ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.3.13

Βγενόπουλος : "Αυτή είναι η αλήθεια για τα περιβόητα δάνεια! Τέλος στις συκοφαντίες."


Τεράστιο λάθος η διάσπαση της Λαϊκής τράπεζας τόνισε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε μια μακροσκελή του δήλωση. Στην ίδια δήλωση  έδωσε απαντήσεις και στο  θέμα των περιβόητων  δανείων που το μετέτρεψαν σε έγκλημα και το κουνούσαν  σαν σημαία στήνοντας ανύπαρκτα σκάνδαλα και ρίχνοντας λάσπη χωρίς οίκτο . 
BRIEFINGNEWS.GR

Λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων  αποκάλεσε την διάσπαση της Λαϊκής προκειμένου να προστατευθούν για μια ακόμη φορά τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την Τράπεζα Κύπρου πλήττοντας  βάναυσα την Κυπριακή Οικονομία και Κοινωνία.

Εξηγεί πόσο βίαια  αντικαταστάθηκε η διοίκηση της Marfin λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πριν από 17 περίπου μήνες αντικαταστάθηκε βίαια και παράνομα η Διοίκηση της MARFIN POPULAR BANK η οποία είχε εκλεγεί από τους ιδιώτες μετόχους της. Στην περίοδο που ακολούθησε, την Τράπεζα, που με δημόσιους πανηγυρισμούς «ξανάγινε Κυπριακή» και μετονομάσθηκε σε ΛΑΪΚΗ, διοίκησαν οι εκλεκτοί της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι και με τις αντιεπαγγελματικές πράξεις και παραλείψεις τους την διέλυσαν.»

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε στην περίοδο της θητείας του στην τράπεζα ξεκαθαρίζοντας  ότι στην ουσία τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά την κρατικοποίησή της:


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ

Ανέλυσε μάλιστα το θέμα των ελληνικών ομολόγων για τα οποία κατηγορήθηκε τονίζοντας ότι τότε δεν ήξεραν για την οικονομική κρίση:


«Η παλαιά Διοίκηση των ιδιωτών μετόχων κατηγορήθηκε ανεπίσημα και δυσφημιστικά επειδή είχε στο χαρτοφυλάκιό της Ελληνικά Ομόλογα που είχαν αγορασθεί τα περισσότερα το 2009 και στις αρχές του 2010, δηλαδή πολύ πριν υπάρξει έστω και υποψία ή αντιμετώπιση σε επίπεδο ΕΚΤ ότι οι επενδύσεις αυτές δεν ήταν μηδενικού κινδύνου.
Η παγκοσμίως πρωτότυπη αυτή κατηγορία κατέρρευσε όταν έγινε κατανοητό ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τη συνήθη σε όλες τις Τράπεζες αγορά κρατικών ομολόγων, αλλά από τη συναίνεση των οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εθελοντικό κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων χωρίς να γνωρίζουν καν τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης στο Κυπριακό Τραπεζικό Σύστημα και ως εκ τούτου χωρίς να ζητήσουν εκείνη τη στιγμή από το EUROGROUP την προστασία του.»

ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Από την δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν θα μπορούσε να λείψει και το μεγάλο θέμα των δανείων  για τα οποία πρόσφατα δικαιώθηκε. Όμως στο παρελθόν δημιούργησαν λανθασμένες εντυπώσεις  σε τέτοιο βαθμό και  έγιναν ο Δούρειος ίππος για ένα σκάνδαλο που δεν υπήρχε αλλά  στήθηκε για να εξυπηρετήσει κάποιους. Και το λέει ξεκάθαρα στην δήλωσή του  ότι η κατηγορία για τα δάνεια κατέρρευσε:


«Η άλλη «κατηγορία» ήταν ότι η Τράπεζα είχε μεγάλο χαρτοφυλάκιο δανείων στην Ελλάδα και ορισμένα από αυτά ήταν κακής ποιότητος. Και αυτή η κατηγορία κατέρρευσε όταν έγινε κατανοητό ότι η MARFIN POPULAR BANK προήλθε από τη συγχώνευση μιας Κυπριακής με δύο Ελληνικές Τράπεζες και ως εκ τούτου ήταν επόμενο και φυσιολογικό να έχει έκθεση κινδύνου στην Ελλάδα που τα πρώτα χρόνια μετά τη συγχώνευση παρήγαγε κέρδη (και ήταν όλοι ευχαριστημένοι) και μετά, λόγω της πρωτοφανούς κρίσης, παρήγαγε κυρίως λογιστικές, λόγω προβλέψεων, ζημίες.

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ως προς την ποιότητα δε του δανειακού χαρτοφυλακίου οι κρατικές διοικήσεις της ΛΑΪΚΗΣ επί 17 μήνες έκαναν μαζί με στρατιά δικηγόρων, συμβούλων κ.λ.π. ελέγχους ώστε να βρουν κάποια δάνεια που δόθηκαν με δόλο ή/και προσωπικό όφελος μελών των εισηγητικών και εγκριτικών οργάνων και, φυσικά, δεν βρήκαν τίποτα διότι πολύ απλά η δυσφημιστική αυτή κατηγορία ήταν εντελώς ανυπόστατη.»

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ MIG:

"ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ  ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ.

ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ"


Την ίδια ώρα στην αντεπίθεση περνάει και ο Ευθύμιος Μπουρούτας τ διευθύνων σύμβουλος της MIG  ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν δόθηκαν δάνεια κίνησης στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Έτσι έστησε στον τοίχο τον Μ.Χατζηγιαννάκη  μέλος της Λαϊκής που προέβη σε ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες  όπως λέει ο ίδιος, κατά της τότε διοίκησης της τράπεζας.


"Κατ΄αρχήν ο κ. Χατζηγιαννάκης δεν έχει καμία τραπεζική εμπειρία ή γνώσεις  τονίζει ο κύριος Μπαρούτας. Η παλαιά Διοίκηση τον βρήκε στην Κύπρο ως μέτοχο μειοψηφίας της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙAΚΗΣ και λόγω της ανεπάρκειάς του αναγκάσθηκε να εξαγοράσει τις μετοχές του κα να τον απομακρύνει, όμως η Κυπριακή Δημοκρατία τον διόρισε στο Δ.Σ. της κρατικής ΛΑΪΚΗΣ!

  Επί της ουσίας:

Ουδέποτε η ΛΑΪΚΗ χορήγησε «δάνειο κίνησης» στην ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ. 
 Τα δάνεια ήταν ορισμένα «δάνεια περιόδου» και ορισμένα «δάνεια αλληλόχρεου λογαριασμού» τα οποία ο κ. Μ. Χατζηγιαννάκης προφανώς λόγω ελλείψεως τραπεζικών γνώσεων ερμηνεύει ως «δάνεια κίνησης».  Τα δάνεια αυτά κατά την στιγμή της χορήγησής τους ήταν απολύτως καλυμμένα από εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις και δεν έχει προκύψει καμία μη λογιστική ζημία διότι ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Μ. Χατζηγιαννάκης, έχουν γίνει διαγραφές.  Άλλωστε η υπόθεση αυτή έχει εξετασθεί από την Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη λόγω παρεμφερών συκοφαντιών όπου και τελεσιδίκησε αθωωτικά.
Ουδέποτε παραχωρήθηκε δάνειο ύψους 600 εκατ. σε «φυσικό πρόσωπο με νομικές υπηρεσίες» όπως ψευδώς και εν πλήρει συγχύσει αναφέρει ο κ. Χατζηγιαννάκης.
Ουδεμία διαγραφή έστω και ενός δανείου στην Ελλάδα έκανε η Διοίκηση της ιδιωτικής ΛΑΪΚΗΣ και ο οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός είναι εξωφρενικό ψέμα!
Ο κ. Χατζηγιαννάκης θα διωχθεί άμεσα στην Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και παράνομης αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων, όμως σύντομα θα αποκαλυφθούν και στην Κύπρο οι τεράστιες ευθύνες του κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου και του ιδίου για την πορεία και κατάληξη της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Παρέμβαση και από τον Αθω Κοιρανίδη

Παρέμβαση, για να διαψεύσει τις καταγγελίες μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας παραχώρησε δάνειο πολλών εκατομμυρίων στη Μονή Βατοπεδίου, έκανε ο οικονομικός σύμβουλος της Μονής 'Αθως Κοιρανίδης.

Αναφερόμενος στις επίμαχες δηλώσεις του Μάριου Χατζηγιαννάκη, ο οποίος μίλησε για τα οικονομικά λάθη που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής, ανάμεσα σ' αυτά και το δάνειο των 175 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Μονή Βατοπεδίου, ο κ. Κοιρανίδης διέψευσε κατηγορηματικά κάθε πληροφορία και έκανε λόγο για παραπληροφόρηση.

«Πρόκειται για αναλήθειες, παραπληροφόρηση. Όντως δόθηκε ένα δάνειο από τη Λαϊκή Τράπεζα στη Μονή Βατοπεδίου πριν πολλά χρόνια, τότε που έγινε το "σκάνδαλο Βατοπεδίου" -το ακριβές ποσό δεν το θυμάμαι, αλλά σίγουρα δεν ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια-, το οποίο είχε εγκριθεί από όλες τις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και ήταν εξασφαλισμένο με καταθέσεις ύψους 60 εκατομμυρίων της Βουλής» είπε.

Διερωτώμαι, ανέφερε, γιατί γίνεται αναφορά στο εν λόγω δάνειο τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα μέρος της πραγματικότητας.

Ίσως, είπε, γιατί προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους οι ίδιοι και να μεταφέρουν αλλού τη φωτιά.

Ο κ. Κοιρανίδης σημείωσε ότι  «ο συγκεκριμένος κύριος, δεν ανέφερε ότι τα δάνεια έγιναν για να αγοραστούν ακίνητα και μετοχές του Ομίλου της Marfin, για τα οποία μπήκαν υποθήκη ακίνητα της Μονής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: