ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.11.13

Μετά την κ. Τζάκρη ποιος έχει σειρά στο ΠΑΣΟΚ;

Το όνομα «Θεοδώρα Τζάκρη» προκαλούσε στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ήδη πολύ πριν από την προηγούμενη Κυριακή, μάλλον δυσάρεστα συναισθήματα. Οι συνεργάτες του απέφευγαν να αναφέρουν το όνομά της μπροστά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εκείνος με τη σειρά του απέστρεφε το βλέμμα του, κάθε φορά που τη συναντούσε στους διαδρόμους της Βουλής. Αλλά και από την πλευρά της η κ. Τζάκρη ουδέποτε έκρυψε την αντιπάθειά της για τον κ. Βενιζέλο, είτε ιδιωτικώς, είτε δημοσίως. Και αν για την κ. Τζάκρη το «διαζύγιο» με το ΠΑΣΟΚ ήταν περίπου δεδομένο -αν όχι ζητούμενο- για άλλους βουλευτές του κόμματος είναι εξαιρετικά δύσκολο.
 
Εύλογα, λόγω και των δύσκολων αποφάσεων που καλείται να λάβει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ουδείς μπορεί να αδικήσει όποιον διερωτάται «μετά την Τζάκρη ποιος θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ;». Μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα έδωσε ο κ. Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος παρέμεινε μεν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αποχώρησε δε από τη θέση του εισηγητή της για θέματα Ναυτιλίας και Υποδομών. Η αποχώρηση από τη συγκεκριμένη θέση μπορεί να μοιάζει ήσσονος σημασίας, ωστόσο υποκρύπτει ένα έμμεσο μήνυμα υψηλού συμβολισμού. Ο κ. Σηφουνάκης αποτελεί βουλευτή προερχόμενο από την «παπανδρεϊκή» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, με την κίνηση αυτή μετέφερε ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τον κ. Βενιζέλο, καθώς δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το κόμμα αλλά να μην έχει κάποιο πόστο υπό τη σημερινή ηγεσία.
 
Αν και θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και πραγματοποιεί συναντήσεις με στελέχη από όλο το εύρος των τάσεων στο εσωτερικό του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου διαφωνεί επί της ουσίας με αρκετές από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Ωστόσο, θεωρεί ότι πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού, δεν είναι συνετή οποιαδήποτε κίνηση.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε ρήξη με την τρόικα, η οποία δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τις πολιτικές επιπτώσεις συνέχισης της ασκούμενης πολιτικής. Ενδιαφέρον προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε προ περίπου δύο εβδομάδων ερωτηματολόγιο σε συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησής του (2009 -2011), κάτι το οποίο είχε κάνει και τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μεταξύ των ερωτημάτων τα οποία περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο υφίσταται και ένα το οποίο ζητεί την άποψη περί του αν η κυβέρνηση Παπανδρέου υπονομεύθηκε. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τόνιζαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αποκαλύψει σε κανέναν τον σκοπό της κίνησής του. Ορισμένοι εκτιμούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός απλά συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να υπερασπιστεί, εν ευθέτω χρόνω, την πρωθυπουργική θητεία του.
 
Η συγκεκριμένη κινητικότητα προκαλεί εκνευρισμό στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου. Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πόλου στήριξης του κ. Βενιζέλου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, διαδραματίζει ο κ. Διον. Παναγιωτάκης, ενώ ιδιαίτερα ενεργός είναι και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Εκ των προσώπων τα οποία στηρίζουν σταθερά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι και οι κ. Π. Κουκουλόπουλος, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας, ενώ αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό του κ. Βενιζέλου έχει τις τελευταίες εβδομάδες η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.
 
Οριστικά μακριά από τον στενό κύκλο περί τον κ. Βενιζέλο βρίσκεται πλέον ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης συμμετέχει στις συσκέψεις για τα τρέχοντα θέματα (όπως λ.χ. για τον φόρο ακινήτων), ωστόσο είναι σαφές ότι δεν βρίσκεται στην στενή ομάδα η οποία λαμβάνει αποφάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Ανδρουλάκης δραστηριοποιείται κυρίως μέσω της διατήρησης επαφών με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο βάσης (τους λεγόμενους μαζικούς χώρους), καθώς εκτιμά ότι μόνο μέσω των συγκεκριμένων οργανώσεων μπορεί το κόμμα να διεκδικήσει τη διατήρηση σε κάποια ανεκτά ποσοστά. Τη δική του, σταθερά επικριτική -αλλά εντός ΠΑΣΟΚ -πορεία εξακολουθεί να διαγράφει και ο κ. Κ. Σκανδαλίδης.
 
Επίφοβοι για αποχώρηση
Από την πρώτη στιγμή διαφοροποίησης της κ. Θεοδώρας Τζάκρη, άπαντες έστρεψαν το βλέμμα τους στους κ. Μιχ. Κασσή και Θ. Μωραΐτη. Ο κ. Κασσής θεωρείται ο πλέον επίφοβος για αποχώρηση, καθώς έχει καταψηφίσει και πέρυσι τον προϋπολογισμό του 2013. Ο κ. Μωραΐτης, αναφέρουν όσοι τον γνωρίζουν, «είναι μια άλλη ιστορία». Και τούτο διότι ο κ. Μωραΐτης, εκ των «παπανδρεϊκών» πρώην υφυπουργών, ανήκει σε μια ομάδα βουλευτών οι οποίοι διατηρούσαν εξαιρετική σχέση με το γραφείο του κ. Γ. Παπανδρέου και, συγκεκριμένα, την κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη. Από την παρέα αυτή ο κ. Μάρκος Μπόλαρης έχει ανεξαρτητοποιηθεί και κρατάει μια ανοιχτά εχθρική στάση απέναντι στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Η κ. Τζάκρη έχει διαγραφεί. Ο κ. Γ. Πεταλωτής είναι μεν στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο διατηρεί και αυτός τις αποστάσεις του. Σε αντίστοιχη φάση είναι ο εν ενεργεία βουλευτής κ. Γ. Ντόλιος. 
Ο μόνος βουλευτής της συγκεκριμένης ομάδας που αυτή τη στιγμή διατηρεί κάποια θεσμική θέση στο ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Ι. Δριβελέγκας (ως αντιπρόεδρος της Βουλής). Επανειλημμένως διαφορετικές απόψεις έχει εκφράσει και ο κ. Ι. Κουτσούκος, ο οποίος ετέθη πρακτικά επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για τον φόρο ακινήτων, αφενός λόγω της εμπειρίας του (10 χρόνια πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ), αφετέρου προκειμένου να αποφευχθεί η αίσθηση ότι η ηγεσία του κόμματος επέλεξε κάποιον «βενιζελικό» βουλευτή.
Του Βασιλη Νεδου - Καθημερινή της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: