ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.7.13

Τι απέφυγε ο Τόμσεν

Ισορροπιστής ο Τόμσεν, τι προσπάθησε να αποφύγει
Δεν κατάφερε να αποφύγει τη νάρκη της βιωσιμότητας του χρέους κατά το χθεσινοβραδινό Conference call για την Ελλάδα ο επικεφαλής της αποστολής, Πολ Τόμσεν. Αν και στην έκθεση δεν αναφέρεται διεξοδικά στο θέμα εν τούτοις ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και αναγκάστηκε να απαντήσει. όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, το ΔΝΤ δίνει πίστωση χρόνου στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους έως την επόμενη αξιολόγηση ώστε να βρουν τρόπο να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό που ανακύπτει μετά τον Ιούλιο του 2014.
Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, η Ευρώπη έχει δεσμευτεί για περεταίρω μέτρα ελάφρυσης του χρέους εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα διευκρίνησε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα κληθεί να αξιολογήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κάποια στιγμή μέσα στον Οκτώβριο καθώς η αξιολόγηση ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου.
Από τις απαντήσεις προκύπτει σαφής βούληση για χρονική μετάθεση των αποφάσεων για το χρέος από την πλευρά του ΔΝΤ, η οποία ακολουθεί την παραδοχή του δημοσιονομικού κενού από την Κομισιόν.
Ετσι για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό ΔΝΤ και Κομισιόν συμφωνούν στην ύπαρξη του προβλήματος, ενώ το Ταμείο παραχωρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ΕΕ, αλλά με ασφυκτικό χρονικό περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο.
Τα καλά λόγια
Η Ελλάδα έχει σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στη διόρθωση ανισορροπιών (που υπήρχαν) πριν από την κρίση, αναφέρεται στην έκθεση της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας όμως ότι «υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις και αποκλίσεις» και «η μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι πολύ πίσω από το χρονοδιάγραμμα».
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι με πρωτοφανή ευρωπαϊκή και διεθνή υποστήριξη και σταθερή δημοσιονομική προσαρμογή από τις ελληνικές Αρχές, η χώρα είναι τώρα στο κατώφλι της επίτευξης πρωτογενούς ισοζυγίου, ένα «αξιοσημείωτο επίτευγμα» και «οι εξωτερικές ανισορροπίες έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά», όπως τονίζεται.
Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στο έκτο έτος της ύφεσης, σημειώνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι η παραγωγή (ΑΕΠ) έχει μειωθεί σχεδόν κατά 25%, μετά την κορύφωσή της το 2007, το ποσοστό ανεργίας είναι περίπου 27% και η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 57%.
Σημειώνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις προσκρούουν μέσα από «επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις», σε «συμφέροντα», επηρεάζοντας το επενδυτικό κλίμα και, όπως τονίζεται, η ευθύνη παραμένει, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις με ταχύτητα, για να «ξεκλειδώσουν την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».
Στην έκθεση καταγράφονται αναλυτικά τα συμφωνηθέντα μέτρα μεταξύ ελληνικών Αρχών και δανειστών, σημειώνοντας ότι οι πρόσφατες μακροοικονομικές εξελίξεις βρίσκονται σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος και ότι τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του έτους έως σήμερα είναι σε γενικές γραμμές συνεπή με τους στόχους του προγράμματος.
Ανάμεσα στις επισημάνσεις για μέτρα που δεν έχουν υλοποιηθεί, για καθυστερήσεις και κινδύνους που ελλοχεύουν, κατονομάζονται οι καθυστερήσεις στην τιμολόγηση των φόρων ακίνητης περιουσίας, υπερβάσεις στις δαπάνες για την υγεία και σε αδυναμίες στον μηχανισμό είσπραξης φόρων. Επίσης, σημειώνεται ότι κενά που εντοπίστηκαν έχουν κλείσει με πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτά θα επαναξιολογηθούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2014, κατά τη διάρκεια της επόμενης αναθεώρησης.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: