ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.4.09

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: α) Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη

β) Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο

γ) Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης

κ. Δ. Αβραμόπουλο

δ) ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε κ. Γ. Σουφλιά


      ΘΕΜΑ: Οι καταναλωτές πληρώνουν ειδική εισφορά ανακύκλωσης των χρησιμοποιούμενων λαμπτήρων και φωτιστικών φθορισμού η οποία όμως δεν γίνεται!!! Που πάνε τα χρήματα;

Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων πυρακτώσεως με λαμπτήρες φθορισμού συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Όμως στους λαμπτήρες φθορισμού υπάρχει Υδράργυρος που είναι ιδιαίτερα τοξικός. Για το λόγο αυτό προβλέπεται ξεχωριστή φορολόγηση κατά την αγορά τους 0,10€ για κάθε λαμπτήρα και 0,5€ για κάθε φωτιστικό που αποσκοπεί στην ανακύκλωση με ολοκληρωμένη διαχείριση, από την Πολιτεία, των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων και φωτιστικών φθορισμού. Τέτοιο πρόγραμμα όμως δεν εφαρμόζεται παρά το ότι εισπράττονται τα χρήματα από τους καταναλωτές κατά την αγορά του λαμπτήρα.

Απεναντίας, οι λαμπτήρες φθορισμού καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, σε χωματερές ή και σε άλλα σημεία. Σε κάθε περίπτωση η ανεξέλεγκτη διάθεση τους χωρίς ανακύκλωση δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο τοξικής μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Κατά τη δήλωση του κ. Κατσαρού, πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ, στο 8ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, σε σχετική ερώτηση που του έγινε, μόλις τρεις τέτοιοι λαμπτήρες είναι ικανοί να μολύνουν τοξικά τα νερά μιας λίμνης.

Επειδή οι πολίτες πληρώνουν ειδικό φόρο αλλά η ανακύκλωση των φθοριούχων λαμπτήρων και φωτιστικών δεν πραγματοποιείται

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  1. Σε ποιο λογαριασμό πάνε τα χρήματα της ειδικής εισφοράς που πληρώνουν οι καταναλωτές, που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα και ποιο το ύψος του λογαριασμού σήμερα;

  1. Ποιος φορέας είναι αρμόδιος για τη λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης;
  2. Πότε θα ξεκινήσει η ανακύκλωση με ολοκληρωμένη διαχείριση (συλλογή, επεξεργασία, ασφαλή απόθεση) των χρησιμοποιουμένων λαμπτήρων και φωτιστικών φθορισμού για την οποία φορολογείται ο καταναλωτής;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: