φορές με τελευταία ημερομηνία λήξης των εργασιών της την 20.11.2004 και συνολική δαπάνη περίπου 37.000 ευρώ.

Ενόψει της δραματικής διόγκωσης της διαφθοράς στην χώρας μας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της αναγωγής της παραγωγής και συγκάλυψης σκανδάλων σε κεντρική πολιτική στόχευση:

Ερωτάσθε:

  1. Ποια τα αποτελέσματα της Ομάδας Εργασίας, που η Κυβέρνησής σας, συνέστησε το 2004, για την «κατοχύρωση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς»;
  2. Παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη Βουλή λεπτομερώς για το παραχθέν έργο της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας, τον αριθμό συνεδριάσεων που συνεκλήθησαν καθώς και τη συνολική δαπάνη που προκλήθηκε και από ποια πηγή αυτή καταβλήθηκε.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: