ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

11.9.09

Γκάφα του πρωθυπουργού στον υπολογισμό του ΕΤΑΚ


karamaetak_final_260_x_150Ανέτοιμος να απαντήσει και ανενημέρωτος, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Κ.Πρετεντέρη κατά την συνέντευξή του στο Mega Chanell, για το ΕΤΑΚ, υποπίπτοντας σε γκάφα σχετικά με τον υπολογισμό του.

Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο έχει ως εξής:

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ που λέτε έδωσε εχθές στη δημοσιότητα ένα πολύ ωραίο παράδειγμα, που εμένα με εντυπωσίασε. Δεν το ήξερα, δεν είμαι πολύ καλός στα φορολογικά. Επί φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, με σπίτι 1 εκατομμυρίου πλήρωνε φόρο 4.376 ευρώ. Το ίδιο σπίτι του 1 εκατομμυρίου ευρώ κόστους επί Νέας Δημοκρατίας, επί των ημερών σας, πληρώνει φόρο 800 ευρώ.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Αποκλείεται. Δεν έχουν λάβει υπόψη το ΕΤΑΚ.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Με το ΕΤΑΚ το υπολογίσανε.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Αποκλείεται, μαθηματικά δε βγαίνει. Δεν μπορώ να σας κάνω τώρα τους υπολογισμούς, αλλά μαθηματικά δε βγαίνει.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ωραία, περιμένω μία επίσημη ή μη διάψευση από την πλευρά του κ. Κουμουτσάκου για όλα αυτά τα πράγματα με τους αριθμούς.

Βεβαίως η ερώτηση του Δημοσιογράφου Κ.Πρετεντέρη, βασίστηκε σε ένα ερώτημα που έθεσε την Τετάρτη, στις δηλώσεις τους προς τους πολιτικούς συντάκτες δημόσια στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου ,ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για να αποκρούσει την καμπάνια περί δήθεν «φοροκαταιγίδας» του ΠΑΣΟΚ που εδώ και δύο ημέρες προβάλλουν τα στελέχη της Ν.Δ. «Θα ήθελα ο κ. Παπαθανασίου να βγει και να μου πει πόσο λιγότερο φόρο πληρώνει σήμερα κάποιος ο οποίος έχει ένα σπίτι που κοστίζει ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτό, τίποτε άλλο. Και μετά να μιλήσουμε για το ποιος κατάργησε φόρους και ποιος επωφελήθηκε από τη φορολογική πολιτική της Ν.Δ.».

Ο Δημοσιογράφος Λουκά Δημάκας από την εφημερίδα τα Νέα, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο ερώτημα , όσο άχαρο και να είναι για έναν δημοσιογράφο να «πατά» πάνω και να δίνει συνέχεια σ΄ ένα ερώτημα που εκ των πραγμάτων εξυπηρετεί τα επιχειρήματα κάποιου κόμματος, η απορία, ως φορολογουμένου, υπερίσχυσε (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει )

Έψαξε λοιπόν και βρήκε την ερώτηση του Κ.ου Πρετεντέρη:

● Με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας που ίσχυε επί ΠΑΣΟΚ ο κάτοχος σπιτιού αξίας ενός εκατ. ευρώ πλήρωνε 4.396 ευρώ, αν ήταν άγαμος. Και αν ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά πλήρωνε 3.440 ευρώ.

● Με το Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) που θέσπισε η Ν.Δ. ο κάτοχος σπιτιού αξίας ενός εκατ. ευρώ πληρώνει 800 ευρώ είτε άγαμος είτε παντρεμένος και με παιδιά.

Η αλήθεια είναι σε ό,τι αφορά την κατοχή ακίνητης περιουσίας (φυσικά και νομικά πρόσωπα) καταργήθηκε ο ΦΜΑΠ (σ.σ. προέβλεπε φορολογία για τα νοικοκυριά μετά το αφορολόγητο 487.200 ευρώ και για τα νομικά πρόσωπα 243.600 ευρώ). Στη θέση του ήλθε το ΕΤΑΚ (ενιαίο τέλος ακινήτων) που φέτος επιβάλλεται για δεύτερη χρονιά με μερικές σημαντικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα: α) για τα φυσικά πρόσωπα αθροίζεται η αξία όλων των ακινήτων με εξαίρεση τα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού γήπεδα - αγροτεμάχια. Στη συνέχεια αφαιρείται ποσό 100.000 ευρώ για τους άγαμους από τη συνολική αξία των κατοικιών. Για τους έγγαμους αφαιρείται ποσό μέχρι 200.000 ευρώ που επιμερίζεται αναλογικά μεταξύ των κατοικιών των ιδιοκτητών που αναγράφονται στην ίδια δήλωση. Το ίδιο ποσό (200.000 ευρώ) αφαιρείται και για τους χήρους, ή διαζευγμένους ή άγαμους που βαρύνονται με προστατευόμενα τέκνα. Στο ποσό των 200.000 ευρώ προστίθεται 30.000 ευρώ όταν τα προστατευόμενα τέκνα είναι τρία και πάνω. Στο ποσό που απομένει μετά την αφαίρεση των πιο πάνω απαλλαγών κατά περίπτωση επιβάλλεται το τέλος με 1‰ (ένα τοις χιλίοις) βλ. «Οικονομική Καθημερινή» 14/2/2009.

Αλλά και για μη χαθούμε επισκεφτήκαμε το διαδικτυακό τόπο http://www.insmoney.gr/ETAK/Index.htm , όπου υπολογίζεται on line το ΕΤΑΚ και ιδού τα αποτελέσματα.

ETAK


¨Όπως και να έχει ο Καραμανλής, θα μπορούσε να αντιτάξει το επιχείρημα ότι με το ΕΤΑΚ πληρώνουν φόρο όλα τα Νομικά πρόσωπα καθώς και όλες οι εταιρίες, μαζί με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν περιουσία πάνω από 200.000 ευρώ. αλλά αυτό είναι δουλειά του οικονομικού του επιτελείου, που ίσως δεν του παρείχε την απαραίτητη ενημέρωση.

Να υπενθυμίσουμε εδώ και ότι η εφαρμογή του μέτρου του ΕΤΑΚ συνάντησε πολλά προβλήματα, αφού σημειώθηκαν σημαντικές δυστοκίες που είχαν να κάνουν με το έντυπο Ε9, τη βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομίας, που είναι ελλιπής και, την αδυναμία του λογισμικού να διαβάσει τα αναγραφόμενα στοιχεία.

Ενδεικτικό της δυστοκίας (που δεν αναμένεται να αντιμετωπιστεί πριν το 2010) είναι ότι τα έσοδα από το ΕΤΑΚ για το 2008 δε ξεπέρασαν τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ, όταν το υπουργείο Οικονομίας έκανε λόγο για περίπου ένα δισεκατομμύριο, ενώ ακόμα πιο απογοητευτική εκτιμάται ότι θα είναι η εικόνα των αναμενόμενων εσόδων από το ΕΤΑΚ για το 2009, όλα αυτά ενδεικτικά της προχειρότητας , πάνω στην οποία στήθηκε ο μηχανισμός
.

Δυστυχώς κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε αυτή την προχειρότητα με το χειρότερο τρόπο.Μη γνώστης ο ίδιος, βασικών μηχανισμών της οικονομικής του πολιτικής, φανέρωσε πως το πρόσταγμα της υπευθυνότητας , για την αντιμετώπιση των συνεπειών της «διεθνούς κρίσης», αποτελεί μια φενάκη.

Ειρωνεία αποτελεί ότι αυτό το κατέδειξε, η άγνοια σε μια ερώτηση που του υπέβαλλε ο προσφιλής στον πρωθυπουργό δημοσιογράφος Κ. Πρετεντέρης!
epikairo

Δεν υπάρχουν σχόλια: