ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.3.13

ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ" ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ



Ιλιγγος στις αγορές από το φόβο γενίκευσης του κυπριακού μοντέλου Στο κόκκινο γύρισαν τα χρηματιστήρια μετά από δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος περιέγραψε τη συμφωνία της Κύπρου δυνητικά ως ένα νέο πρότυπο επίλυσης των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα στην ευρωζώνη.
Μετά τη δήλωση του Ντάισελμπλουμ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 index που σημείωνε άνοδο 0,9% νωρίτερα έπεσε κατά 0,1%, στις 1,188.85 μονάδες σε σχέση με τις 1,189.55 που βρισκόταν στις 15.03 GMT.
Σε δηλώσεις του σε Reuters και Financial Times o πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο για την επίλυση προβλημάτων χρηματοπιστωτικής φύσης στην ευρωζώνη και ότι και άλλες χώρες – μέλη ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν (κατ αυτό τον τρόπο) τους τραπεζικούς τους τομείς.
Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ
“Αυτό που κάναμε την περασμένη νύκτα είναι αυτό που αποκαλώ απώθηση κινδύνων”, δήλωσε προς το Ρόιτερς και τους “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς” ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ηγείται του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, λίγες ώρες αφότου επιτεύχθηκε η συμφωνία για την Κύπρο.
“Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, η πρώτη μας ερώτηση θα πρέπει να είναι, ‘τι θα κάνετε εσείς στην τράπεζα γι’ αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλαιοποιθείτε μόνοι σας;’. Αν η τράπεζα δεν μπορεί να το καταφέρει, τότε θα μιλήσουμε στους κατόχους μετοχών και τους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συμβάλουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και αν είναι απαραίτητο θα το ζητήσουμε και από τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων” άνω των 100.000 ευρώ.
“Αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα, ο μόνος τρόπος είναι να πούμε, ‘Κοίτα, εκεί όπου αναλαμβάνεις κιδνύνους, πρέπει και να τους αντιμετωπίζεις και, αν δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις, τότε δεν θα έπρεπε να τους είχες αναλάβει’”, δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. “Αυτή είναι μια προσέγγιση που πιστεύω ότι τώρα που βγήκαμε από την αιχμή της κρίσης, θα πρέπει να υιοθετήσουμε”.
Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτή η νέα προσέγγιση για χώρες της ευρωζώνης που έχουν τραπεζικούς τομείς με υψηλή μόχλευση, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, καθώς και για άλλες χώρες με τραπεζικά προβλήματα, όπως η Σλοβενία, ο Ντάισελμπλουμ είπε πως θα πρέπει να συρρικνώσουν τις τράπεζες.
“Σημαίνει, αντιμετώπισε το θέμα πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ενίσχυσε τις τράπεζές σου, ρύθμισε τα ισοζύγιά σου και συνειδητοποίησε πως, αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα, η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτομάτως ότι θα έρθουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημά σου. Εσύ είσαι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις”.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: