ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.9.10

Εν-δυό άνω κάτω οι Εν. Δυνάμεις


Σε μια συγκυρία αυξανόμενης δυσαρέσκειας και χαμηλού ηθικού που εκδηλώνεται με συνεχιζόμενες παραιτήσεις στρατιωτικών στελεχών και σαφώς επιδιώκοντας να «ξεχαστεί» έστω και για λίγες μέρες το θέμα των αναταράξεων στις διαπραγματεύσεις μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Στο τελικό κείμενο των 268 σελίδων, που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και συζητήθηκε προκαταρκτικά, σε κλειστή συνάντηση, στην κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών και άμυνας, πρόκειται σήμερα να εμβαθύνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σε συνέντευξη Τύπου, όπως είχε παρουσιάσει και το προσχέδιο του νομοσχεδίου ένα μήνα πριν.
Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από το αρχικό του κείμενο, το νομοσχέδιο με τίτλο «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων, στρατολογίας και συναφείς διατάξεις», προτίθεται να εισαγάγει «καινά δαιμόνια», καταργώντας αρκετές προηγούμενες ρυθμίσεις, όπως αντίστοιχες του 1995 και του 2002: Μεταξύ άλλων, εισάγει κάθετη δομή διοίκησης ενισχύοντας το ρόλο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των τριών κλάδων, κόβει πρόωρες αποστρατείες ορίζοντας 35ετία πραγματικής υπηρεσίας (40 συντάξιμα), αλλάζει κριτήρια αξιολόγησης και προαγωγών των στελεχών, κάνει πιο «πολιτικό» το πειθαρχικό σύστημα και τροποποιεί τις διαδικασίες αμυντικών προμηθειών.
Το πολυνομοσχέδιο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο αφορά την ιεραρχία και εξέλιξη των Ε.Δ., το δεύτερο τη νέα δομή στο στράτευμα, συνδυασμένη με τις νέες ρυθμίσεις για τις αμυντικές προμήθειες (γιατί άραγε;) και το τρίτο ρυθμίζει άλλα θέματα όπως στρατολογίας, αναπήρων, υπηρετησάντων και υπηρετούντων στην Κύπρο και αντιρρησιών συνείδησης.
Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: