ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.10.12

Ανάλυση της Alpha Bank: H τρόικα οδηγεί σε κραχ την Ελλάδα



Η τρόικα καθυστερεί αναίτια την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, επισημαίνει η τράπεζα στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων. Τονίζει ότι η χώρα εξακολουθεί να υποβάλλεται σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και ασκήσεις ταμειακής αντοχής
Σε οικονομικό «κραχ» σπρώχνει την Ελλάδα η τρόικα, καθυστερώντας «αναίτια» την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, γεγονός που θα προκαλέσει «τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα λόγω της διατάραξης των θεσμών και των μηχανισμών λειτουργίας της αγοράς ως συνόλου».
Τα παραπάνω τονίζονται στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank, στο οποίο επισημαίνεται πως η τρόικα από το καλοκαίρι έως σήμερα «εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής».
Οι αναλυτές της τράπεζας κάνουν λόγο για μια «deja-vu» κατάσταση, που θυμίζει μέρες Οκτωβρίου 2011, με τη χώρα να ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής της δόσης.
Μάλιστα την ανάλυση συνοδεύει γράφημα στο οποίο συγκρίνεται η πορεία της ανεργίας στην Ελλάδα από το 2007 έως το 2014 και στις ΗΠΑ την περίοδο του μεγάλου «κραχ» από το 1928 έως το 1935.
Τίθεται δε το ερώτημα αν η τρόικα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να εφαρμόσει πολιτικές για να σταματήσει την πτωτική πορεία της οικονομίας μιας και οι προβλέψεις της τρόικας για την ανάπτυξη το 2013 και το 2014 υποδηλώνουν πως δεν γίνεται καμία προσπάθεια να αποτραπεί η πτώση του ΑΕΠ.
Συγκεκριμένα το 2013 το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 3,8% και το 2014 κατά 2,7%. Σε αυτή την περίπτωση η ανεργία θα σκαρφαλώσει κοντά στο 30% το 2014 και ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τα 1,4 εκατ. άτομα.
Σύμφωνα με την Alpha Bank, η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης είναι αναίτια καθώς:
  • Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η απολύτως ικανοποιητική και σύμφωνα με τους στόχους εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012.
  • Η κυβέρνηση έχει ήδη προσδιορίσει σαφώς συγκεκριμένα και εξαιρετικά επώδυνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μέτρα, ύψους 13,5 δισ. ευρώ για να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση των προϋπολογισμών του 2013 και του 2014.
Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται και δραστικά μέτρα διαρθρωτικής προσαρμογής, όπως η νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, η δρομολόγηση της μείωσης της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά επιπλέον 150.000 άτομα στην περίοδο 2011-2015 (μετά τη μείωσή της κατά 147,5 χιλ. άτομα στην περίοδο 2009-2011), η εκ βάθρων αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της κεντρικής διοίκησης, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ.
Με τη βοήθεια
Αλλαγή στους συσχετισμούς
Στην ανάλυση της Alpha Bank υπογραμμίζεται πως αν δοθούν εγκαίρως στην Ελλάδα η χρηματοδοτική βοήθεια που απομένει για το τρέχον έτος ύψους 43,4 δισ. ευρώ και τα 24 δισ. ευρώ του 2013, θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στην οικονομία, θα περιοριστεί η ύφεση και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος.
Προβλέπεται πως την περίοδο 2013-2020 με μέση ετήσια άνοδο της παραγωγικότητας κατά 1,7%, με μέση ετήσια αύξηση της απασχόλησης κατά 0,5% (δηλαδή αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,2%), υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και πώληση των κοινών μετοχών που θα αποκτήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το χρέος μπορεί να περιοριστεί στο 115% του ΑΕΠ το 2020 και στο 80% το 2030.
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: