29.12.09
Όλοι στο οpengov.gr ΕΠΩΝΥΜΑ και ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (Γενικές οδηγίες για το σχολιασμό)
(Προς Μέγαρο Μαξίμου: Εδώ και μερικές ημέρες έχει δημιουργηθεί άτυπα η Κίνηση Πολιτών εναντίον της μεταβολής του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας (ΚΕΚ). Είμαστε εμείς, οι ΠΟΛΙΤΕΣ αυτής της χώρας, οι ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ σας, το ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ της ελληνικής κοινωνίας και εσείς δεν είστε τίποτα άλλο παρά οι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.)
Όλοι πάμε στο opengov.gr σχολιάζουμε με σοβαρότητα άρθρο προς άρθρο, απαντούμε σε όσους έχουν αντίθετη άποψη, και ζητάμε για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα να εγκρίνουν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης οι πολίτες με δημοψήφισμα.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ή ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
Όλοι πάμε στο opengov.gr σχολιάζουμε με σοβαρότητα άρθρο προς άρθρο, απαντούμε σε όσους έχουν αντίθετη άποψη, και ζητάμε για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα να εγκρίνουν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης οι πολίτες με δημοψήφισμα.
Τα σχόλια πρέπει να:
- επισημαίνουν ατέλειες του νομοθετήματος
- καταγράφουν παραθυράκια που θα οδηγήσουν στην πολιτογράφηση ατόμων που δεν το αξίζουν
- αντιπροτείνουν εναλλακτικές διατάξεις πολιτογράφησης κατά την κρίση του καθενός. Οι δικές μου έχουν καταγραφεί εδώ.
- υποσημειώνουν τη δημογραφική πραγματικότητα του μεγέθους και σύνθεσης του μεταναστευτικού πληθυσμού, της αυξημένης γεννητικότητάς του, και της δυνατότητας περαιτέρω αύξησής του μέσω οικογενειακής επανένωσης των νέων Ελλήνων πολιτών ή της εισαγωγής πολλαπλάσιου αριθμού ξένων για τέλεση γάμων.
- αντικρούουν σημείο προς σημείο τα αντεπιχειρήματα των υποστηρικτών του νομοσχεδίου, ειδικά όσον αφορά τους Έλληνες μετανάστες που κατά κανόνα πήγαν στις χώρες υποδοχής τους νόμιμα.
- εκτιμούν τις συνέπειες του νομοθετήματος για την μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική χώρα, την ανατροπή της εκλογικής ισορροπίας.
- δείχνουν με παραδείγματα πως μπορεί να δημιουργηθούν λόμπυ μεταναστών που θα επηρεάζουν την πολιτική ζωή και τις σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες με βάση το μειονοτικό τους συμφέρον.
- κάνουν παραλληλισμούς και με άλλες χώρες όπου ισχύει το δίκαιο του εδάφους (ΗΠΑ) ή με χώρες (όπως η Ελβετία) όπου ισχύουν ακόμα αυστηρότερες διατάξεις από τις Ελληνικές.
- επισημαίνουν πως χώρες που δίνουν την ιθαγένεια πολύ ευκολότερα από την Ελλάδα δεν κατόρθωσαν να εντάξουν τους μετανάστες χωρίς προβλήματα όπως οι ταραχές στο Παρίσι ή οι βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο.
- ζητούν σε κάθε περίπτωση είτε ευρεία διακομματική συναίνεση σε οποιοδήποτε τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου είτε (ακόμα καλύτερα) δημοψήφισμα για την έγκρισή του, με ελάχιστο επιπλέον κόστος, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου