ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.9.09

Το ντιμπέιτ έδειξε τον πρωθυπουργό






Πράγματι το σημερινό ντιμπέιτ κράτησε το ενδιαφέρον του Έλληνα ψηφοφόρου. Δεν νυστάξαμε όπως παλιά. Ήταν μια διαφορετικού είδους τηλεμαχία.

Φτάσαμε σε επίπεδα Αμερικάνικης τηλεοπτικής πολιτικής αναμέτρησης των δύο ηγετών.

Αν και δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι που έλλειπε από την Ελληνική πολιτική πραγματικότητα οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα και κυρίως πιο ειλικρινή στοιχεία στους πολίτες ως αποτέλεσμα των ερωταπαντήσεων (και όχι την απευθείας συζήτηση) των δύο μονομάχων (;)

Παρακολουθήσαμε την άνεση, με την χρήση της γλώσσας και την εκφορά του λόγου αλλά και με την χαρακτηριστική κινησιολογία, του Καραμανλή.

Διαπιστώσαμε την σταθερή, υπεύθυνη, σίγουρη και πρωθυπουργική στάση (χωρίς υπερβολές και ιδιαίτερες κινήσεις) του Παπανδρέου.

Θα μπορούσε κανείς πολύ εύκολα να βαθμολογούσε και να έδινε προβάδισμα σε έναν από τους δύο, ανάλογα με την οπτική που βλέπει τα πράγματα και την κομματική γωνία από την οποία βρίσκεται. Και αυτό κρίνοντας την επικοινωνιακού χαρακτήρα εμφάνιση των υποψήφιων πρωθυπουργών.

Αλλά πέρα από την επικοινωνία και τους τύπους υπάρχει και η ουσία.

Εδώ θα πρέπει να φτάσει σε εκτιμήσεις κανείς από ότι λέχθηκε ή πολύ περισσότερο από ότι αποσιωπήθηκε.

Θα θυμίσουμε ότι δεν ειπώθηκε κουβέντα για τους 2.500 εργαζόμενους που μεταπήδησαν από χθες στις λίστες των ανέργων από το κανόνι της ΑΣΠΙΣ και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Τώρα αν θελήσουμε να τολμήσουμε, με σαφώς υποκειμενική αντικειμενικότητα, να βαθμολογήσουμε την ουσία των τοποθετήσεων ανά θεματική ενότητα την τηλεμαχία Καραμανλή - Παπανδρέου, θα λέγαμε ότι:

Στην ενότητα "Οικονομία- Ανάπτυξη" καθαρά επεκράτησε ο Γιώργος. Η ελπίδα της Πράσινης ανάπτυξης και η υπόσχεση για νοικοκύρεμα πείθει.

Στην ενότητα "Κοινωνικά θέματα - Παιδεία" δεν θα μπορούσε με τίποτα να κερδίσει τις εντυπώσεις ένα δεξιό κόμμα που μάλιστα κυβερνά με τα γνωστά αποτελέσματα τα τελευταία πεντέμισυ χρόνια.

Στην ενότητα "Κράτος - Δημόσια Διοίκηση" δεν ήταν δύσκολο για τον Γιώργο να βγει νικητής απλώς απαριθμώντας τις υποθέσεις διαφθοράς και σκανδάλων.

Στην ενότητα "Περιβάλλον και υποδομές" μάλλον παρ' ολίγο να είχαμε αυτογκόλ με την αμέλεια του Παπανδρέου να δώσει σαφή απάντηση στην ερώτηση για την εκτροπή του Αχελώου. Θα λέγαμε ότι σ' αυτήν την ενότητα μάλλον είχαμε "χ"

Στην δε "Εξωτερική πολιτική", αν και περιμέναμε να ήταν περίπατος για τον Γιώργο, οι αναφορές Καραμανλή στις κυβερνήσεις Σημίτη με τα θέματα Ιμίων, Οτσαλάν αλλά και η πρόταση Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού, έδειξαν ανέτοιμο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Αν κρίνουμε όμως από τον διακαή πόθο του Καραμανλή, που έγινε στο κλείσιμο της συζήτησης, για νέα τηλεμαχία θα πρέπει να μην κέρδισε μόνο στα σημεία ο Παπανδρέου.

Και έτσι εύκολα καταλήγουμε με βεβαιότητα - σε συνδυασμό και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις - πως γνωρίζουμε από τώρα ποιόν θα ορκίσει πρωθυπουργό ο Κάρολος Παπούλιας.

ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala re file na mas peis ti kapnizeis gia na kseroume na fylagomaste.

Unknown είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΧΙ "ΛΗΓΜΕΝΑ"....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Η τηλεμαχία ήταν σούπα γιατί οι απαντήσεις ήταν προετοιμασμένες και τις έλεγαν σαν ποίημα. Τα εκφραστικά λάθη του Παπανδρέου αμέτρητα, απορώ γιατί δεν μετρούν στις εντυπώσεις. Φαίνεται το κομματικό πάθος υπερισχύει της αντικειμενικής λογικής.