ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.5.09

Σε τροχιά άμεσης σύγκρουσης για "Αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στο Αιγαίo"


"Σε τροχιά οριστικού "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς τους τελευταίους έξι μήνες - για πρώτη φορά μετα τα Ίμια - στην πράξη αμφισβητούν το νόμιμο κατοχής εδάφους από την Ελλάδα. Οι επαναναλαμβανόμενες υπερπτήσεις μαχητικών τους επάνω από το Αγαθονήσι... αλλά και τους Φούρνους και το Φαρμακονήσι, αλλά και η εντυπωσιακή αδυναμία της ελληνικής πλευράς να αντιδράσει αποφασιστικά, με απειλή χρήσης πυρών, όπως θα έπραττε το οποιοδήποτε κράτος σε Δύση και Ανατολή και όπως είναι το φυσικολογικό, οδήγησε! σε μία ακόμα κλιμάκωση.

Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Τζουμχουριέτ", διατυπώνεται η άποψη Τούρκων αξιωματούχων των υπουργείων ¨Εξωτερικών και Άμυνας ότι "Η Ελλάδα εποικίζει παράνομα το Αγαθονήσι"!

Η απάντηση από ελληνικής πλευράς ήρθε από την πλευρά του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γώργου Κουμουτσάκου, ήταν ως συνήθως χλιαρή: "Δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα εφημερίδων ειδικά όταν αποτελούν μνημεία σκόπιμης παραπληροφρόσης". Αποδεχόμαστε δηλαδή ότι γίνεται σκόπιμη παραπληροφόρηση, αλλά επιμένουμε να αγνοούμε ποιός βρίσκεται πίσω από αυτή την παραπληροφόρηση.

Το θέμα όμως δεν είναι η δήλωση Κουμουτσάκου. Το πρόβλημα είναι ότι αμφισβητώντας στην πράξη την ελληνικότητα ενός κατοικημένου νησιού "μη κατονομαζόμενου από τις συνθήκες Λονδίνου, Λωζάνης και Παρισίων" αυτομάτως δημιουργούν το νομικό υπόβαθρο διεκδίκησής του. Θέτουν για πρώτη φορά θέμα εποικισμού και θεωρούν ότι οι κάτοικοί του είναι έποικοι και όχι γηγενείς, άρα μπορούν να "επαναπατριστούν" και όχι να ξεριζωθούν σε περίπτωση που προσδιοριστεί η κυριότητα της νήσου και το κυρίαρχο κράτος είναι η Τουρκία. Και φυσικά αυτό δεν θα περιοριστεί μόνο στο Αγαθονήσι.

Μη κατονομαζόμενα από τις συνθήκες, κατοικημένα ελληνικά νησιά είναι δεκάδες στο Ανατολικό Αιγαίο. Εδώ λοιπόν έχουμε στην πράξη αποτύπωση του σεναρίου που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από ένα μήνα στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος": Απόβαση των Τούρκων σε μικρό νησί, μη κατονομαζόμενο από τις συνθήκες, κατάληψή του με τις λιγότερες απώλειες και απομάκρυνση φρουράς και εποίκων προς γειτονικό νησί που κατονομάζεται από τις συνθήκες.

Το σενάριο μαζί με άλλα πέντε ανάλογα σενάρια που αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε, είναι απλώς η εξέλιξη αυτού που παρακολουθούμε σήμερα: Δεκάδες υπερπτήσεις επάνω από κατοικημένα νησιά ή νησιά, όπως το Φαρμακονήσι, κατοικημένα μεν, αλλά χωρίς μόνιμους κατοίκους (το Φαρμακονήσι, εκτός από την φρουρά του, κατοικείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως), οι οποίες δημιουργούν στην πράξη αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, με ότι αυτό σημαίνει.

Η απόβαση ενός τάγματος τουρκικών ειδικών δύνάμεων π.χ. σε δύο μήνες από σήμερα, για την "αποκατάσταση της νομιμότητας" και "την παύση εποικισμού των νησιών", δεν θα γίνει κατά ενός ελληνικού νησιού, αλλά κατά ενός νησιού, το οποίο βρίσκεται στις γκρίζες ζώνες, η κυριότητά του είναι αμφισβητούμενη και εποικίζετα παράνομα από την Ελλάδα. 'Ηδη σε ευήκοα ώτα αγγλοσαξόνων διπλωματών διατυπώνονται με σαφήνεια οι αιτιάσεις: "Οι 'Ελληνες γνωρίζουν ότι το νησί δεν είναι δικό τους αφού δεν αντιδρούν, πέρα από κάποιες τυπικές ρηματικές διακοινώσεις στην δήθεν παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου, των χωρικών υδάτων τους κλπ." Αλλιώς η Ελλάδα δεν θα άφηνε τα τουρκικά αεροσκάφη μέσα σε πέντε μήνες να περάσουν 22 φορές επάνω από τα νησιά τουρκικά μαχητικά εκτελώντας ασκήσεις προσβολής στόχων εδάφους, λέμε εμείς...

Τα προαναφερόμενα δεν είναι σενάριο, είναι όλα γεγονός: Μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί το νομικό και πρακτικό υπόβαθρο για την δημιουργία αιτίων που θα οδηγήσουν στην κρίσιμη κίνηση, δηλαδή την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων που θα αναλάβουν να σταματήσουν την "παράνομη ελληνική ενέργεια", τον "εποικισμό" των νησιών.

Γιατί οι Τούρκοι επιλέγουν να κινηθούν σήμερα είναι το ερώτημα. Για όσους γνωρίζουν οι απαντήσεις είναι ήδη γνωστές: Θεωρούν ότι η εσωτερική πολιτική αστάθεια και αναταραχή έχει δημιουργήσει το κρίσιμο "έλλειμμα αποφασιστικότητας" στην ελληνική πολιτική ηγεσία για να δράσει αποφασιστικά. Ανάλογο με αυτό που υπήρχε το 1974. Οι ταραχές του Δεκεμβρίου, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, έδειξαν την αδυναμία. Δέκα ημέρες μετά ξεκίνησαν οι υπερπτήσεις. Κάτι που η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ έσπευσε να τονίσει με την αρθρογραφία της στο τεύχος που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά και επιβεβαιώθηκε σε μία από τις σπάνιες στιγμές αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των ταραχών σε διεθνές επίπεδο από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ε.Μεϊμαράκη: "Οι Τούρκοι προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες γιατί οι ταραχές του Δεκεμβρίου έδωσαν μία εικόνα αστάθειας για την χώρα"΄είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους στις αρχές Ιανουαρίου, αναφερόμενος σις πρώτες τουρκικές υπερπτήσεις.

Η δεύτερη βασική αιτία είναι διαπίστωσή τους ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δυστυχώς βρίσκονται στο χαμηλότερo επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας μετά το 1974.Οι λεπτομέρειες που γνωρίζει το defencenet.gr για το επίπεδο αυτής της κατ'όνομα "ετοιμότητας", είναι ανατριχιαστικές και φυσικά, αν συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε, τότε κανείς δεν θα είναι άμοιρος ευθυνών: Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία."

Τμήμα αναλύσεων www.defencenet.gr

ΑΠΟ ΤΟ http://www.defencenet.gr

Ενημερωθήκαμε από τον
ΚΡΑΧΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: