ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.4.10

Είναι Standard: Είμαστε μια Poor’s χώρα…

aΣε ΒΒ+ από BBB+ υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Standard & Poor’s , διατηρώντας αρνητικό outlook. Πρόκειται για την χειρότερη κατηγορία για τα ελληνικά ομόλογα, την επονομαζόμενη «junk» (υψηλού ρίσκου, στην κυριολεξία σημαίνει «σκουπίδια»).

Ο Οίκος προειδοποιεί μάλιστα τους κατόχους ελληνικών ομολόγων ότι περιορίζονται στο 30-50% οι πιθανότητες να μην χάσουν τα κεφάλαιά τους σε περίπτωση αναδιάρθρωσης τους ελληνικού χρέους ή χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Οι Οίκοι Αξιολόγησης είχαν προειδοποιήσει ότι το υψηλό κόστος δανεισμού μπορεί να οδηγήσει σε νέα υποβάθμιση. Ενδεικτικό είναι ότι την Τρίτη το spread των ελληνικών ομολόγων ξεπέρασε τις 700 μονάδες βάσης.

Όπως εξηγεί ο αναλυτής της S&P, Μάρκο Μίρσνικ: «η υποβάθμιση οφείλεται στην αναθεωρημένη εκτίμηση των πολιτικών, οικονομικών και δημοσιονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στις προσπάθειές της να οδηγήσει το δημόσιο χρέος σε βιώσιμη πτωτική πορεία».

«Πιστεύουμε πως οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης μειώνονται λόγω των επιδεινούμενων προοπτικών ανάπτυξης της Ελλάδας, σε μία στιγμή που οι πιέσεις για περισσότερο δυναμικά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αυξάνονται. Επιπλέον, κατά την άποψή μας, οι μεσοπρόθεσμοι χρηματοδοτικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τα υψηλό βάρος από το χρέος αυξάνονται παρά τα ήδη μεγάλης έκτασης μέτρα προσαρμογής. Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις μας για τις οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η πιστοληπτική ικανότητα δεν είναι συμβατή με την κατηγορία επένδυσης».

Πάντως ο οίκος εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη μείωσης του ελλείμματος για το 2010. «Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η δυναμική της κρίσης εμπιστοσύνης έχει εγείρει αβεβαιότητες τόσο για την ικανότητα της κυβέρνησης για γρήγορη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, όσο και για την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει σε πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής σύγκλισης».

Νέα υποβάθμιση είναι πιθανή, αναφέρει ο οίκος, αν η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπονομευτεί από την εγχώρια πολιτική αντιπολίτευση ή αποδυναμωθεί ουσιαστικά για άλλους λόγους.

Αντίθετα, ο οίκος εκτιμά ότι ανοδική αναθεώρηση του outlook σε σταθερό θα μπορούσε να ακολουθήσει αν θεωρήσει ότι η πολιτική στήριξη για τις κυβερνητικές πολιτικές παραμένει ισχυρή και οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας αποδειχθούν πιο ισχυρές απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Εντείνονται οι πιέσεις στην Πορτογαλία

Νωρίτερα την Τρίτη η Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας κατά δύο βαθμίδες (σε Α- από Α+) με αρνητικές προοπτικές, ενισχύοντας τους φόβους που έχουν εκφραστεί ευρέως η ελληνική κρίση χρέους να μεταδοθεί και να παρατηρηθούν φαινόμενα «ντόμινο».

Το φόβο ότι το επόμενο «θύμα» των κερδοσκόπων και κατ’ επέκταση η επόμενη ανοιχτή πληγή για την Ευρωζώνη θα είναι η Πορτογαλία, ενισχύει και η ανοδική πορεία σε ιστορικά υψηλά των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων της, καθώς και των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).

Τα Πραγματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: