ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.3.13

Οι μάσκες έπεσαν – Η ασχήμια στο μεγαλείο της !!!



Από τις 147 τραπεζικές κρίσεις από το 1970, τις οποίες έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, καμία μα καμία δεν προκάλεσε απώλειες στους καταθέτες τους, άσχετα από τα ποσά τα οποία βρίσκονταν στις τράπεζες
Λάζαρος Ελευθεριάδης
Μοιραίοι άνδρες, εφιάλτες για τον Ελληνισμό !!!
Από τις 147 τραπεζικές κρίσεις από το 1970, τις οποίες έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, καμία μα καμία δεν προκάλεσε απώλειες στους καταθέτες τους, άσχετα από τα ποσά τα οποία βρίσκονταν στις τράπεζες.
Πλέον οι μικροκαταθέτες σε “αδύναμες” τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για “τυχόν” εισβολές τύπου Eurogroup στις οικονομίες τους. Αποταμιευτές σε μέρη όπως η Ιταλία και Ισπανία και την Πορτογαλία δεν έχουν ακόμα πανικοβληθεί. Αλλά αυτό ακριβώς θα πάθουν σε περίπτωση κατά την οποίαν θα προσπαθήσουν να τους “σώσουν” οι Ευρωκλέφτες.»
Την πλήρη καταστροφή της κυπριακής οικονομίας περιγράφει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro εαν εφαρμοστεί η κατάσχεση ποσοστού των καταθέσεων των Τραπεζών στην Κύπρο, για να σωθούν οι Τραπεζίτες.
Οι μικροκαταθέτες και οι επενδυτές θα “πληρώσουν” για να σωθούν οι Τραπεζίτες. Εν ψυχρώ “ληστεύουν” τίς καταθέσεις του κοσμάκη.
Μάλιστα η ε/φ υπολογίζει ότι θα φύγουν 30 δισ. ευρώ, 20 δισ. από ξένους, Ρώσους, Άγγλους και άλλους και 10 δισ. ευρώ από Κύπριους πολίτες, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στο 40% των καταθέσεων στην κυπριακές τράπεζες.
H oργή των πολιτών της Κύπρου κατά της κυβέρνησης “εθνικής μειοδοσίας” του Ν. Αναστασιάδη και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η οποία πάει την “κλείσει” τις τράπεζες και να “παίξει” το παιχνίδι του Βερολίνου και της Τρόικα ξεχείλισε.Ο εκβιασμός της κ. Α. Μέρκελ είναι ωμός και αδιάντροπος, ή κλέβουν τις καταθέσεις ή χρεοκοπούν οι Τράπεζες στην Κύπρο.
Εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει το Κυπριακό Κοινοβούλιο και ζητούν την παραίτηση των δωσίλογων πολιτικών.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κυπριακής Βουλής για συζήτηση των εννέα νομοσχεδίων τα οποία ενέκρινε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο βασικός υπέρμαχος της γερμανικής έμπνευσης λιτότητας κ. Όλι Ρέν, ο υπάλληλος της Μέρκελ, είναι πιθανό να φορτωθεί το “φιάσκο” της διάσωσης της Κύπρου και να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ρεν δέχεται πλέον έναν «χείμαρρο κριτικής» αλλά και αιτήματα να παραιτηθεί μετά τον ρόλο που έπαιξε στην διαμόρφωση του αρχικού πακέτου διάσωσης της Κύπρου, το οποίο προέβλεπε «επιδρομή στις τραπεζικές καταθέσεις» από το πρώτο ευρώ.
Ερωτηματικά αναφύονται βέβαια για τον ρόλο της Γερμανικής νομεγκλατούρας και του Γερμανικού κατεστημένου τα οποία εκφράζονται απόλυτα απο την κ. Μέρκελ.
Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι στον Φιλανδό πολιτικό, 50 ετών σήμερα, του ανετέθη ο ρόλος του υπερασπιστή του, γερμανικής έμπνευσης, σχεδίου λιτότητας και της επίβλεψης εφαρμογής του στην Ευρώζώνη, και ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην ραγδαία επιδείνωση της ύφεσης στη ζώνη του ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε -σε συνέντευξή του στα «Νεά» την Παρασκευή, “Εγώ υποστήριξα στο Eurogroup την πρόταση του ΔΝΤ η οποία προέβλεπε ότι, οι δύο μεγάλες και πρακτικά πτωχευμένες τράπεζες – και μόνο αυτές οι δύο – θα έκλειναν και θα αναδιαρθρώνονταν (σ.σ.: εννοεί τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου).
Με το μοντέλο αυτό θα ήταν πλήρως εγγυημένες όλες οι καταθέσεις όλων των τραπεζών – και αυτών των δύο – έως τις 100.000 ευρώ. Αυτή η πρόταση μειοψήφησε. Η πλειοψηφία στο Eurogroup ενέκρινε πρόταση της Κομισιόν για ένα τέλος (levy) επί όλων των καταθέσεων.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg, “Το εκπληκτικό είναι ο τρόπος με τον οποίον άνδρες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε θεωρία ούτε την ιστορία προηγούμενων κρίσεων, είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι ξέρουν τι να κάνουν με τη σημερινή κρίση.
Και πώς η εμπιστοσύνη στις συνταγές τους παραμένει ακλόνητη παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έκαναν λάθος…. Αυτό το οποίο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι κινούν στην πράξη τις εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο κ. Ρεν προέβλεπε την Άνοιξη του 2010 ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3% το ίδιο έτος και κατά 0,5% το 2011. Όμως «η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,9% το 2010 και 7,1% το 2011».
Οι δηλώσεις Κυπρίων βουλευτών στο κανάλι “Σίγμα” ότι  “Η Ελλάδα προσπαθεί να βγαλει κέρδος απο την “κατάσταση”. Αντί για 2 δισ. ευρώ μας αρπάζουν τις τράπεζες κατ` εντολήν της Γερμανίας για 250 εκατ.”. περιγράφουν το “μακελειό” το οποίο εξελίσσεται εις βάρος των Κυπρίων.
Θα εισπράξουν και “ζεστό” ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τον ELA (πέρα από όσα έχει εισπράξει μέχρι στιγμής η Πειραιώς για να σταθεί όρθια και να μην πτωχεύσει η ίδια), και έτσι οι κυπριακές τράπεζες χάνουν την πιο ανθούσα τραπεζική αγορά τους.
Την ίδια ώρα ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν.Αναστασιάδης φέρεται να … ευχαρίστησε τον Α.Σαμαρά ο οποίος λειτούργησε ως “κουμπάρος” (και φανταζόμαστε και τα “παρανυφάκια” τα οποία θα πλουτίσουν από το “deal”) για να καταλήξει σε δύο ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες το “φιλέτο” των τραπεζών της Κύπρου.
Η Κύπρος ήταν κέντρο ρευστότητας για  τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο της Μόσχας, όπως η Novateck, η Mecel, η Evraz, η Severztal, η Τatneft, η Rozneft, η Gazprom, η Sintez κλπ εταιρείες που αντιπροσωπείουν την βιομηχανική αιχμή της Ρωσίας,
“Η κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος μπορεί να εμπεριέχει πολλές επιπτώσεις. Έχουμε τους λόγους μας και τα εθνικά μας συμφέροντα όπου τόσο οι τράπεζες αλλά και οι Ρώσοι επιχειρηματίες κρατούν τα κεφάλαιά τους εκεί. Και αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθούν να κρύψουν κάτι πίσω από την “κουρτίνα” του ειδικού Τραπεζικού καθεστώτος της Κύπρου. Όχι. Αυτό απλά είναι ένα βολικό είδος συνεργασίας. Όλοι ξέρετε πως ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δρά μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού (SPV) καθώς αυτό είναι μια συνήθης διεθνής πρακτική” δηλώνει ο Ρώσος πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ αναφερόμενος εμμέσως πλήν σαφώς στίς εταιρείες όπως η Novateck, η Mecel, η Evraz, η Severztal, η Τatneft, η Rozneft, η Gazprom, η Sinter κλπ, εταιρείες οι οποίες αντιπροσωπεύουν την βιομηχανική αιχμή της Ρωσίας.
Ουσιαστικά πρόκειται για απώλειες της τάξης του 9,9% στην ρευστότητα των ρωσικών εταιρειών οι οποίες έχουν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο, με όλες τις συνέπειες τις οποίες θα είχε στην πορεία του χρηματιστηριακού δείκτη στην Μόσχα.
Πρόκειται για μια καθαρά γεωπολιτική σύγκρουση η οποία είναι πάνω και πέρα από την Κύπρο. Γιατί σίγουρα τόσο η κ. Α.Μέρκελ, όσο και ο κ. Β.Σόϊμπλε γνωρίζουν ότι το ζήτημα δεν ήταν οι “ολιγάρχες” ούτε η ρωσική “μαφία” αλλά η αιχμή της ρωσικής οικονομίας στο νησί. Όλη η “ιστορία” γίνεται διότι αρνούνται οι Ευρωπαίοι να χορηγήσουν δανειακή ενίσχυση στην Κύπρο (στίς Τράπεζες) μεγέθους 5.6 δισ Ευρώ.
H Kύπρος είναι έτοιμη ακόμα και να φτάσει μέχρι και σε έξοδο από την ευρωζώνη τις επόμενες ώρες αν το Eurogroup και ειδικά η Γερμανία δεν δεχθούν την συμφωνία με την Ρωσική Ομοσπονδία για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν έλλειψη κεφαλαίων λόγω του ελληνικού “κουρέματος” των ομολόγων το οποίο βούλιαξε τα τραπεζικά ιδρύματα του νησιού.
Η Κύπρος και η Ρωσία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία (αρκετά ζητήματα είναι ακόμα εκκρεμή, αλλά το γενικό πλαίσιο έχει κατ`αρχήν συμφωνηθεί), αλλά η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί υπό την έγκριση του Eurogroup για να τελειώσουν όλα ομαλά.
Αν δεν εγκριθεί η συμφωνία για καθαρά γεωστρατηγικούς λόγους απο την Γερμανία, παρά το γεγονός ότι θα τηρούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες, και παύσει η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τότε όπως ανέφερε στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος από την Λευκωσία “Η Κύπρος είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αφού η ευρωζώνη δεν θα θέλει την Κύπρο. Από την στιγμή που πληρούμε τις προϋποθέσεις για την διάσωση των τραπεζών και δεν κάνουν δεκτή την συμφωνία, αν μας θέλουν εκτός, τότε θα πάμε εκτός. Η ευρωζώνη έχει να χάσει πολύ περισσότερα απ`ότι έχει να χάσει η Κύπρος σε αυτή την περίπτωση”
Στο τραπέζι έχει πέσει όχι η δημιουργία ρωσικής ναυτικής βάσης στην Κύπρο, όπως μεταδίδουν κάποια ΜΜΕ τα οποία δεν γνωρίζουν το θέμα, αλλά η ύπαρξη ενός νομικού πλαισίου ανεφοδιασμού της ρωσικής Μοίρας Μεσογείου η οποία πλέον θα έχει μόνιμη παρουσία σε ολόκληρη την Μεσόγειο και όχι μόνο στην Α.Μεσόγειο.
Η Ρωσία θέλει να παίξει ρόλο και στις χώρες της Βορείου Αφρικής και χωρίς ισχυρό Ναυτικό δεν μπορεί να το πετύχει αυτό.
Η Μόσχα θέλει λιμενικές και αερολιμενικές διευκολύνσεις. Π.χ. θέλει το αεροπλανοφόρο “Admiral Kuznetsov” να μην τριγυρνάει στη Μεσόγειο χωρίς να υπάρχει κάποιο σημείο να “δέσει” και να ανεφοδιαστεί. Ή τα αεροσκάφη του ρωσικού Ναυτικού και της Αεροπορίας να μην μπορούν να προσγειωθούν και να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα στην αεροπορική βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” που έτσι ή αλλιώς είναι σχεδόν άδεια.
Η ρωσική Αεροπορία δεν έχει “καταφύγιο” εκτός Ρωσίας σε ολόκληρη την περιοχή.Αλλά αυτό σε συνδυασμό με την ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας, αλλάζει το σύνολο του γεωστρατηγικoύ status  της Μεσογείου όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου.
Η συμφωνία για την Κύπρο έχει ώς εξής :
Eurogroup Statement on Cyprus
25/03/2013 – Statement
The Eurogroup has reached an agreement with the Cypriot authorities on the key elements necessary for a future macroeconomic adjustment programme.
This agreement is supported by all euro area Member States as well as the three institutions. The Eurogroup fully supports the Cypriot people in these difficult circumstances.
The programme will address the exceptional challenges that Cyprus is facing and restore the viability of the financial sector, with the view of restoring sustainable growth and sound public finances over the coming years.
The Eurogroup welcomes the plans for restructuring the financial sector as specified in the annex. These measures will form the basis for restoring the viability of the financial sector. In particular, they safeguard all deposits below EUR 100.000 in accordance with EU principles.
The programme will contain a decisive approach to addressing financial sector imbalances. There will be an appropriate downsizing of the financial sector, with the domestic banking sector reaching the EU average by 2018. In addition, the Cypriot authorities have reaffirmed their commitment to step up efforts in the areas of fiscal consolidation, structural reforms and privatisation.
The Eurogroup welcomes the Terms of Reference for an independent evaluation of the implementation of the anti-money laundering framework in Cypriot financial institutions, involving Moneyval alongside a private international audit firm, and is reassured that the launch of the audit is imminent. In the event of problems in the implementation of the framework, problems will be corrected as part of the programme conditionality.
The Eurogroup further welcomes the Cypriot authorities` commitment to take further measures. These measures include the increase of the withholding tax on capital income and of the statutory corporate income tax rate. The Eurogroup looks forward to an agreement between Cyprus and the Russian Federation on a financial contribution.
The Eurogroup urges the immediate implementation of the agreement between Cyprus and Greece on the Greek branches of the Cypriot banks, which protects the stability of both the Greek and Cypriot banking systems.
The Eurogroup requests the Cypriot authorities and the Commission, in liaison with the ECB, and the IMF to finalise the MoU at staff level in early April.
The Eurogroup notes the intention of the Cypriot authorities to compensate potential individual victims of fraudulent practices, in line with established legal and judicial procedures, outside the programme.
The Eurogroup takes note of the authorities` decision to introduce administrative measures, appropriate in view of the present unique and exceptional situation of Cyprus` financial sector and to allow for a swift reopening of the banks. The Eurogroup stresses that these administrative measures will be temporary, proportionate and non-discriminatory, and subject to strict monitoring in terms of scope and duration in line with the Treaty.
Against this background, the Eurogroup reconfirms, as stated already on 16 March, that – in principle – financial assistance to Cyprus is warranted to safeguard financial stability in Cyprus and the euro area as a whole by providing financial assistance for an amount of up to EUR 10bn. The Eurogroup would welcome a contribution by the IMF to the financing of the programme. Together with the decisions taken by Cyprus, this results in a fully financed programme which will allow Cyprus` public debt to remain on a sustainable path.
The Eurogroup expects that the ESM Board of Governors will be in a position to formally approve the proposal for a financial assistance facility agreement by the third week of April 2013 subject to the completion of national procedures.
Annex
Following the presentation by the Cyprus authorities of their policy plans, which were broadly welcomed by the Eurogroup, the following was agreed:
1. Laiki will be resolved immediately – with full contribution of equity shareholders, bond holders and uninsured depositors – based on a decision by the Central Bank of Cyprus, using the newly adopted Bank Resolution Framework.
2. Laiki will be split into a good bank and a bad bank. The bad bank will be run down over time.
3. The good bank will be folded into Bank of Cyprus (BoC), using the Bank Resolution Framework, after having heard the Boards of Directors of BoC and Laiki. It will take 9 bn Euros of ELA with it. Only uninsured deposits in BoC will remain frozen until recapitalisation has been effected, and may subsequently be subject to appropriate conditions.
4. The Governing Council of the ECB will provide liquidity to the BoC in line with applicable rules.
5. BoC will be recapitalised through a deposit/equity conversion of uninsured deposits with full contribution of equity shareholders and bond holders.
6. The conversion will be such that a capital ratio of 9 % is secured by the end of the programme.
7. All insured depositors in all banks will be fully protected in accordance with the relevant EU legislation.
8. The programme money (up to 10bn Euros) will not be used to recapitalise Laiki and Bank of Cyprus.
The Eurogroup is convinced that this solution is the best way forward for ensuring the overall viability and stability of the Cyprus financial system and its capability to finance the Cyprus economy.
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
Δήλωση της Ευρωομάδας για την Κύπρο.
25/03/2013 – Δήλωση
Η Ευρωομάδα έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις κυπριακές αρχές σχετικά με τα βασικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για ένα μελλοντικό πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής.
Η συμφωνία αυτή υποστηρίζεται από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, καθώς και των τριών θεσμικών οργάνων (σ.σ. εννοεί της ΕΕ). Η Ευρωομάδα υποστηρίζει πλήρως τον κυπριακό λαό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Το πρόγραμμα θα ασχοληθεί με τις εξαιρετικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Κύπρος, για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, με στόχο την αποκατάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης και την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών κατά τα επόμενα χρόνια.
Το Eurogroup χαιρετίζει τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως ορίζεται στο παράρτημα. Τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν τη βάση για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ειδικότερα, η διασφάλιση όλων των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τις αρχές της ΕΕ.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια αποφασιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισορροπιών ανά τομέα. Θα υπάρξει η κατάλληλη συρρίκνωση του χρηματοπιστωτικού τομέα, με τον εγχώριο τραπεζικό τομέα να φθάνει τον μέσο όρο της ΕΕ μέχρι το 2018. Επιπλέον, οι κυπριακές αρχές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Το Eurogroup χαιρετίζει τους Όρους Αναφοράς για μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της εφαρμογής της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο πλαίσιο των κυπριακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με τη συμμετοχή της Moneyval (Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος του Συμβουλίου της Ευρώπης) παράλληλα με μια διεθνή ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία, και διαβεβαίωσε ότι η έναρξη του ελέγχου είναι προ των πυλών. Σε περίπτωση προβλημάτων κατά την εφαρμογή του πλαισίου, τα προβλήματα θα διορθωθούν ως μέρος των όρων του προγράμματος.
Το Eurogroup χαιρετίζει περαιτέρω τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να λάβουν περαιτέρω μέτρα. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αύξηση της παρακράτησης φόρου επί των εισοδημάτων του κεφαλαίου και του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος. Η Ευρωομάδα προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή.
Η Ευρωομάδα υποστηρίζει την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για τα ελληνικά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, η οποία προστατεύει τη σταθερότητα τόσο των ελληνικών όσο και των κυπριακών τραπεζικών συστημάτων.
Τα αιτήματα του Eurogroup οι κυπριακές αρχές και η Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ να ολοκληρώσει το μνημόνιο σε επίπεδο προσωπικού στις αρχές Απριλίου.
Το Eurogroup σημειώνει την πρόθεση των κυπριακών αρχών να αντισταθμίσουν πιθανά μεμονωμένα θύματα των δόλιων πρακτικών, σύμφωνα με τις καθιερωμένες νομικές και δικαστικές διαδικασίες, εκτός του προγράμματος.
Το Eurogroup σημειώνει την «απόφαση για την καθιέρωση κατάλληλων διοικητικών μέτρων, ενόψει της παρούσας μοναδικής και εξαιρετικής κατάστασης στην Κύπρο», των αρχών του χρηματοπιστωτικού τομέα, για να καταστεί δυνατή η ταχεία επαναλειτουργία των τραπεζών. Το Eurogroup υπογραμμίζει ότι αυτά τα διοικητικά μέτρα θα είναι προσωρινά, αναλογικά και χωρίς διακρίσεις, και υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο όσον αφορά την έκταση και τη διάρκεια, σύμφωνα με τη συνθήκη.
Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup επιβεβαιώνει εκ νέου, όπως αναφέρεται ήδη στις 16 Μαρτίου, ότι – κατ `αρχήν – η οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο είναι δικαιολογημένη για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Κύπρο και την ζώνη του ευρώ στο σύνολό της με την παροχή οικονομικής βοήθειας για ποσό ύψους έως 10 δισ.. Η Ευρωομάδα θα επικροτούσε μια συμβολή από το ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος. Μαζί με τις αποφάσεις που έλαβε η Κύπρος, αυτό οδηγεί σε ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που θα επιτρέπει το δημόσιο χρέος της Κύπρου να παραμείνει σε μια βιώσιμη πορεία.
Το Eurogroup αναμένει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο των Διοικητών ESM θα είναι σε θέση να εγκρίνει επισήμως την πρόταση για μια οικονομική συμφωνία στήριξης από την τρίτη εβδομάδα του Απρίλη του 2013 και ότι υπόκειται στην ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών.
Παράρτημα
Μετά την παρουσίαση από τις αρχές της Κύπρος σχέδια των πολιτικών τους, τα οποία επικροτήθηκε θερμά από το Eurogroup, συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:
1. Laiki θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα – με την πλήρη συμμετοχή των ιδίων κεφαλαίων, οι κάτοχοι ομολόγων και οι ανασφάλιστοι καταθέτες – με βάση την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρος, με το προσφάτως εγκριθέν πλαίσιο εξυγίανσης των τραπεζών.
2. Laiki θα χωριστεί σε μια καλή τράπεζα και μια κακή τράπεζα. Η κακή τράπεζα θα “τρέξει” με την πάροδο του χρόνου.
3. Η καλή τράπεζα θα πρέπει να ενσωματωθεί στην Τράπεζα της Κύπρου (BoC), χρησιμοποιώντας το πλαίσιο εξυγίανσης τραπεζών, αφού ακούσει τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής. Θα λάβει 9 δισ. ευρώ του ΕΛΑ με αυτό. Μόνο οι ανασφάλιστες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου θα παραμείνουν έως ότου παγώσει η ανακεφαλαιοποίηση η οποία έχει πραγματοποιηθεί, και μπορεί στη συνέχεια να υπόκειται στις κατάλληλες προσαρμογές.
4. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.
5. Στήν Τράπεζα Κύπρου θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση μέσω μετατροπής των καταθέσεων / ίδια κεφάλαια των ανασφάλιστων καταθέσεων, με την πλήρη συμμετοχή των ιδίων κεφαλαίων και των κατόχων ομολόγων.
6. Η μετατροπή θα είναι τέτοια ώστε ένας λόγος κεφαλαίου 9% θα εξασφαλίζεται από το τέλος του προγράμματος.
7. Όλες οι ασφαλισμένες καταθέσεις σε όλες τις τράπεζες θα πρέπει να προστατεύονται πλήρως, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
8. Τα χρήματα του προγράμματος (έως 10 δισ. ευρώ) δεν θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου.
Η Ευρωομάδα είναι πεπεισμένη ότι αυτή η λύση είναι ο καλύτερος τρόπος προς τα εμπρός, για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την συνολική σταθερότητα του οικονομικού συστήματος της Κύπρου και την ικανότητά της να χρηματοδοτήσει την οικονομία της Κύπρου.
Ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε «ικανοποιημένος» από την κατάληξη. «Είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!!! είπε ο πρόεδρος της Κύπρου όχι ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Ένωσης (σ.σ. καημός τους το συμφέρον της ΕΕ). 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, η πρώτη εκταμίευση θα γίνει τον Μάιο του 2013, και από εκεί και πέρα η κάθε δόση θα εκταμιεύεται μετά από αξιολόγηση της τρόικας, σε τριμηνιαία βάση. 


Μετά απο αυτήν την συμφωνία έπονται τραγικές εξελίξεις για την Κύπρο και τον Ελληνισμό. Δυστυχώς !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: