ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.4.11

Στο μονοπάτι νέων μέτρων και μνημονίων

Κάθε μήνα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Η συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, που έγινε στη Βουδαπέστη, επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, καθώς οι συνάδελφοί του, βλέποντας ότι και ο προϋπολογισμός του 2011, που μετράει μόλις τρεις μήνες εφαρμογής, βαδίζει ήδη εκτός στόχων, αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους.
Κάλεσαν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει σε νέα μέτρα «χωρίς καθυστερήσεις» για να κλείσει τις μαύρες τρύπες του 2010 και αυτές που άνοιξαν το 2011. Ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την καθίζηση εσόδων και την αύξηση των δαπανών, ενώ ο Γερμανός Βόλφ-γκανγκ Σόιμπλε άρχισε πλέον να μιλάει ανοιχτά για πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η Γερμανία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ολλανδία είναι διατεθειμένες να μην δώσουν το πράσινο φως εκταμίευσης της δόσης του Ιουνίου, εάν μέχρι τότε η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάσει σαφή βελτίωση και οι μεταρρυθμίσεις που προνοεί το μνημόνιο δεν εφαρμοστούν. Ήδη η τάση άρνησης των συγκεκριμένων χωρών είχε φανεί και στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, όπου αποφασιζόταν η εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου.
Τότε τα βέτο κάμφθηκαν την τελευταία στιγμή με τις διαβεβαιώσεις του Παπακωνσταντίνου ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα, όσο επώδυνα κι αν είναι, αλλά και λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν από πλευράς του επιτρόπου Όλι Ρεν και του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι φοβούνταν ότι μια αρνητική απόφαση θα επηρέαζε όλη την ευρωζώνη.
Τώρα, όμως, που οι Ευρωπαίοι  αξιωματούχοι  έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ανακολουθία μεταξύ των δεσμεύσεων και των πράξεων της κυβέρνησης, το κλίμα στήριξης αντιστρέφεται. Μια χλιαρή έκθεση από πλευράς τρόικας τον Μάιο μπορεί να επαναφέρει τα βέτο των σκληροπυρηνικών χωρών της ευρωζώνης, που δηλώνουν κουρασμένες να δίνουν συνεχώς παρατάσεις στην ελληνική κυβέρνηση.
Έτσι η έλλειψη άσκησης ουσιαστικής πολιτικής από το σύνολο της κυβέρνησης μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει καθυστερήσεις στις δόσεις, αλλά και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες
Όπως διαρρέουν Γερμανοί διπλωμάτες, οι συνεργάτες της Άνγκελα Μέρ-κελ επεξεργάζονται σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας μας ερήμην της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Οι Γερμανοί δεν θεωρούν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν τις ελληνικές αρχές για τις διεργασίες, καθώς πιστεύουν ότι ο έλεγχος του χρέους έχει ξεφύγει και απειλεί να εκτροχιάσει όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Συνεπώς είναι θέμα πολιτικής διαχείρισης της ευρωζώνης. Άλλωστε ό,τι μας
έχουν σερβίρει μέχρι τώρα οι Γερμανοί το έχουμε δεχθεί αδιαμαρτύρητα.
Το Βερολίνο, διαβλέποντας ότι η Ελλάδα βαδίζει στο μονοπάτι νέων δανείων και νέων μνημονίων για να εξυπηρετήσει το χρέος της, δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη. Εξακολουθεί να αντιστέκεται στις πιέσεις για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του προσωρινού μηχανισμού EFSF, ώστε να παρέχονται δάνεια σε χώρες όπως η δική μας για επαναγορά του χρέους με μειωμένο επιτόκιο, κάτι που θεωρείται ήπια αναδιάρθρωση, η οποία δεν θα κοστίσει πολύ - πολιτικά - στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Υποστηρικτές αυτής της μορφής αναδιάρθρωσης είναι η Κομισιόν και η ΕΚΤ.
Η Γερμανία όμως επιδιώκει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση στα πρότυπα του ΔΝΤ, με κούρεμα ομολόγων και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αναγκάζοντας την Ελλάδα να το διαπραγματευτεί με τους δανειστές της. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι οι γερμανικές τράπεζες, ενήμερες για το τι θα ακολουθήσει, έχουν σχεδόν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα.
Οι...εμπνεύσεις του Σόρος
Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έχει ζητήσει τη γνώμη του κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος (!) για το μοντέλο αναδιάρθρωσης που μπορεί να γίνει χωρίς πολιτικές συνέπειες για τον ίδιο. Ο μεγαλοεπενδυτής φαίνεται πως έχει συστήσει στον πρωθυπουργό να απαιτήσει από την Ε.Ε. επιμήκυνση της διάρκειας ομολόγων που λήγουν την επόμενη πενταετία. Αυτό όμως δεν λύνει κανένα πρόβλημα, απλά το μεταθέτει κατά μερικά χρόνια καθιστώντας το ωρολογιακή βόμβα, καθώς η Ελλάδα θα γίνει πάλι έρμαιο των αγορών που θα τη δανείζουν. Και τότε δεν θα υπάρχει η στήριξη της ευρωζώνης. Η προοπτική αυτή δεν φαίνεται να πτοεί τον πρωθυπουργό, που προφανώς θεωρεί ότι τότε κάποιος... άλλος θα βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας...
Είναι αξιοσημείωτο δε το ότι, αμέσως μετά την προτροπή Σόρος, άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα αναλυτικά σχέδια για το πώς θα γίνει η επιμήκυνση του χρέους, ότι η πρόταση αυτή είναι η σωστή και η πιο ανώδυνη αναδιάρθρωση και ότι συμφέρει τους πιστωτές μας αλλά και την ίδια τη χώρα.
Όλα αυτά τη στιγμή που το ελληνικό Δημόσιο έχει κηρύξει ουσιαστικά στάση πληρωμών, η οικονομία καταγράφει ύφεση πάνω από 6%, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά και θα κινηθεί κατά μέσον όρο στο 3% και ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε χθες ότι θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2011!
Μιλώντας σε συνέδριο σημείωσε δε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα αποφευχθεί εάν υπάρξει ανάπτυξη. Με δεδομένες τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την ύφεση και το ότι όλες οι προβλέψεις του ΥΠΟΙΟ έχουν πέσει έξω, μήπως ο υπουργός Οικονομικών ανοίγει με αυτόν τον τρόπο και επισήμως το θέμα της αναδιάρθρωσης
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: