ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.6.13

Κε Σαμαρά και Στουρνάρα απολύεστε!


Στουρνάρας: – Τι ώρα είναι;
Σαμαράς: – Ώρα να φεύγουμε!
Διαβάζω πολλά παράπονα, μερικά και χαριτωμένα, για την σιβυλλική απόφαση του ΣτΕ. Το πρόβλημα προέρχεται από το ότι στο μυαλό μας και ΕΙΔΙΚΑ στα μυαλά όσων μας κυβερνούν τα πράγματα είναι μπερδεμένα.
Η αρμοδιότητα του ΣτΕ είναι να κρίνει την νομική ορθότητα των αποφάσεων της κυβέρνησης ως προς την ουσία τους κι όχι να υποκαταστήσει την νομοθετική εξουσία κάνοντας διαχειριστικές ή οργανωτικές υποδείξεις. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως όσοι νομοθετούν έχουν τη στοιχειώδη ΠΡΑΚΤΙΚΗ εμπειρία και γνώση να διαχειριστούν ορθά και λειτουργικά τα ζητήματα για τα οποία απέκτησαν την εξουσία του αποφασίζειν …
Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη ΔΙΑΚΟΠΗ λειτουργίας του προγράμματος της “ΕΡΤ ΑΕ”. Αναφέρεται ρητά στην ΕΡΤ ΑΕ και όχι σε οποιαδήποτε πρόγραμμα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (π.χ. δημοτικού καναλιού). Ζητάει τα υπουργεία που είναι αρμόδια να αποκαταστήσουν άμεσα τη βλάβη αυτή προς το δημόσιο συμφέρον. Δεν θα τους πει επιπλέον και πως θα το κάνουν … Δεν είναι δική του δουλειά. Οι κυβερνώντες υποτίθεται πως γνωρίζουν ή έπρεπε να γνωρίζουν. Δυστυχώς, βέβαια, μας έδειξαν ήδη πως ΔΕΝ γνωρίζουν. Διότι αν γνώριζαν δεν θα είχαν βάλει την ΕΡΤ ΑΕ σε διαδικασία εκκαθάρισης την προηγούμενη Τρίτη, χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο άμεσης επαναλειτουργίας της!
Γι αυτό και οι 2 εταίροι πολύ σωστά, κατά την γνώμη μου, επανακαθόρισαν ραντεβού κορυφής την Τετάρτη ώστε να εξετάσουν προθέσεις.
Τώρα οι Σαμαράς και Στουρνάρας έχουν, πρακτικά, τις εξής 3 επιλογές:
1) Να προσβάλουν την προσωρινή διαταγή ώστε να κερδίσουν κάποιο χρόνο. Πολιτικά είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή για ‘κείνους και όλους εμάς.
2) Να προχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία στην απόσυρση της επίμαχης ΚΥΑ οπότε να ακυρωθούν οι επενέργειές της και να οριστεί μεταβατική διοίκηση η οποία θα επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ Α.Ε. όπως ακριβώς ήταν πριν και η οποία θα την οδηγήσει στη λύση και εκκαθάρισή της, καθώς θα προχωρούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την σύσταση νέου δημόσιου φορέα. Αυτή νομίζω πως είναι η ορθή ερμηνεία της πρόθεσης του ΣτΕ. Πολιτικά είναι η καλύτερη λύση. Επίσης η ταχύτερη ως προς την αποκατάσταση του Μαύρου ! Θα έχει κάποιες συνέπειες και παρενέργειες (όπως π.χ. αποζημίωση της ΕΡΤ ΑΕ για διαφυγόντα έσοδα από μεταδόσεις για την βδομάδα που πέρασε) αλλά είναι απειροελάχιστες μπροστά στο κοινωνικό και πολιτικό όφελος.
3) Το ΥΠΕΘΟ είτε να συστήσει άμεσα έναν νέο κρατικό φορέα στη θέση της ΕΡΤ ΑΕ και να λάβει άδεια ραδιοτηλεοπτικής εκπομπής, είτε σε συνεννόηση με κάποιον άλλο δημόσιο φορέα που κατέχει ήδη την άδεια (π.χ. Δήμος Αθήνας) να μεταφέρει στην ιδιοκτησία αυτού τον εξοπλισμό, τις συχνότητες και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ΑΕ, να επαναπροσλάβει το προσωπικό και να ορίσει διαχειριστή που θα λειτουργήσει την παλιά ΕΡΤ ΑΕ με τη λογική της λύσης 2). Περισσότερο χρονοβόρα λύση, με περισσότερα προβλήματα τόσο λειτουργικά (π.χ. θα λάβουν αποζημίωση όλοι οι απολυμένοι της ΕΡΤ;) όσο και πολιτικά από την 2)
Επαναλαμβάνω. Οι Σαμαράς και Στουρνάρας δείχνουν πως δεν έχουν εμπειρία διαχείρισης μιας παραγωγικής μονάδας, έστω και μικρομεσαίας, είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα. Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή στην υπόθεση ΕΡΤ ! Κι έχουν αναλάβει τις τύχες μιας ολόκληρης χώρας!!
Τι θα γινόταν όμως στον ιδιωτικό τομέα, εάν ο ιδιοκτήτης (ελληνικός λαός) μιας επιχείρησης (ελληνικό κράτος) ανέθετε το “Μάνατζμεντ” (κυβέρνηση) στους Κους Σαμαρά και Στουρνάρα, οι οποίοι του καταργούσαν το Τμήμα Πωλήσεων χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχέδιοάμεσης επαναλειτουργίας του; Τι θα γινόταν αν προκαλούσαν έτσι ανεπανόρθωτη κι αδικαιολόγητη ζημιάστην επιχείρηση; Τι θα γινόταν αν μάλιστα επικαλούνταν ως δικαιολογία το ότι δεν μπορούσαν (μήπως δεν ήθελαν;) να βρουν τους 10 υπαλλήλους που έπρεπε να απολύσει η επιχείρηση για να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα;
Στον ιδιωτικό τομέα, η άμεση αντίδραση των ιδιοκτητών της επιχείρησης θα ήταν ένα σύντομο SMS : “Κοι Σαμαρά και Στουρνάρα ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ” μαζί με καταγγελίαστον επαγγελματικό τους σύλλογο, μήνυση και αγωγή αποζημίωσης!
Του Δημήτρη Χ. Τσέλιου
RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: