ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.6.09

«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» βλέπουν τα Σκόπια

Σκόπια - Ειδικού συνεργάτη του Foreign Press ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ



Χαμηλές είναι οι προσδοκίες στα Σκόπια για την επίτευξη προόδου στο ακανθώδες θέμα της ονομασίας, ενόψει των επισκέψεων του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σε Σκόπια (6-7 Ιουλίου) και Αθήνα (8-9 Ιουλίου) για συνομιλίες με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών.

Η «απαισιοδοξία» αυτή γεννάται από τη «στασιμότητα» που παρατηρήθηκε, γι΄ακόμη μία φορά, στην προχθεσινή προκαταρκτική συνάντηση που είχε στη Γενεύη ο κ. Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ), Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ότι η ονομασία που συζητείται όλο και περισσότερο, είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδoνίας».

Χαρακτηριστικός είναι ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας, «Dnevnik»: «Το Βόρεια τσιμεντοποιήθηκε». (http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=375A451E55588A41BEC0805902CAC2B4).



Ωστόσο, ακόμη κι αν μπορούσε να υπάρξει στη διαπραγματεύση μία προσέγγιση για την ονομασία του γειτονικού κράτους, υπάρχουν αρκετά σημεία-αγκάθια που καθιστούν δύσκολη την εξεύρεση λύσης.

Αυτά αφορούν το εύρος της χρήσης της ονομασίας που θα μπορούσε να συμφωνηθεί, την τροποποίηση ή μη του Συντάγματος της πΓΔΜ, αλλά και τα ζητήματα της εθνικής ταυτότητας και γλώσσας.

Τα επίσημα Σκόπια έχουν καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει επ΄ουδενί να θίξει τον «μακεδονικό» εθνικό χαρακτήρα των πολιτών και την «μακεδονική» γλώσσα.

Επιμένουν δηλαδή στην καταχώρηση της «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

Μάλιστα, πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια θεωρούν ότι το βασικό ζήτημα στην όλη εκκρεμότητα δεν είναι αυτή καθ΄αυτή η ονομασία , (αναφέρουν ότι θα μπορούσε να συμφωνηθεί ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό (π.χ Βόρεια Μακεδονία), όσο τα θέματα εθνικής ταυτότητας και γλώσσας.



Επισήμως, η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις αφορούν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας και το εύρος της και μόνο, ωστόσο υπάρχουν τα «παρεμφερή» παραπάνω ζητήματα, τα οποία για τα Σκόπια θεωρούνται «ζωτικής σημασίας» και γι΄αυτά υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών , γεγονός που επιτείνει το αδιέξοδο και ενισχύει τον ισχυρισμό ότι η λύση στο όλο ζήτημα φαντάζει πολύ δύσκολη, τουλάχιστον για την ώρα.

foreignpress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: