ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.9.09

Το debate για το debate..

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Δεν ξέρω τί άλλο πρέπει να κάνει ο Καραμανλής για να κουνήσει το παραδοσιακό Νεοδημοκράτη, που σήμερα δηλώνει αναποφάσιστος;; Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πει ο GAP για να καταδείξει τη γύμνια του;;

Ένας Καραμανλής που παίζει μόνος του και έχει αντίπαλο τον προηγούμενο επαναπαυμένο, αναβλητικό και συναισθηματικό εαυτό του. Ως προς το περιεχόμενο του λόγου, χρόνια τώρα ο κ. Παπανδρέου αποδεικνύεται ανεπαρκής και σ’ αυτές τις εκλογές, φανερώθηκε τελικά ότι παρ’ όλη τη χρόνια προσπάθειά του, δεν κατάφερε να απογαλακτιστεί από τη δημοκοπία του πατρός. Κρατώ την ξεκάθαρη δήλωσή του ότι «αν χρειαστεί, θα δανειστούμε», πληροφορία που αυτοακυρώνει το οικονομικό προεκλογικό πρόγραμμα.

Εκείνο που για άλλη μια φορά σημείωσα, είναι ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ωσάν μικρό παιδί, δεν δύναται να αποκρύψει τα συναισθήματα στις εκφράσεις του προσώπου του και αυτό μπορεί να καταστεί επικοινωνιακό όπλο του ή μπούμερανκ αυτοκαταστροφής. Δίνω στο τελευταίο ενδεχόμενο μεγαλύτερο ποσοστό, διότι εδώ είναι Ελλαδάν.

Αν και δεν τον συμπαθώ, αποδεδειγμένα από την δημόσια γραφή μου, οφείλω να καταθέσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα ήταν καλός. Συνηθισμένα και εκ θέσεως τηλεοπτικός ο κ. Καρατζαφέρης, επί μονίμου ατακαδόρος, συνεχώς πιο άνετος, αλλά παγίως εκτός σοβαρού, μη λαϊκίστικου πολιτικού πολιτισμού. Οι απόψεις του κ. Χρυσόγελου ήταν τόσο «light» όσο το ηχόχρωμα της φωνής του. Λόγω πάγιας τακτικής, δεν σχολιάζω την συμπαθή κ. Αλέκα Παπαρήγα. Αγαπώ την εμμονή στο εκ της ιστορίας αποδεδειγμένα καταστροφικό. Βλέποντάς τους, διαπιστώνει κανείς την ευκολία όλων στη ρητορική και τη δυσκολία τους στη πράξη..

Τελικά, το debate δεν ήταν τόσο βαρετό όσο περίμενα.

Είχαν ενδιαφέρον τα ερωτήματα που έθετε ο ένας πολιτικός αρχηγός στον άλλον. Ήταν όμως κατώτεροι των περιστάσεων οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν. Μάλλον, με διάθεση αυτοκριτικής δήλωσαν ότι «στο επόμενο debate είναι περιττή η παρουσία τους». Εκτός χρόνου συνέχεια ο κ. Τσίμας, που έμοιαζε να διατηρεί την αλαζονεία που έχει μολύνει τον αέρα του καναλιού όπου εργάζεται, καθώς προφανώς δεν έκανε ούτε μία πρόβα τις ερωτήσεις του. Εκτός θεματολογίας, οι ερωτήσεις του κ. Ευαγγελάτου, πράγμα που σχολίασε με ιδιαίτερη ευφυΐα η παρουσιάστρια –και μονίμως διακριθείσα- κ. Χούκλη. Απαράδεκτη δεοντολογικά η κ. Κοσιώνη που θεωρούσε δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι κυβέρνηση και οι ερωτήσεις τις είχαν αυτή τη «βεβαιότητα» ως βάση. Αρρωστημένα εμμονική, λόγω συμφερόντων του εργοδότη της, η προσέγγιση Καραμανλή με κέντρο βάρους τον Σουφλιά. Υποκριτικά αριστερίζων στα θέματα παιδείας ο κ. Κωνσταντάτος. Άκυρος ο Σρόϊτερ. Υπερβολικά Μαλελικός ο Αιμίλιος Λιάτσος. Απλουστευμένες ερωτήσεις, που θύμιζαν ρεπόρτερ του STAR σε ειδική αποστολή στη Μύκονο να ρωτά μοντέλα για την ετεροχρονισμένη αντιπαλότητα της εσωτερικής αναδόμησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: