ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.9.09

Η ρήξη ολοκληρώθηκε. Εν αναμονή του μανιφέστου


Η τελευταία πράξη της προαναγγελθείσας και πολλάκις αναβληθείσας εσωκομματικής ρήξης στο ΠΑΣΟΚ συνετελέσθη και είναι πλέον γεγονός. Ήταν όμως έτσι δρομολογημένη και χρονικά καθορισμένη που, κατά την εκτίμησή μας, δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά την εκλογική συσπείρωση του κόμματος και κατ' επέκταση το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το χρονικό της ξεκίνησε με τις βουβές και υποτονικές απόσυρσεις υποψηφιοτήτων κορυφαίων - παλαιότερα - στελεχών. Που κάθε μια της σηματοδοτούσε διάρρηξη διαφορετικών κρίκων της αλυσίδας, που απελευθέρωνε τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ από "βαρίδια". Τα στελέχη αυτά,

εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, αντελήφθησαν από νωρίς το διαμορφωθέν σκηνικό και σώφρονες όντας αποχώρησαν.

Ακολούθησε η δεύτερη παρτίδα ξεκαθαρίσματος. Και αφορά τα στελέχη που έθεσαν εαυτούς και τις υποψηφιότητές τους στην κρίση του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ. Θεωρήθηκε πως θα έπρεπε να αποφευχθεί η χρησιμοποίησή τους στις λίστες, ίσως γιατί η παρουσία τους σ' αυτές θα σηματοδοτούσε αναβολή εφαρμογής του προσχεδιασμένου πλάνου της ηγεσίας και θα άφηνε να διαφανεί ενδεχόμενη διστακτικότητα του Προέδρου.

Η τρίτη φάση φαίνεται να ολοκληρώνεται με τον αποκλεισμό του Σημίτη από ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν νομίζουμε ότι έχει ιδιαίτερη αξία να προσπαθήσει κανείς να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην μη συμμετοχή του επί δυο τετραετίες Πρωθυπουργού, με βάση όσων γράφονται ή θα γραφούν στο μέλλον.

Σ' αυτό που κατά τη γνώμη μας αξίζει να σταθεί κανείς είναι η αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου να κόψει τις γέφυρες πίσω του.

Πρέπει να του αναγνωρισθεί η επίδειξη αυξημένου θάρρος αλλά και η αποδοχή μέγιστου πολιτικού και κύρια εκλογικού ρίσκου. Οι επιλογές με ποιό πάει και ποιούς αφήνει είναι δική του.

Ίσως αυτές είναι κινήσεις που δείχνουν αρχηγούς αποφασιμένους.

Αυτές είναι αποφάσεις που σημαίνουν ρήξεις με το παρελθόν και προσπάθεια διάνοιξης των δρόμων του μέλλοντος.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι έχει σκοπό να κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανήκουμε σ' αυτούς που αισθάνονται ότι βρίσκονται στον πάτο και ξέρουν ότι δεν έχει πιο κάτω από τον πάτο. Και θέλουμε να αισιοδοξήσουμε προσβλέποντας σε κάποια ανάταση.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το μανιφέστο που επιβάλλεται να εξαγγείλλει αύριο στην ΔΕΘ.

Ελπίζουμε να αποφύγει τα πολλά ΘΑ.

Ας μας δώσει να καταλάβουμε ότι υπηρετεί:

την χώρα, προκειμένου να την βγάλει από το τέλμα,

και τους φτωχούς και αδύναμους πολίτες της.

ακτιβιστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: