ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.4.13

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ Η μεγάλη μάχη των εγχώριων και ξένων συμφερόντων για τα ασημικά της χώρας


i-megali-maxi-ton-egxorion-kai-ksenon-symferonton-gia-ta-asimika-tis-xoras- Οι στρατοί έχουν λάβει θέση μάχης εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από τη μια πλευρά είναι οι εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες και από την άλλη πλευρά, βρίσκονται οι ξένοι διεθνείς παίκτες, δηλ. εταιρείες κολοσσοί.....

Τα λάφυρα είναι τα ασημικά της χώρας, τα οποία είναι και αρκετά. Το πεδίο της μάχης είναι οι αποκρατικοποιήσεις. Το τελευταίο διάστημα, η μάχη έχει αγριέψει αρκετά και διεξάγεται μια πολύ σκληρή αναμέτρηση, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εμφανιστεί σε ρόλο κυανόκρανου.

Οι πιέσεις που ασκούνται είναι πάρα πολλές τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ενεργό ρόλο στη μάχη διαδραματίζουν και οι πρεσβείες των μεγάλων δυνάμεων στην Αθήνα: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Μεγ. Βρετανία. Οι συναντήσεις είναι πολλές και στα…δωμάτια της εξουσίας, λέγονται, συζητούνται και σχεδιάζονται πολλά. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και τα όσα διακυβεύονται πολλά περισσότερα.

Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν νύφη περιζήτητη, πόσο μάλλον στη σημερινή οικονομική συγκυρία, που η κρίση την έχει φέρει σε αδύναμη θέση και άρα στο ρόλο του επαίτη. Ο στόχος να πιάσει η κυβέρνηση τους στόχους με γνώμονα το θετικό ταμειακό πρόσημο, έχει ανοίξει την όρεξη πολλών που προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος με συναντήσεις που κάνουν με υπουργούς.

Τα συμφέροντα είναι ετερόκλητα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι παρασκηνιακές πιέσεις, αποδέκτης των οποίων είναι και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που προσπαθεί να ισορροπήσει. Στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου έχουν τεθεί όλες οι κινήσεις των μεγάλων εταιρειών που προσπαθούν να πιάσουν καλή θέση μάχης, ενώ μαίνεται ο παρασκηνιακός πόλεμος διαρροών, μέσω δημοσιευμάτων, κ.α.

Ο Πρωθυπουργός, αντιλαμβανόμενος την πίεση που ασκείται έχει διαμηνύσει ότι δεν υπάρχουν σκέψεις αποκλεισμών ή προνομιακής μεταχείρισης ορισμένων παικτών και υποστηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι βασική αρχή είναι ότι όποιος δώσει τα περισσότερα, θα πάρει και μερίδιο από τις αποκρατικοποιήσεις. Όμως, σε αυτό τον πόλεμο των συμφερόντων, ο Αντ. Σαμαράς αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να αφήσει ανικανοποίητους και τους εγχώριους παίκτες και ως εκ τούτου επιθυμία του είναι να πάρουν μερίδιο από τις αποκρατικοποιήσεις και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες της Ελλάδας.

Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό πεδίο που μπορεί να ανατραπούν, αλλά ο Πρωθυπουργός για να μην υπάρξουν παρενέργειες και στην κυβέρνηση και στο βίο της, θέλει να είναι όλοι ικανοποιημένοι, αλλά παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί να υπάρξουν σκιές.

Εν μέσω, αυτού του οικονομικού πολέμου συμφερόντων, ο Πρωθυπουργός έχει κατά νου να προχωρήσει ομαλά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής και έχει αναλάβει και ο ίδιος δράση, συναντώντας εφοπλιστές και επιχειρηματίες. Ο ίδιος ασχολείται ενεργά και με το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων που έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να έχουν «εκτροχιαστεί» τα χρονοδιαγράμματα, με συνέπεια να υπάρχει δυσαρέσκεια στην τρόικα.

Η πιο σημαντική αποκρατικοποίηση είναι της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, η οποία έχει βάλει την κυβέρνηση στη μέση της γεωπολιτικής σύγκρουσης ΗΠΑ – Ρωσίας. Το παρασκήνιο είναι έντονο και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει την πορεία της υπόθεσης, ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες, ότι δεν εξελίσσεται ομαλά η ιστορία και υπάρχουν παρενέργειες και ενόχληση των Ρώσων, για αλλαγή όρων. Από την εξέλιξη της αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ θα κριθεί εν πολλοίς και η παρουσία των Ρώσων στην Ελλάδα στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, αλλά είναι μια υπόθεση που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε υψηλό επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλος διαγκωνισμός και παρασκηνιακή μάχη για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θέλουν και οι Ρώσοι, για τη ΔΕΗ που θα κατατμηθεί σε τρία κομμάτια, για τον Ιππόδρομο που θέλουν οι Γάλλοι, αλλά υπάρχει και ενδιαφέρον από εγχώριο ισχυρό οικονομικό παράγοντα που συζητεί με την κυβέρνηση, για τα ΕΛΤΑ, την ΕΛΒΟ, τα περιφερειακά λιμάνια, τους ΟΛΠ και ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης κ.ά.

Ιωάννης Μαρτέλλος
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: