ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.3.09

Ανοιχτή επιστολή σχετικά με την επαναφορά των τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών


Ανοιχτή επιστολή προς την Ελληνική Κοινωνία μέσω των blogs, του κατ’ εξοχήν δημοκρατικού μέσου ενημέρωσης και επικοινωνίας της εποχής.

Οι απαγόρευση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, τα οποία είναι περισσότερα γνωστά ως “φρουτάκια” επιβλήθηκε διότι είχαν δημιουργήσει ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Κατά την περίοδο της ελεύθερης λειτουργίας τους ένας σημαντικός αριθμός πολιτών είχε εθιστεί στη χρήση τους, με αποτέλεσμα τη οικονομική καταστροφή ατόμων και οικογενειών. Είναι γνωστό ότι η εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια είναι μαζί με το κάπνισμα και τη χρήση αλκοόλ, μεταξύ των δυσκολότερων περιπτώσεων για απεξάρτηση ακριβώς επειδή η χρήση είναι «νόμιμη».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει σοβαρές προσπάθειες για τον περιορισμό της χρήσης καπνού και αλκοόλ αλλά δυστυχώς τα «φρουτάκια» είναι ακόμα νόμιμα παρά τις κοινωνικές παρενέργειες που έχουν δημιουργήσει σε πολλά κράτη – μέλη της ΕΕ. Η απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ελλάδα οδήγησε στην επιβολή προστίμου εκ μέρους της ΕΕ και με αφορμή αυτό το πρόστιμο εξαγγέλθηκε δια στόματος του Υφυπουργού Οικονομικών η νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Η ανακοίνωση δε, επισημαίνει ότι δεν αφόρα «τυχερά» παιχνίδια αλλά μόνο «ψυχαγωγικά».

Επίσης γίνεται λόγος από την πλευρά του Υπουργείου για μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης των ανήλικων στα παιχνίδια αυτά καθώς και για συνολικά έσοδα που θα φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατόν οι ψυχαγωγικές κονσόλες που θα τοποθετηθούν σε μπαρ και καφενεία να μπορέσουν να αποφέρουν τέτοια έσοδα, από ενήλικους και μόνο, τη στιγμή που κυριαρχεί το Internet και τα παιχνίδια μέσω αυτού. Επίσης, ποιος είναι ο λόγος της απαγόρευσης χρήσης των παιχνιδιών από ανηλίκους αν ο ρόλος τους είναι καθαρά ψυχαγωγικός.

Ελπίζουμε ότι αυτά που ονομάζει το Υπουργείο «ψυχαγωγικά παιχνίδια» δεν θα είναι τα φρουτάκια χαμηλού τζόγου, όπως αυτά που οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους στην εξάρτηση στην Ευρώπη.

Ζητάμε την παρέμβαση όλων ώστε να υπάρξει δέσμευση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ότι το μετρό αφόρα καθαρά ψυχαγωγικά παιχνίδια στα οποία δεν θα υπάρχει καν η έννοια του τζόγου.

ΟΧΙ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» ΚΑΙ «ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΕΣ» ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ

http://www.facebook.com/group.php?gid=32394092275

Μικρός Ηρωας

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Αλλο φρούτο τής επανίδρυσης τού
Κράτους,είναι τά φρουτάκια?