ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.6.11

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου : Συναίνεση, Ανασχηματισμός, Προσημείωση, Υποθήκευση και στο βάθος Εκλογές


βέλος στην καρδιά της ελλάδας Σιγά σιγά οι κραυγές καλμάρουν. Από την εθνική έξαρση των τελευταίων ημερών, τις σπέκουλες για κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, το υποκριτικό χαϊδο-λόγημα των δικαίως αγανακτισμένων, την κομματική περιφανείς των νεοδημοκρατών που δικαιωθήκαν, περάσαμε στην εθνική ενότητα του ΠΑΣΟΚ με τον εαυτό του και την συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου όπως πολύ εύστοχα είπε ο Τσίπρας.
Το MEGA αισθάνεται καλυτέρα, ανάσανε, στο antinews χαίρονται που ο Σαμαράς είπε όχι, κάποιοι ανησυχούν μήπως και δεν το είπε στ’ αλήθεια, κι άλλοι αγωνιούν γιατί οι καιροί ειναι πονηροί. Οι πράσινοι λένε οτι ο Σαμαράς τορπίλισε την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και οι κάποιοι βένετοι εξηγούν οτι το ΟΧΙ στην συναίνεση το είπε ο ΓΑΠ επειδή τον πίεσε το κόμμα και η οικογένεια και άλλαξε γνώμη.
Οι ξένοι που εδώ και ένα,  δυο μήνες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας μοιράζοντας κάθε μέρα εντολές συναίνεσης εξακολουθούν αλλά λίγο πιο χλιαρά. Και ως εκ θαύματος ανακοίνωσαν όλοι, μα όλοι, οτι η Ελλαδα πρέπει να βοηθηθεί. Το μαστίγιο έδωσε τη θέση του στο καρότο..
Έτσι το ΔΝΤ απείλησε για το καλό μας τη Γερμανία οτι, αν δεν αλλάξει στάση, δεν θα μας δώσει τη πέμπτη δόση. Και μείς σαν χαζοί νομίσαμε στην αρχή οτι μας απειλούσε εμάς … Η Ευρώπη απάντησε οτι όχι μόνο θα μας δώσει την  πέμπτη δόση αλλά θα μας δώσει κι αλλά 100 δις άμα ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο, ει δυνατόν με συναίνεση, αλλά, δε βαριέσαι, και χωρίς θα μας τα δώσουν τώρα που η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ επετεύχθη.
Ο Παπανδρέου έκανε τελικά αυτό που τον συμβούλεψε ο Σαμαράς. Τι έλεγε ο Πρόεδρος της ΝΔ  ; Οτι είναι παρανοϊκό να του ζητά συναίνεση ο ΓΑΠ και οι ευρωπαίοι ενώ δεν έχει συναίνεση από  τους υπουργούς του και το κόμμα του.  Ο  Γιώργος κατάλαβε οτι πριν χτισθεί η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έπρεπε να χτισθεί η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚ και την  έκανε. Κι ο Βενιζέλος έγινε επίσημα Βεζίρης.
Και κάποιες φωνές ακούγονται οτι τελικά είμαστε λιγότερο αδύνατοι στην διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους και τους άλλους εταίρους γιατί φοβούνται την χρεωκοπία μας. Πράγμα που για ορισμένους φάνηκε καθαρά στην συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζύ.
Τι είπαν ; οτι τα βρήκαν για την Ελλαδα, οτι οι σύμβουλοι τους θα κάνουν γρήγορα κι οτι δεν χρειάζεται να περιμείνουμε Σεπτέμβρη για την νέα βοήθεια αλλά τώρα γρήγορα ίσως εγκριθούν τα νέα 100 δις μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι μισοί έγραψαν οτι η Μέρκελ υποχώρησε στο Σαρκοζύ και οι άλλοι μισοί το ανάποδο, όχι μόνο στη Ελλαδα αλλά και στην Ευρώπη, και τελικά, πιο πολύ και από τους Εβραίους, εμείς είμαστε ο περιούσιος λαός γύρω από τον όποιον γυρίζουν όλα.
Μας τα λένε, μας τα γράφουν, μας τα δείχνουν, αλλά η χαζομάρα που συνοδεύει την αγανάκτηση μας δεν έχει όρια. Τον Ιούλιο θα δοθεί η δόση και θα αποφασιστεί επί της αρχής το νέο δάνειο. Έτσι θα χρυσωθεί το χάπι της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Μετά, θα πάρει εβδομάδες και νέους εκβιασμούς να συνομολογηθεί το νέο δάνειο πιθανότατα μέχρι το Σεπτέμβριο, μ’ αυτήν την παραπαίουσα κυβέρνηση. Όπως έγινε και με την επιμήκυνση του Μάρτιου που τώρα ολοκληρώνεται και ακόμα... αλλά γιορτάστηκε σαν επιτυχία της κυβέρνησης. Έτσι θα δοθεί το καρότο με δόσεις και θα συνομολογηθούν οι μηχανισμοί εκβιασμού που θα το συνοδεύουν όπως και το προηγούμενο. Αυτός ειναι ο σχεδιασμός και με και χωρίς συναίνεση. Αυτό θα προσπαθήσουν. Και ο ρόλος του ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ; Αφού η συναίνεση προς το παρόν απέτυχε ;
Λοιπόν άντε, ας υποθέσουμε οτι Ο Βενιζέλος κάνει και δυο τρεις φορολογικές ελαφρύνσεις και οι ευρωπαίοι μας δίνουν την δόση και την νέα βοήθεια. Τι θα γίνει ; Κι αν ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ που για δεύτερη φορά θα έχει σώσει τη χωρά από την χρεωκοπία μέσα σε δυο χρόνια ; Μεταξύ μας αναμένω μια δημοκοπική ανάκαμψη ειναι πολύ στα πλαίσια της φαρσοκωμωδίας που παίζεται  μ ένα και μοναδικό στόχο :
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.

Όλα όσα είδαμε αυτές τις μέρες για αυτό έγιναν. Κι όλα όσα θα δούμε μετά. Οι εκλογές ειναι αναπόφευκτες. Αλλά το όλο σύστημα, δανειστές και ντόπιοι μεταπράτες παίζουν όλη αυτή την κωμωδία για ένα και μοναδικό λόγο. Να βρεθεί η επομένη κυβέρνηση, όποια κι αν ειναι, με το μεσοπρόθεσμο ψηφισμένο. Αφού η ΝΔ  δεν το ψηφίζει τελικά να το ψηφίσουν πάση θυσία όσοι γίνεται να το ψηφίσουν και μετά βλέπουμε. Και ακόμα περισσότερο : Το νέο δάνειο να συνομολογηθεί από την τρέχουσα κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, πάση θυσία επίσης.
Φαίνεται καταρχήν παράδοξο αν πάρει κάνεις υπόψη του οτι εδώ και δυο μήνες την κρίση την δημιούργησαν οι ξένοι ζητώντας επίμονα συναίνεση. Δεν ανακάλυψε ο ΓΑΠ την συναίνεση, οι ξένοι την ανακάλυψαν και του την επέβαλαν. Δέχτηκε, έκανε οτι μπορούσε αλλά δεν βγήκε. Και τώρα που δεν του βγήκε, και ο ίδιος βγήκε αδυνατισμένος από την περιπέτεια ακόμα και μέσα στο κόμμα του, ανακοίνωσαν οτι του έχουν εμπιστοσύνη σε Παρίσι και Βερολίνο. Και οτι επείγονται να του δώσουν και δόση και νέα βοήθεια. Παράδοξο : Φαίνεται παράδοξο αλλά δεν ειναι. ..Πρόκειται για μια διαδικασία λογικότατη.
Το μνημόνιο 1 με το μεσοπρόθεσμο έχουν την ίδια σχέση που έχει η ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ με την ΥΠΟΘΗΚΗ. Το μνημόνιο 1, και ειδικά οι τροποποιημένες του εκδοχές μετά την απαίτηση αποκρατικοποιήσεων 50 δις η 300 δις όπως, καθόλου αφελώς, ομολογούν κάποιοι γερμανοί βουλευτές, αποτέλεσε την προσημείωση του ελληνικού ενεργητικού (δημοσίων εταιρειών , ακίνητης περιουσίας και φυσικών πόρων). Τα 50 πρώτα ειναι για το 2015 και τα υπόλοιπα για το νέο σωτήριο δάνειο και την αναδιάρθρωση του χρέους που έρχεται στον ορίζοντα όταν αυτοί αποφασίσουν.
Το μεσοπρόθεσμο μετατρέπει οριστικά την προσημείωση σε νόμιμη υποθήκη. Και εφόσον δεν έγινε δυνατόν να ψηφιστεί από τα δυο κόμματα εξουσίας, πρέπει να ψηφιστεί από την τρέχουσα εξαντλημένη βουλή και κυβέρνηση δημιουργώντας νομικά προηγούμενα στην επομένη.
Γιατί οι εκλογές και η δημόσια συζήτηση για την πορεία της χώρας, με την δυναμική των πλατειών σε εξέλιξη και το βάθεμα της κρίσης, μπορούν να καταστήσουν [παντελώς αδύνατη την ψήφιση του από την επομένη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Και επειδή α λεφτά πρέπει να δοθούν, και να ξαναγυρίσουν στους δανειστές, το μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί τώρα. Από αυτήν την παραπαίουσα κυβέρνηση που θα υπογράψει έτσι τον πολίτικο  της θάνατο.
Αλλά θα έχει εκτελέσει το χρέος της…
Μέχρι τώρα, και το έχουμε γράψει σε πολλά άρθρα, ο Αντώνης Σαμαράς καλώς αρνήθηκε και εθνικές υπηρεσίες προσέφερε. Και έχει σώσει πολλούς ανεγκέφαλους μέσα στην ΝΔ  που βιάζονταν να συναινέσουν. Αλλά ίσως άργησε, σκόπιμα η όχι δεν το ξέρουμε, να ζητήσει εκλογές. Και θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις φθάνοντας στην εξουσία. Οι εκλογές θα τον προστάτευαν κι αυτόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: