ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.4.11

Ο «οδικός χάρτης» άντεξε λίγες ώρες...

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ
ssourmelidis@yahoo.gr
Καλό Πάσχα! Για μετά μην... ορκίζεστε. Ετσι κι αλλιώς λεφτά δεν υπάρχουν. Αυτό άλλωστε μας είπε και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην 5ωρη ομιλία του (σε κομμάτια) της Παρασκευής, που θύμιζε... Φιντέλ Κάστρο! Δυστυχώς, το μόνο που πέτυχε είναι να εδραιώσει στην κοινωνία και τον κόσμο της οικονομίας την αβεβαιότητα. Ο «οδικός χάρτης» του Γ. Παπανδρέου δεν πείθει ότι θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Το αμπαλάζ με το οποίο προσπάθησε να κρύψει ο πρωθυπουργός το νέο πακέτο των 23 δισ. ευρώ δεν άντεξε ούτε λίγες ώρες. Το σίγουρο είναι ότι θα (ξανα)πληρώσουμε, γιατί λεφτά δεν υπάρχουν. Το σίγουρο είναι ότι διαλύεται το κοινωνικό κράτος εδώ και τώρα. Το επίσης σίγουρο είναι ότι ήρθε η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης με τα συνδικάτα των μεγάλων ΔΕΚΟ και του σκληρού πυρήνα του Δημοσίου, γιατί πολύ απλά ο λογαριασμός δε βγαίνει.
Την ίδια στιγμή οι αγορές (δηλαδή οι δανειστές μας) διαπίστωσαν αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο κράτος και τις μεταρρυθμίσεις. Ολη αυτή η διαπραγμάτευση που διεξάγεται στο κυβερνών κόμμα επισημοποιεί τη δυσκολία της κυβέρνησης να οδηγήσει την οικονομία έξω από το τούνελ. Ο δισταγμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να πει ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία εξόδου από την κρίση».
Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση κονταροχτυπιούνται, στην πραγματική ζωή επικρατεί πανικός. Επιχειρήσεις κλείνουν, οι τράπεζες έχουν κλείσει για τα καλά την κάνουλα, το χρέος μετακυλίεται από τις προβληματικές επιχειρήσεις στις υγιείς. Με ή χωρίς μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό που καλούνται να ψηφίσουν οι υπουργοί και οι βουλευτές είναι τόσο βαρύ, που προκαλεί έντονες αντιστάσεις. Η «απειλή» του ανασχηματισμού δεν εμπόδισε την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αντιδράσει.
Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος το προσεχές διάστημα, μετά την «ανάπαυλα» της Μεγάλης Εβδομάδας, με ισχυρές αντιδράσεις. Από το εύρος τους αλλά και από την αποφασιστικότητα που θα επιδείξει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του στην αντιμετώπιση αυτών των αντιδράσεων θα κριθούν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αλλά κυρίως του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
Διαφωνίες υπουργών
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, λέγοντας πως «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας». Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Προειδοποίησε ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί παρεκκλίσεις από τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν αμέσως μετά το Πάσχα. Και κυρίως έστειλε το μήνυμα ότι «θα συνεχίσει με όσους θέλουν να αλλάξει η πατρίδα μας».
Αρκετοί υπουργοί (Παπουτσής, Κατσέλη, Μπιρμπίλη, Ξενογιαννακοπούλου) διαφώνησαν ανοικτά με βασικές επιλογές του οικονομικού επιτελείου σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα για στρατηγικού χαρακτήρα ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ. Είναι ένα θέμα που παρέμεινε ανοικτό, ακριβώς λόγω των αντιδράσεων που σημειώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αρκετοί είναι επίσης οι υπουργοί και βουλευτές που υποστηρίζουν ότι το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο θα πρέπει να στηριχθεί και να υπερψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής, ήτοι 180 βουλευτές. Κάτι που απορρίπτουν οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε και πάλι «παρών». Αμφισβήτησε με προσοχή ώς ένα βαθμό την πειστικότητα αλλά και τη ρεαλιστικότητα του σχεδίου που κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο. Ζήτησε περισσότερες εξηγήσεις για την υστέρηση της πορείας των εσόδων και του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, αλλά και να γίνει και πάλι συζήτηση στο Υπουργικό για να εξεταστούν γενναίες φοροαπαλλαγές και κίνητρα σε συγκεκριμένους οικονομικούς τομείς. Η παρέμβασή του χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως «μανιφέστο».
Αμφισβητούν τα πάντα
Στοχοποιούνται ευθέως από αρκετούς οι Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούσης, με τον Απ. Κακλαμάνη να ζητά εμμέσως την αντικατάστασή τους. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου έχει να αντιμετωπίσει τις ολοένα αυξανόμενες φωνές που προέρχονται τόσο από «δεξιά» όσο και από «αριστερά» του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίες ζητούν αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας. Τη συγκεκριμένη λύση πρεσβεύουν από τη Βάσω Παπανδρέου μέχρι τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Και από τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Εκτορα Νασιώκα μέχρι τον Νίκο Σαλαγιάννη.
Μετά το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, με το οποίο εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά λειτουργεί χωρίς σχέδιο συρόμενη από τις εξελίξεις οι βουλευτές -κυρίως οι προερχόμενοι από το «πάλαι ποτέ» εκσυγχρονιστικό ρεύμα»- αμφισβήτησαν σχεδόν τα πάντα: το σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, τη δυνατότητα που παρέχει για έξοδο από την κρίση, τα στελέχη που καλούνται να το υλοποιήσουν. Πρωτίστως, όμως, στο κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζουν με «δέος» τη σύγκρουση με τα «σπλάγχνα» του ΠΑΣΟΚ, όπως έχουν περιγραφεί οι ισχυρές συνδικαλιστικές ομάδες στις ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, που ήδη έχουν προειδοποιήσει για «μάχη» διατήρησης κεκτημένων, όπως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια: