ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.4.11

Μυρίζει μπαρούτι στις αγορές

Επίκεινται αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους. Ο πρώτος λόγος στη Γερμανία
Σε πλήρη σύγχυση βρίσκονται επενδυτές, διαχειριστές κεφαλαίωn, τραπεζίτες και πολιτικοί καθώς οι εξελίξεις -σε ότι αφορά το χρέος- φαίνεται ότι 
επιταχύνονται μεν αλλά προς άγνωστη κατεύθυνση δε. Το μπαράζ δηλώσεων και εκθέσεων που είτε διαψεύδουν τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είτε τα ειβεβαιώνουν δείχνει ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες είναι ιδιαίτερα έντονες. Τα spreads των ελληνικών ομολόγων έχουν σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, όπως και το κόστος ασφάλισης των ομολόγων (CDS), εκτοξεύοντας το κόστος δανεισμού της Ελλάδας στο 17%. Την ίδια στιγμή το θέμα της "βιωσιμότητας" του ελληνικού χρέους έχει τεθεί άμεσα και σε όλα τα επίπεδα, ενώ στην Αθήνα αυτή την ώρα συζητάται στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα των μέτρων της περιόδου 2012-2015.
Το πλέον "καυτό" θέμα είναι οι αποκρατικοποιήσεις καθώς το μήνυμα από όλους τους υπουργούς είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια περικοπών από τα υπουργεία τους.
Η εκτόξευση της ανεργίας, βάσει των επίσημων στοιχείων- στο 15,1% είναι σαφής ένδειξη ότι και η κοινωνία έχει φτάσει πλέον στα όρια της. Τα στοιχεία δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μη-ενεργός πληθυσμός είναι λιγότερος από τον ενεργό, εξέλιξη που καθιστά το ίδιο το σύστημα μη-βιώσιμο.
Οπερ σημαίνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση στέλνει στα διεθνή φόρα μήνυμα για άμεση λήψη αποφάσεων πριν η κατάσταση οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Οικονομικών προσπαθώντας να μην πανικοβάλει τους επιχειρηματίες και τα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας εκτιμά ότι η οικονομία θα επιστρέψει εντός του τρέχοντος έτους σε αναπτυξιακή τροχιά.
Οι διαβουλεύσεις Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν επικίνδυνα και σε πολιτικό επίπεδο δίνεται πλέον η μάχη για να αποφευχθεί το αναπόφευκτο.
Η εκτίναξη όμως του κόστους δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη, οι εντεινόμενες πιέσεις από ξένους επενδυτές και η απραγία της ΕΕ σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυση του θέματος δίνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Γερμανία.
Η καθυστέρηση σε αυτό το σημείο φαίνεται να είναι πολιτική επιλογή της Αγκελα Μέρκελ η οποία περιμένει "στη γωνία" την Ιρλανδία και την Πορτογαλία ώστε να εφαρμόσει λύση-πακέτο για το πρόβλημα του χρέους.
Σε πολιτικό επίπεδο η Κομισιόν σε όλους τους τόνους και από όλα τα στόματα έχει ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, άποψη που συμμερίζεται και η Ελληνική κυβέρνηση και που εν τέλει θα αποδεχθεί και η Γερμανία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τον Ζαν Κωντ Τρισέ και τον Μπίνι Σμάγκι να επισημαίνουν ότι η αναδιάρθρωση δεν αποτελεί επιλογή.
Σε αυτό το μοτίβο κινείται και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο εκσυγχρονίζεται και ετοιμάζεται πλέον ώστε να μπορεί να δανείζεται απευθείας κεφάλαια από τις αγορές ώστε να επεμβαίνει άμεσα και να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση πιστωτικών κρίσεων σε χώρες ανά τον κόσμο.
Αν τώρα σε αυτά προστεθεί η επίσκεψη του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και συμβούλου του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου στις ΗΠΑ, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο "ανώδυνης" αναδιάρθρωσης με επιμήκυνση των λήξεων ή ανταλλαγή ομολόγων και παράλληλη μείωση των επιτοκίων και τις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου περί "βιώσιμου" χρέους καθώς και την πρωτοφανή, για την περίοδο, σιωπή του πρωθυπουργού τότε όλα δείχνουν πως οι αποφάσεις θα είναι άμεσες.


sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: