ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

16.1.12

Ψαλίδι 20% στους μισθούς στρατιωτικών ..... ΚΑΜΙΑ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

Από Σταράτα

«Νυστέρι» έως και 20% στο μισθολογικό κόστος των στρατιωτικών βάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το νέο ειδικό μισθολόγιο. Στο «χειρουργικό τραπέζι» βρίσκονται οι μισθολογικές προαγωγές, τα επιδόματα και τα οδοιπορικά. Εν όψει των νέων περικοπών η στρατιωτική ηγεσία «κρούει» το κώδωνα του κινδύνου για... σοβαρές επιπτώσεις στην επιχειρησιακή ικανότητα των ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή στην άμυνα της χώρας με δείγμα οικονομικής εξαθλίωσης τη μαζική συμμετοχή των ένστολων στα συσσίτια που προσφέρονται εντός των μονάδων.

Η απόφαση ενός νέου ειδικού μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ειλημμένη και η εφαρμογή της έρχεται ολοένα και πιο κοντά, ενώ όσο η οικονομία της χώρας επιδεινώνεται τόσο οι ένστολοι κινδυνεύουν με ακόμη πιο δραστικές περικοπές.

Ο «οδηγός»

Οι πληροφορίες λένε πως «οδηγός» θα είναι το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο που ισχύει ήδη για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ ζητούμενο αποτελεί πώς θα διατηρηθεί και εμπράκτως ο χαρακτήρας των ειδικών μισθολογίων, όπως αυτά του στρατιωτικού, του αστυνομικού ή του δικαστικού.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως μεταξύ των ενδεχόμενων που εξετάζονται προκειμένου να συμπιεστεί το μισθολογικό κόστος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι κυρίως τρία:

1. Η κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών. Ίσως δηλαδή επιχειρηθεί απόλυτη προσαρμογή του διοικητικού βαθμού με το μισθολογικό. Το πρώτο βήμα φέρεται να έγινε με το «πάγωμα» από το καλοκαίρι του 2011 των μισθολογικών προαγωγών, στερώντας ένα σημαντικό ποσό από τους ένστολους οι οποίοι προήχθησαν μετά τον περασμένο Ιούλιο.

2. Η κατάργηση επιδομάτων και η διατήρηση τριών μόνο:

α) Του χρόνου υπηρεσίας, που επίσης έχει «καθηλωθεί» από τον Ιούλιο του 2011 και ουδείς γνωρίζει πότε θα συνεχίσει να αποδίδεται κανονικά Το χρονοεπίδομα καθορίζεται στο 4% του βασικού μισθού τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας και αυξάνεται ανά διετία κατά επιπλέον 4% έως ότου φθάσει στο 60% στα 29 χρόνια υπηρεσίας. Ποσό αρκετά σημαντικό για τους ένστολους που δοκιμάζονται από τις απανωτές περικοπές σε ειδικές συνθήκες εργασίας,
β) Του ειδικής απασχόλησης, που δίδεται σύμφωνα με το διοικητικό βαθμό και κυμαίνεται από 162 ευρώ για τους μόνιμους υπαξιωματικούς και επαγγελματίες οπλίτες έως 375 ευρώ για τους ανώτατους αξιωματικούς,
γ) Του θέσης ευθύνης, το οποίο χορηγείται επίσης σε σχέση με το διοικητικό βαθμό. Εξετάζεται το ενδεχόμενο το επίδομα θέσης ευθύνης να συνδυαστεί με την παραγωγικότητα του κάθε στελέχους, στην κατεύθυνση δηλαδή αυτού που ισχύει με το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.

3. Η ενσωμάτωση των οδοιπορικών στο βασικό μισθό. Τα οδοιπορικά δίδονται επίσης ανάλογα με το διοικητικό βαθμό σε ημέρες εργασίας, οι οποίες κυμαίνονται από 3 στους υπαξιωματικούς έως 8 στους ανώτατους αξιωματικούς. Κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε περίπου 29 ευρώ καθαρά. Δεν αποκλείεται, πάντως, η ένταξη των οδοιπορικών στο βασικό μισθό να «κρύβει» ταυτόχρονα περικοπές.

Οδοιπορικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο κονδύλιο για τα οδοιπορικά του 2012, ενώ τα άλλα Γενικά Επιτελεία ακολουθούν μια διαφορετική τακτική, τροφοδοτώντας τον «κωδικό» των οδοιπορικών σε διαστήματα εντός του έτους και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις μηνών στην απόδοσή τους.

Η στρατιωτική ηγεσία δεν έχει καμία ενημέρωση για το προωθούμενο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών. Κανείς δεν είναι επίσης σίγουρος για το βαθμό γνώσης της πολιτικής ηγεσίας του Πενταγώνου, καθώς τα ειδικά μισθολόγια εξετάζονται σε μια γενική βάση που αφορά περί τους 280.000 δημοσίους λειτουργούς που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Το βέβαιο είναι πάντως πως νέες περικοπές στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν επιπτώσεις ακόμη και στην άμυνα της χώρας, αφού στην πλειονότητά τους οι στρατιωτικοί αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες.

(Ε.Τ. 16/01/2012 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: