ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.12.10

Η Αλήθεια είναι αήττητη - Το επικοινωνιακό "Βατερλώ" του Ε.Βενιζέλου


ImageΣε μείζον πολιτικό ολίσθημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, εξελίσσεται η αντιμετώπιση από μέρους του ενός, μάλλον απλού από άποψη επικοινωνιακής διαχείρισης, θέματος όπως ήταν το «ξεφλούδισμα» του υποβρυχίου Type 214 (S120) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.  Τα περί «εκβιασμού» που είπε χθες στην Βουλή, πλέον αφορούν όχι μόνο τον Τύπο, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ και εμφανίζει τα κόμματα αυτά ως "εκβιαστές", αφού εξέδωσαν «πύρηνες» ανακοινώσεις (ο ΛΑΟΣ ζήτησε μέχρι και παραίτηση του Α/ΓΕΝ) για την αποκόλληση μερών του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, ενώ ακόμα και κυβερνητικά στελέχη με τα οποία μίλησε το defencenet.gr ομολογούν ότι «Πάλι ο Βαγγέλης το παράκανε»...Η παρορμητική πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση του όλου θέματος από μέρους

του (την στιγμή, μάλιστα,που γνωρίζει την αλήθεια και εν προκειμένω το θέμα του «ξεφλουδίσματος» του (S120) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, είναι γεγονός),έχει εντυπωσιάσει ακόμα και τους πλέον πιστούς οπαδούς της καταλληλότητάς του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Βγήκε χθες στην Βουλή και κατήγγειλε σύσσωμο τον Τύπο που είχε αναδημοσιεύσει την αποκάλυψη του defencenet.gr, για «παραδημοσιογραφική αθλιότητα» και «εκβιασμό». Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, οπότε παραθέτουμε την φράση του όμως δημοσιεύθηκε σε ρεπορτάζ του Άγγελου Αθανασόπουλου στο tovima.gr: «Απέδωσε το θόρυβο που έχει προκύψει γύρω από το «Παπανικολής» λέγοντας: «παραδημοσιογραφικές αθλιότητες. Τα ρεπορτάζ σήμερα των περισσότερων εφημερίδων, ανέφεραν πως το υποβρύχιο γύρισε πίσω ξεφλουδισμένο, πως είχε βλάβες και στα σόναρ. Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα σύστημα εκβιασμών που αναπτύσσεται».
Κατάλαβε τι είπε και τι σημασία είχαν αυτά που είπε; Αμφιβάλουμε, γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος και ποτέ δεν θα έπεφτε ενσυνείδητα σε τέτοια «λούμπα».  Να ρωτήσουμε ποιοι είναι οι εκβιαστές και ποιο είναι το αντικείμενο του εκβιασμού, νομίζουμε ότι είναι περιττό. Απλά να σημειώσουμε ότι για να υπάρξει εκβιασμός κάποιου, αυτός ο κάποιος πρέπει να έχει «σκελετούς στην ντουλάπα». Έχει ο Ε.Βενιζέλος σκελετούς στο θέμα του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ; Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως, όχι. Αλλά με την συμπεριφορά του άλλα δείχνει.
Και είναι πραγματικά κρίμα πως ένας τόσο ικανός πολιτικός και επιστήμονας, με λαμπρή πανεπιστημιακή καρέρα, ξεφεύγει στις ώρες κρίσης «από το φάκελο πτήσης» και παρουσιάζει «φαινόμενα περιδίνησης». Το γεγονός ότι απώλεσε την πιο σίγουρη εσωκομματική μάχη τον Οκτώβριο του 2007 λόγω του «καφέ του Ρέλου» και της εικόνας που έδωσε όταν ένας, ας πούμε «ασταθής» τύπος, του έριξε ένα καφέ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι χαρακτηριστική περίπτωση.
Αλλά και πάλι δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε και έβαλε απέναντί του όλο τον Τύπο (χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και οι πλέον φιλοκυβερνητικές πένες και εφημερίδες ή κράτησαν απόσταση ή υιοθέτησαν πλήρως το άρθρο του defencenet.gr). Για έναν πολύ απλό λόγο: Η Αλήθεια, είναι αήττητη.
Οτι και να πει ο υπουργός (ο κάθε υπουργός) ότι και να γράψει η πέννα ή να πει το μικρόφωνο του ραδιοφώνου από τους (ελάχιστοι, εν προκειμένω) δημοσιογράφους-γιουσουφάκια που είναι στο pay-roll του υπουργείου, η αλήθεια είναι μία και το ξέρει και ο υπουργός και όλοι.
Και είναι αυτή που γράψαμε εμείς και αναδημοσίευσαν οι άλλες εφημερίδες, τα site, τα blogs, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα κανάλια που στάθηκαν στο πλευρό μας και υιοθέτησαν τα πολιτικά κόμματα. Kαλό το παραμύθι περί εκβιασμών, αλλά δεν έχει δράκο, φίλε (ακόμα...), Βαγγέλη. Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν έχει «σκελετούς»...
Αλλά μια που ανοίξαμε αυτή την κουβέντα ας πούμε και δυο πράγματα για το επίμαχο ζήτημα του (S120) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, το οποίο είναι και αυτό που μας απασχολεί και μας καίει περισσότερο απ’όλα (για να μην βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος): Σε ότι αφορά το πρόσφατο περιστατικό, είναι σαφές ότι υπέστη κάποιες σημαντικές αβαρίες κατά την επιστροφή του.
Αυτά που γράψαμε τα παραδέχθηκε και το υπουργείο (δεν λέμε το ΓΕΝ, γιατί κάπου αδίκως τους επιπλήξαμε για την επικοινωνιακή διαχείριση, αφού η ανακοίνωση ήρθε από το γραφείο του υπουργού και ο εκπρόσωπος Τύπου, ο Διαμαντής ο Χριστοδούλου, ένας άριστος αξιωματικός και πολύ καλό παιδί, απλά έβαλε την υπογραφή του. Αλλά αυτά τα μάθαμε εν συνεχεία). Τα παραδέχθηκε έστω κατά το ήμιση, αλλά συνέβησαν στο σύνολό τους και το γνωρίζουν οι πάντες.
Δε νομίζουμε να πιστεύει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ που εξέδωσαν ανακοινώσεις στήριξης του defencenet.gr, αλλά και τόσα ΜΜΕ θα εκτίθεντο αν δεν είχαν επιβεβαιώσει ότι είναι αλήθεια αυτά που γράψαμε.
Ήταν σοβαρό το θέμα; Κατά την εκτίμησή μας, ναι, και γι αυτό το αναδείξαμε. Σε τελική ανάλυση ποιος μπορεί να πει ότι ένα υποβρύχιο που έχει κοστίσει 500.000.000 ευρώ μπορούν να του φεύγουν οι λαμαρίνες όταν «βρίσκει θάλασσα»; Και ποιος υπουργός μπορεί να ποινικοποιήσει την δημοσιοποίηση του θέματος χωρίς να κνδυνεύσει να γίνει γραφικός; 
Είχε να κάνει με την επιχειρησιακή ικανότητα του υποβρυχίου η αποκόλληση των GRPs και του αισθητήρα; Ναι, αλλά μόνο προσωρινά. Οι αποκολλήσεις αποκαταστάθηκαν και θεωρούμε ότι το υποβρύχιο είναι αξιόπλοο.
Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ είναι «το καλύτερο συμβατικό υποβρύχιο» που λέει και ο Βενιζέλος; Δεν ξέρουμε αν είναι «του κόσμου», αλλά σίγουρα είναι από τα καλύτερα συμβατικά υποβρύχια.
Το πρόβλημα της κλίσης επιλύθηκε ή όχι; Εν μέρει και σε σημείο που να μην επηρεάζεται η δράση του, ναι. Μετά τις διορθώσεις έχει απομείνει μια κλίση περίπου 12 μοίρες, αλλά δεν θεωρείται ότι επηρεάζει την επιχειρησιακή του συμπεριφορά και την πλευστότητά του. Καλό θα ήταν να μην τις είχε, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο.
Το υποβρύχιο είναι αξιόπλοο, πολύ δυνατό σύστημα και ειδικά όταν οπλιστεί με τορπίλες βαρέως τύπου και πιθανόν βλήματα βυθού-επιφανείας, τότε πραγματικά θα μπορεί να κυριαρχήσει στον θαλάσσιο αγώνα.
Έκανε και ένα ακόμα λάθος χθες στην Βουλή ο Ε.Βενιζέλος. Μίλησε για «παιδικές ασχθένεις» του υποβρυχίου, θέλοντας να υποβαθμίσει το γεγονός της αποκόλλησης των πλακών και των αισθητήρων. «Παιδικές ασθένειες» σε ένα σύστημα χαρακτηρίζονται οι περιπτώσεις που κάποια υποσυστήματά του υπολειτουργούν δεν είναι δοκιμασμένα αρκετά κλπ. Είναι φυσιολογικό. Περιπτώσεις όπου συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σημαίνουν είτε κακή ποιότητα συναρμολόγησης, είτε ότι το σκάφος βγήκε εκτός φακέλου πλευστότητας. Απλά πράγματα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



2 σχόλια:

partisan είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΜΙΛΑΤΕ Κ ΒΕΝΙΖΕΛΕ;
Η ΚΑΘΕ ΤΟΡΠΙΛΗ ΑΠ' ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 125 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ €ΥΡΩ.
ΕΑΝ ΥΠΟΤΕΘΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΜΕ 4 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 70-80 ΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ SST-4 KAI TIΣ SUT ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 30 ΕΩΣ 40 ΕΤΩΝ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ! ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ.- ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΜΕ;

partisan είπε...

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΛΙΣΗ 12° .
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΑΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ;
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΦΕΡΟΝΤΑΣ 3 ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΕς ΓΙΑ ΙΣΑΡΙΘΜΕς ΕΠΙΣΚΕΥΕς ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΔΥΒΑΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Ν' ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ. Κ ΕΛΕΥΣΙΝΩΤΗ ΑΝΑΛΆΒΑΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ