ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.3.13

Αποκαλύψεις στη Βουλή για τη Λαϊκή. Δάνεια εκατομμυρίων δεν εξοφλούνται

Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου
Πράματα και θάματα αποκαλύφθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών για τη Λαϊκή. Κατά τη συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι κατά την κρατικοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο με την παραχώρηση κρατικής ενίσχυσης 1,8 δις, αποκρύφθηκε η υποχρέωση της Λαϊκής έναντι του ΕΛΑ ύψους τότε 8 δις ευρώ. Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι δάνεια εκατομμυρίων που δόθηκαν στην Ελλάδα, δεν εξοφλούνται.
Μεγάλη συζήτηση στην παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για τη μεγάλη απορρόφηση μεγάλων κεφαλαίων από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας. Η συζήτηση ήταν τόσο έντονη που σε κάποια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι κατά την κρατικοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο με την παραχώρηση κρατικής ενίσχυσης 1,8 δις, αποκρύφθηκε στην ουσία η υποχρέωση της Λαϊκής έναντι του ΕΛΑ ύψους τότε 8 δις ευρώ.
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής κ. Φιλίππου ανέφερε ότι αν δεν μετατρεπόταν η θυγατρική της Ελλάδος σε υποκαταστήματα της Λαϊκής Κύπρου, θα μπορούσε να αφεθεί εκείνο το κομμάτι να καταρρεύσει κα να γλιτώναμε σήμερα 5 δις ευρώ.
Την ίδια ώρα ακούστηκαν καταγγελίες από το μέλος του ΔΣ της Λαϊκής κ. Χατζηγιαννάκη, και συγκεκριμένα για δάνειο προς συγκεκριμένο πρόσωπο ύψους 720 εκ. ευρώ από τα οποία 600 εκ υπάρχει πρόβλεψη ότι δε θα επιστραφούν. Αναφέρθηκε επίσης σε δάνειο για κεφάλαιο κίνησης 175 εκ. ευρώ προς τη μονή Βατοπεδίου.
Στη Επιτροπή Θεσμών έγινε επίσης μεγάλη συζήτηση για τη μορφή της συμφωνίας στη Ελλάδα, η οποία θεωρείται ομόφωνα ως ετεροβαρής αφού γίνεται καθαρή πώληση των ενεργητικών στοιχείων της Ελλάδας, την ώρα που ο κυπριακός λαός καλείται να επωμισθεί όλο το βάρος των υποχρεώσεων των υποκαταστημάτων της Λαϊκής στην Ελλάδα, τα οποία αγοράζονται από συγκεκριμένη τράπεζα πίσω από την οποία βρίσκεται πρόσωπο το οποίο με βάση τις επιστολές του ΔΣ της Λαϊκής, ήταν κατηγορούμενο για τον τρόπο διαχείρισης της τράπεζας πριν την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου.
Την ίδια ώρα η Επιτροπή Θεσμών, ζήτησε από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, τον κατάλογο των προσώπων που έχουν μεταφέρει χρήματα εκτός Κύπρου πριν τις 15 Μαρτίου.
Ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Γιάννης Δανιηλίδης, ερωτούμενος σχετικά από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών, είπε πως η δημοσιοποίηση του καταλόγου των προσώπων αυτών είναι θέμα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να αποφασίσει αλλά έχει υποχρέωση να τον στείλει στην Βουλή, η οποία θα τα διαχειριστεί όπως νομίζει καλύτερα.
“Αν όντως υπάρχει ο κατάλογος” είπε, αρμόδιος για να αποφασίσει είναι ο υπεύθυνος της επεξεργασίας των δεδομένων, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Ο Διοικητής πρέπει να θέσει δύο ερωτήματα, αν έχει εξουσία κι έχει, κι αν η δημοσιοποίηση του καταλόγου εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».


Δεν υπάρχουν σχόλια: