ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.3.13

Ποινικές διώξεις για όσους ενεπλάκησαν στην λίστα Λαγκάρντ

Ποινικές διώξεις για όσους ενεπλάκησαν στην λίστα Λαγκάρντ
Τις επόμενες ημέρες οι Οικονομικοί Εισαγγελείς μετά το πέρας της έρευνας που διενήργησαν, θα  ασκήσουν ποινικές διώξεις σε ότι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.Οι Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης ολοκλήρωσαν την δικαστική τους έρευνα η οποία ξεκίνησε το προηγούμενο φθινόπωρο.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, μία δικηγόρος και πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη καθώς και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων απαλείφτηκαν από την επίμαχη λίστα.

Ήδη βάσει των στοιχείων της δικογραφία που σχηματίστηκε έχει υποβληθεί σχετική αναφορά από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει για την ποινική αξιολόγηση των μη πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της λίστας, η οποία παρέμεινε επί σχεδόν 20 μήνες αναξιοποίητη.

Ο κ. Καπελέρης στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε στους Εισαγγελείς τόνιζε πως δεν παρέλαβε ποτέ από τον τότε υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου ολόκληρο το ψηφιακό υλικό παρά μόνο μία λίστα με τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες με εντολή να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ.

Ο κ. Διώτης όταν εκλήθη ως ύποπτος από τους οικονομικούς εισαγγελείς υποστήριξε ότι αντέγραψε ολόκληρο το αρχείο στις 8 Ιουλίου του 2011 και ότι διέγραψε το δεύτερο στικάκι.

Ως ύποπτοι κλήθηκαν και κατέθεσαν επίσης και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι τρεις είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι τρεις υποστηρίζουν ότι οι καταθέσεις τους στην ελβετική τράπεζα HSBC ήταν νόμιμες, φορολογημένες και δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά τους.

Παράλληλα συνεχίζεται σε πολιτικό επίπεδο η διερεύνηση της υπόθεσης. Την Δευτέρα το απόγευμα θα υπάρξει κατ´αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνου Μπικα και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διωτη στην προανακριτική για την λίστα Λαγκαρντ.

Τα μέλη της προανακριτικής Επιτροπής θα προσπαθήσουν, ανάμεσα σε άλλα, να αποκτήσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το να υπήρξε τελικά η όχι ενημέρωση του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα της λίστας Λαγκαρντ.

Ο κ. Μπικας πάντως κατά την κατάθεση του ενώπιον της Επιτροπής την Παρασκευή παραδέχτηκε ότι είχε μια συζήτηση με τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο το φθινόπωρο του 2011 για θέματα φοροδιαφυγής και στο πλαίσιο αυτό έγινε και κάποια αναφορά στην λίστα Λαγκαρντ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι είχε μιλήσει και με τη συνεργάτιδα του κ. Γιώργου Παπανδρέου κυρία Ρεγγίνα Βαρτζελη για το θέμα της λίστας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει μιλήσει και με τον κ. Φίλιππο Σαχινιδη για το ίδιο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε ότι γνώριζε το θέμα, εκδήλωνε ενδιαφέρον, αλλά δεν είχε εμπλοκή με το θέμα του χειρισμού της λίστας.

Τα μέλη της προανακριτικής Επιτροπής εκτιμούν πάντως ότι η εικόνα που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο κ. Μπικας είναι μάλλον «θολή» καθώς ενώ αρχικά υποστήριζε πως δεν είχε καμία εμπλοκή στην συνέχεια θυμήθηκε ότι είχε συνομιλήσει με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: