ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.4.11

Ποιος έχει στοιχεία για τον ενθομάρτυρα Ζωρζή Καζανόβα;

 Ολοι μας ξέρουμε το διάσημο ερωτιδέα Τζιάκομο Καζανόβα της Βενετίας. Κι ίσως θεωρηθεί μακάβρια αυτή η αναφορά. Ομως η ιστορία είναι ιστορία! 
Σε  Οίκο στην Ανάσταση του Πειραιά, διαβάσαμε το όνομα του  ενθομάρτυρα  Ζωρζή   Φραγκούλη   Καζανόβα  που έπεσε «υπέρ πάτρης» στις 22/4/1822 στη Χίο. Κάπου εκεί κοντά στη Σφαγή της Χίου.
         Ψάξαμε  να βρούμε ιστορικά στοιχεία, αλλά  μάταια. Τα  μόνα στοιχεία που βρήκαμε   ήταν ότι πρόκειται  για χιώτικη οικογένεια, ότι ο  Λουκής Καζανόβας από  τον Κρημνόν  πρόσφερε  5 γρόσια για κάποιο ναό, ότι στην Τερψιθέα  του Πειραιά, στην οδό Γλάδστωνος υπήρχε το  παλιό  αρχοντικό του Γ. Καζανόβα  - έργο Ερνέστου Τσίλλερ, του 1900; – που κατά τον Πειραιώτη συγγραφέα-ιστορικό  Γιάννη Χατζημανωλάκη συμπεριελήφθη στο εκπαιδευτικό   συγκρότημα « ΠΛΑΤΩΝ» του Π. Παπαιωάννου, κι ακόμα  ότι στην Καλλίπολη-Πειραϊκή υπάρχει οδός Καζανόβα. Ακόμη ότι επιστολή του  Πειραιώτικου χρωμολιθογραφείου    Ε.Λοβέρδου και Γ. Γρύσπου  της   18ης Φεβρουαρίου  1912 απευθύνεται  σε κάποιον Καζανόβα.
       Ρωτάμε, λοιπόν, υπάρχει κάποιος που μπορεί  να μας δώσει στοιχεία για  τον  ενθομάρτυρα  Ζωρζή   Φραγκούλη   Καζανόβα  και την οικογένειά του;

Email:    info@koutouzis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: