ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.4.13

Bail-in στις τράπεζες… πάλι οι Γερμανοί κερδίζουν!


 
 
 
 
 
 
3 Votes

Γράφει ο Δευκαλίων
Τον τελευταίο καιρό γίνεται τεράστια συζήτηση για τον τρόπο διάσωσης των τραπεζών που έχουν πρόβλημα κεφαλαίων. Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε μετά την πρόσφατη απόφαση του Euro group για την διάσωση της Κυπριακής Οικονομίας και των Κυπριακών Τραπεζών. Όπως όλοι γνωρίζουμε με την απόφαση αυτή η διάσωση των Κυπριακών Τραπεζών κατέστη εφικτή μέσω του «κουρέματος» των καταθέσεων πάνω από 100 χιλ. ευρώ.
Η απόφαση αυτή ήταν πρωτόγνωρη. Οι μέτοχοι των τραπεζών και όσοι είχαν επενδύσει σε προϊόντα αυτών των τραπεζών, είτε είχαν καταθέσει τα χρήματα τους, χρηματοδότησαν την διάσωση των τραπεζών μέσω του κουρέματος μετοχών, επενδυτικών προϊόντων, καταθέσεων. Διάσωση από μέσα, bail-in.
Έως εκείνη την χρονική στιγμή το συνηθισμένο μοντέλο διάσωσης ήταν η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Δηλαδή οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί έδιναν τα χρήματα για να διασωθεί η τράπεζα που είχε πρόβλημα. Διάσωση από έξω, bail-out.
Η διαφορά απόλυτα κατανοητή. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.
Ας δούμε τις επιπτώσεις. Η πρώτη και απόλυτα προβλέψιμη επίπτωση: οι μεγαλό-καταθέτες θα πουλήσουν τα ευρώ που έχουν στην κατοχή τους και θα αγοράσουν δολάρια. Δηλαδή θα…
έχουμε υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Ο μεγάλος πόθος και στόχος της Γερμανίας! Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Με την υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, τα γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα πωλούνται πιο φθηνά στις δολαριακές αγορές.
Θα αντιτείνει όμως ο καλοπροαίρετος μνημονιακός αναγνώστης… “έτσι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα παύει να είναι αποταμιευτικό νόμισμα”.
Ορθόν. Και ποιος ενδιαφέρεται σήμερα στην Γερμανία για την αποταμιευτική αίγλη του ευρώ; Στην Γερμανία το κυρίαρχο πρόβλημα είναι να συνεχίσουν τα εργοστάσια να λειτουργούν. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχουν μαζικές παραγγελίες. Έτσι θα διατηρηθεί η απασχόληση στα υφιστάμενα επίπεδα και θα ανασχεθεί η ύφεση που όπως όλα δείχνουν κτυπάει και την πόρτα και της Γερμανικής Οικονομίας.
Εξ άλλου οι Γερμανοί για όλα έχουν λύση. Ζήτησαν ήδη να μειώσει η ΕΚΤ την ρευστότητα. Δηλαδή να αποσύρει χαρτονόμισμα. Έτσι θα αντισταθμίσουν την υπερπροσφορά χρήματος από τους μεγαλό-καταθέτες και θα κρατήσουν την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου σε αξιοπρεπή επίπεδα.
Όμως, αυτός ο συνδυασμός νομισματικής πολιτικής σκοτώνει τις χώρες του Νότου.
Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί εκτός των άλλων δεινών, στραγγαλίζεται από ρευστότητα το τραπεζικό σύστημα των χωρών του Νότου που ούτως ή άλλως είναι και το πιο προβληματικό της ΕΕ. Όμως, μείωση της ρευστότητας σημαίνει πάρα πολύ απλά μείωση των δανείων από τις τράπεζες προς τις δοκιμαζόμενες οικονομίες του Νότου.
Απλά είναι τα πράγματα. Φεύγουν κεφάλαια από τον Νότο, αυξάνονται τα προβλήματα στις Νότιες οικονομίες.
Άρα, bail-in στις τράπεζες… πάλι οι Γερμανοί κερδίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: