ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.2.12

Προς τον κ. Ρέσλερ… μάθημα ιστορίας

e-parembasis
Ο νεαρός αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ λάβρος εναντίον της Ελλάδος εξεστόμισε και την απειλή «Δεν θα δεχθούμε άλλους εκβιασμούς»! Εκβιάζουμε εμείς τους Γερμανούς! Προφανώς ο κ. Ρέσλερ δεν γνωρίζει την ιστορία περί εκβιασμών. Ας του θυμίσουμε μια σελίδα.
«Με τις χειροπέδες» έγραφε «Το Βήμα» στις 12.2.1959 «κομψός, ευθυτενής, μέσα εις μίαν γκρίζαν γκαμπαρντίναν, ροδοκόκκινος, ευδιάθετος, σχεδόν ευτυχής, χαμογελαστός, μπήκε το πρωί στην αίθουσα του Ειδικού Στρατοδικείου Εγκληματιών Πολέμου ο Μαξ Μέρτεν. Ούτε ίχνος τύψεως. Διαφορετική φυσικά εμφάνισις από τότε».
Ποιο ήταν το τότε; Η γερμανική κατοχή. Και τι έκανε τότε; Διοικούσε τη Μακεδονία και ιδού, κατά το κατηγορητήριο, η δραστηριότητά του: «Παράνομες φυλακίσεις και εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης Ελλήνων και Ισραηλιτών, φόνους Ισραηλιτών, γκέτο εις βάρος 56.000 Ισραηλιτών και εκτόπιση σε γερμανικά στρατόπεδα 40.000 Εβραίων».
Η δίωξη κατά του Μέρτεν είχε ασκηθεί το 1946. Το εγνώριζε. Γιατί ήλθε στην Ελλάδα; Ηταν τότε πανίσχυρος στη Γερμανία. Είχε επιβραβευθεί με την πανίσχυρη θέση του διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης! Είχε, κατά δήλωσή του, τη διαβεβαίωση «ελληνικών παραγόντων» από το 1947 ότι δεν διέτρεχε κίνδυνο!
Οι στρατοδίκες απορούσαν με την ευδιαθεσία του Μέρτεν και με την αδιαφορία του όταν άκουσε την καταδίκη του σε 20 χρόνια φυλάκιση. Εκείνοι δεν εγνώριζαν, ο Μέρτεν, όμως, είχε διασφαλίσει την αμνηστία…
Στις 22 Οκτωβρίου 1959 - οκτώ μήνες μετά την καταδίκη του - η κυβερνητική πλειοψηφία της ΕΡΕ ψήφισε νόμο με τον οποίο οι εγκληματίες πολέμου στο εξής θα παραδίδονταν στη Γερμανία για να δικάζονται από τα γερμανικά δικαστήρια. Με ειδική διάταξη ανεστάλη η ποινή του Μέρτεν. Αποφυλακίστηκε στις 5 Νοεμβρίου και επέστρεψε στη Γερμανία με γερμανικό αεροπλάνο και απόλυτη μυστικότητα.
Πλούσιο το παρασκήνιο, διανθισμένο με προκλητικούς εκβιασμούς. Για την απελευθέρωση του Μέρτεν ήλθε στην Αθήνα ο τότε πρόεδρος της ΕΟΚ Γερμανός Χαλστάιν. Λίγους μήνες πριν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε καταθέσει την αίτηση για σύνδεση με την ΕΟΚ. Η συνηγορία των Γερμανών ήταν απαραίτητη. Η επίσκεψη Χαλστάιν εμφανίστηκε ως έχουσα σχέση με τις διαπραγματεύσεις για την ΕΟΚ. Προκάλυμμα. Η πραγματικότητα είναι ότι ήλθε για τον Μέρτεν, με τον οποίο διατηρούσαν κοινό δικηγορικό γραφείο!
Ηταν η εποχή που ο Καραμανλής ζητούσε από τη Γερμανία δάνεια και επενδύσεις. Η γερμανική κυβέρνηση και κεφαλαιούχοι - όχι και λίγοι μεταξύ αυτών εγκληματίες πολέμου - έθεσαν στον Καραμανλή ωμά και εκβιαστικά το θέμα: Δεν γίνονται επενδύσεις με την «απειλή» σύλληψης γερμανών υπηκόων για κάποια «πταίσματα» κατά την κατοχή! Εκκρεμούσαν τότε 811 μηνύσεις κατά γερμανών αξιωματικών! Μετά τον νόμο οι φάκελοι διαβιβάστηκαν στη Γερμανία. Καταδικάστηκε μόνο ο σφαγέας του Διστόμου!
Ο Μέρτεν, ελεύθερος πλέον, από τις στήλες του «Spiegel» - που μας «τιμά» συχνά με χυδαίες ύβρεις - εξαπέλυσε λίβελο ακόμη και κατά του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την ασύστατη και χυδαία κατηγορία ότι συνεργάστηκε με τους Γερμανούς!Αηδιασμένος ο Καραμανλής είχε δηλώσει: «Η πολιτική μας ζωή εγνώρισε πολλάς αθλιότητας. Δεν γνωρίζω, όμως, καμμίαν περίπτωσιν δυναμένην να συγκριθή εις αθλιότηταν με την παρούσα».
Εναν μήνα αργότερα ο Καραμανλής δήλωνε στη Βουλή: «Τον απολύσαμε γιατί επεκράτησεν η άποψις ότι χάριν των σχέσεων των δύο χωρών έπρεπε να τερματισθή το παρελθόν». Ο κ. Ρέσλερ, που δεν το έζησε, μας προκαλεί να το θυμόμαστε…
Μετά λίγους μήνες η Γερμανία υποστήριξε την αίτηση για την ΕΟΚ, έδωσε δάνειο, αύξησε την αγορά ελληνικών προϊόντων και άρχισε τη μεγάλη διείσδυση σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής οικονομίας. Ο εκβιασμός «απέδωσε»…
Προφητικός ίσως ο γνωστός αντιστασιακός βουλευτής Κομνηνός Πυρομάγλου είχε δηλώσει στη Βουλή: «Οι Γερμανοί επανερχόμενοι εις την Ελλάδα οικονομικώς θα μας διαλύσουν όπως διέλυσαν το Καμερούν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: