ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

8.5.13

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΚΡΑΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ - ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Έρχεται «βροχή» από φόρους από τον Ιούνιο του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του 2014 - Τα «4» διαφορετικά χαράτσια που θα πληρώσουν για το ίδιο ακίνητο όλοι οι ιδιοκτήτες - Τον λογαριασμό «φουσκώνει» και ο φόρος εισοδήματος για το 2013 

Στους φόρους και τα «χαράτσια» του νέου μνημονίου, θα «πνιγούν» από τον επόμενο μήνα, Ioύνιο, μέχρι και το Φεβρουάριο του 2014 που θα διαρκέσει η νέα «φοροκαταιγίδα» εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι.
Η… νεροποντή θα πλήξει περισσότερο αυτούς που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν μαζεμένα τους τέσσερις διαφορετικούς φόρους που επικρέμανται για τις ιδιοκτησίες τους.
Η αρχή θα γίνει με το νέο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που θα καταφθάσει τον Ιούνιο μαζί λογαριασμό της ΔΕΗ, θα συνεχιστεί με τον ΦΑΠ-«όλα σε ένα» για το 2011και το 2012, τον Ιούλιο ενώ από τον Οκτώβριο θα έρθει και η «λυπητερή» για τον ΦΑΠ του 2013.
Στον «λογαριασμό» αυτό δεν περιλαμβάνεται ο φετινός φόρος εισοδήματος τα ραβασάκια πληρωμής του οποίου θα ξεκινήσει να αποστέλλει από τον Ιούλιο η Εφορία.
Αναλυτικότερα όμως οι τέσσερις διαφορετικοί φόροι για το ίδιο ακίνητο που πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες είναι:
* «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων» για το 2013: Περίπου 5.000.000 νοικοκυριά θα κληθούν από τον Ιούνιο να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το νέο «χαράτσι» δηλαδή το « Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων» του 2013. Το «χαράτσι» θα υπολογιστεί με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές που ίσχυσαν το 2011 και το 2012 αλλά θα μειώνεται εκ των υστέρων κατά 15%. Το νέο «χαράτσι» θα είναι σημαντικά αυξημένο για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών τιμών. Για τα ακίνητα των περιοχών αυτών, θα υπολογίζεται με σημαντικά υψηλότερο συντελεστή ανά τετραγωνικό μέτρο, προσδιοριζόμενο με βάση τη μέση τιμή ζώνης του Δημοτικού Διαμερίσματος ή του Δήμου που υπάγεται το κάθε εκτός αντικειμενικού συστήματος ακίνητο, όταν για τα έτη 2011 και 2012 υπολογιζόταν με σταθερό συντελεστή 3 ευρώ ανά τ.μ.
*Φόρος Ακίνητης Περιουσίας, 2011 και 2012: Πάνω από 500.000 φορολογούμενοι που κατέχουν κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν θα κληθούν να πληρώσουν με ένα εκκαθαριστικό το ΦΑΠ της διετίας 2011 – 2012. Ο ΦΑΠ του 2011 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 200.000 ευρώ. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 7 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ.
*Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2013: Περίπου 500.000 φορολογούμενοι οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου 2013 είχαν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν και το Φόρο Ακίνητης . Ο ΦΑΠ του 2011 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού των 200.000 ευρώ. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 4 μηνιαίες δόσεις.
*Φόρος εισοδήματος 2103: Ο φόρος θα πρέπει να να εξοφληθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις, εφόσον η βεβαίωσή του γίνει μέχρι τις 31-7-2013. Εάν η βεβαίωση του ποσού γίνει τους μήνες Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, η εξόφληση πρέπει να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε δύο διμηνιαίες δόσεις, Εάν η βεβαίωση του ποσού γίνει από τον Οκτώβριο και μετά η εξόφληση πρέπει να γίνει υποχρεωτικά εφάπαξ. Οι φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά από όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που πρόκειται να θέσει σε λειτουργία μετά τις 15 Μαΐου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ακόμη και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ που μέχρι πέρυσι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους σε έντυπη μορφή, θα υποχρεωθούν φέτος να χρησιμοποιήσουν το internet για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: