ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.12.12

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (18-12-2012) ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


«Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ»: Εξαίρεση των Στρατιωτικών Σχολών από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αλλαγές στη φιλοσοφία και στον τρόπο διδασκαλίας των Στρατιωτικών Σχολών αναμένεται να επιφέρει η συνεργασία των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας

Νέα δεδομένα στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργεί η αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής φοιτητών στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τις... πληροφορίες που υπάρχουν αναφορικά με τον νέο σχεδιασμό των υπουργείων Παιδείας και Άμυνας, τα ΑΣΕΙ θα εξαιρεθούν οπό τη διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων, προκειμένου η εισαγωγή στις Σχολές Ικάρων, Ευελπίδων και Δοκίμων να γίνεται επειδή ο φοιτητής πραγματικά θα το θέλει και θα αποτελεί πρώτη του επιλογή και όχι λόγω κάποιας «καραμπόλας» ή απλώς επειδή δεν μπόρεσε να πετύχει την είσοδό του σε κάποια από τις σχολές της αρεσκείας του.

Μέσα στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι, επίσης, ριζική αλλαγή να υπάρξει και στο καθεστώς διοίκησης των σχολών με την υιοθέτηση ενός νέου κανονισμού λειτουργίας, η φιλοσοφία του οποίου θα εδράζεται σε διαφορετική βάση από αυτήν που διέπει το υπάρχον καθεστώς που θεσπίστηκε επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου. Να σημειώσουμε πως το σημερινό σύστημα αναγνωρίζει σημαντικές υπερεξουσίες στους καθηγητές των ΑΣΕΙ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που στρατιωτικοί κύκλοι του Πενταγώνου, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, έχουν εκφράσει τα παράπονά τους υποστηρίζοντας πως σε αρκετές περιπτώσεις η διδασκαλία «δεν συνάδει με την αποστολή και το πνεύμα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στρατιωτικοποίηση

Ως εκ τούτου, αναμένεται πως ο έλεγχος των σχολών θα περάσει και πάλι στους στρατιωτικούς, με τους καθηγητές να αναλαμβάνουν κυρίως συμβουλευτικό ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι με τον νέο σχεδιασμό θα ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες «στρατιωτικοποίησης» των φοιτητών, με τα μαθήματα γενικής κατεύθυνσης να κατέχουν δευτερεύουσα θέση. Απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι, μέσω των παραπάνω αλλαγών, οι φοιτητές που θα εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές να έχουν ως προτεραιότητα τη στρατιωτική καριέρα και όχι να τις επιλέγουν ως εναλλακτικές σε περίπτωση αποτυχίας τους σε άλλους στόχους που είχαν θέσει. Εκείνο, πάντως, που επί του παρόντος φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση είναι η εξεύρεση του συστήματος που θα διασφαλίζει το αδιάβλητο των εισαγωγικών εξετάσεων, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα περιθώριο να υποστηρίξει κάποιος πως για την εισαγωγή των φοιτητών ισχύουν και πολιτικά ή κομματικά κριτήρια. Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα ισχύσουν οπό την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο. Να επισημάνουμε, εξάλλου, πως από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και εφεξής ο αριθμός των σπουδαστών που θα εισαχθούν στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι μειωμένος σε ποσοστό 30% επί του αριθμού των εισαχθέντων στις ίδιες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 18/12/2012 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ)

___________________________

«6 ΗΜΕΡΕΣ»: Θέλουν τις Στρατιωτικές Σχολές να επιστρέφουν στην εποχή της ΕΡΕ

ΣΧΕΔΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ: θέλουν εκτός πανελλαδικών τις Στρατιωτικές Σχολές
Σενάρια να καταργηθεί ο τρόπος εισόδου στις ακαδημίες των Ενόπλων Δυνάμεων κινούνται στο Διαδίκτυο
Προωθείται η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και εισαγωγή α λα καρτ
Το σύστημα εξετάσεων α λα καρτ, που χρησιμοποιήθηκε από τον Συναγερμό και την ΕΡΕ για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, υιοθετήθηκε και από τη χούντα, καταργήθηκε το 1982 και αντικαταστάθηκε από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τις Στρατιωτικές Σχολές και εισαγωγή των σπουδαστών με σύστημα α λα καρτ εξετάσεων προωθούν κύκλοι μέσα στην κυβέρνηση, που ονειρεύονται να επαναφέρουν ένα σύστημα που θέριεψε επί Συναγερμού και ΕΡΕ και χρησιμοποιήθηκε από τη χούντα, για να καταργηθεί το 1982!...

Μάλιστα είναι τόσο οπισθοδρομικό το προωθούμενο σχέδιο, με αποτέλεσμα να εκφράζουν την κάθετη αντίθεση τους αρμόδιες στρατιωτικές πηγές -που εκτιμάται ότι εκφράζουν και τα Γενικά Επιτελεία- αλλά και μέρος (τουλάχιστον) της πολιτικής ηγεσίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το σάιτ αμυντικών θεμάτων Onalert.gr «η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζουν όλα στις ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και πρώτα απ΄όλα ο τρόπος εισαγωγής, ακόμη και με εξαίρεση των σχολών από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις». Με αυτή την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής, αναφέρει, στόχος είναι «να εισάγονται σ' αυτές όσοι έχουν ως προτεραιότητα την στρατιωτική καριέρα και όχι όσοι επέλεγαν τις σχολές αυτές ως δεύτερες και τρίτες επιλογές σε περίπτωση αποτυχίας τους σε άλλους στόχους που είχαν θέσει».

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζονται αλλαγές «στο καθεστώς διοίκησης των σχολών με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις "υπερεξουσίες" που τους εκχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας και τον έλεγχο των σχολών να περνά ξανά στους στρατιωτικούς».

ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ, αναφερόμενη σε αυτά που διέρρευσαν ως αποδιδόμενα σε σχέδιο της κυβέρνησης, τόνισε ότι δεν υπάρχει αυτή την περίοδο κανένα σχέδιο και συζήτηση στο υπ. Άμυνας για κατάργηση των Πανελλήνιων και ότι «δεν θα ξαναγυρίσουμε στη μεταπολεμική Ελλάδα».

Ανέφερε δε ότι οι διαρροές πιθανόν να είναι ευσεβείς πόθοι κάποιων. Τόσο από την πλευρά-μέρους τουλάχιστον- της πολιτικής ηγεσίας όσο και από τις προαναφερθείσες στρατιωτικές πήγες επισημαινόταν ότι με το ισχύον σύστημα υπάρχει αφενός αδιάβλητη διαδικασία και από την άλλη (και το κυριότερο) μπαίνουν στις Στρατιωτικές Σχολές οι άριστοι των άριστων. Ανέφεραν ότι το 60% έχουν ως πρώτη επιλογή τις Σχολές αυτές και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι τις έχουν ως β' ή γ΄ επιλογή. «Συνεπώς οι συμμετέχοντες επιλέγουν να πάνε στις σχολές αυτές», αναφέρουν. Πολύ περισσότερο, προσθέτουν, που υποβάλλονται οικειοθελώς και σε άλλες εξετάσεις, αθλητικές, ψυχοτεχνικές κ.α.

«Αν αλλάξει το σύστημα και πάμε σε ξεχωριστές εξετάσεις τότε αντί μαθητές του 18 θα μας έρχονται μαθητές του 11 και του 12 που απλώς θέλουν να γίνουν στρατιωτικοί», ανέφερε έμπειρη πηγή του Πεντάγωνου Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει στο μέλλον είναι πιθανότατα κάποιοι εκσυγχρονισμοί στον νόμο Βενιζέλου κυρίως σε ό,τι αφορά την εσωτερική δομή των Σχολών, με στόχο την ανάδειξη του στρατιωτικού τους χαρακτήρα.

(6 ΗΜΕΡΕΣ 18/12/2012 – Γ. ΔΗΜ.)

___________________________

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Στην κυβέρνηση σκέφτονται (σωστό!) την αποδέσμευση των Στρατιωτικών Σχολών από τις πανελλήνιες εξετάσεις

ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές μόνον για εκείνους που πραγματικά το επιθυμούν και όχι για όσους βρίσκονται από... σπόντα σε αυτές, λόγω του συστήματος των πανελλήνιων εξετάσεων, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το πρώτο που αναμένεται να αλλάξει η κυβέρνηση, ύστερα και από μελέτη επιτελών του ΓΕΕΘΑ, είναι ο τρόπος εισαγωγής, ο οποίος δεν αποκλείεται να προβλέπει ακόμη και την εξαίρεση των σχολών από τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στόχος, να εισάγονται σ' αυτές όσοι έχουν ως προτεραιότητα τη στρατιωτική καριέρα και όχι όσοι επέλεγαν τις σχολές αυτές ως δεύτερες και τρίτες επιλογές σε περίπτωση αποτυχίας τους σε άλλους στόχους που είχαν θέσει. Η κυβέρνηση ετοιμάζει ήδη σχετικό νομοσχέδιο για να δημιουργηθεί το νέο καθεστώς εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές και όλα δείχνουν ότι αυτό θα είναι εκτός πανελλήνιων εξετάσεων, παρά το ότι είναι ισχυρό το επιχείρημα του αδιάβλητου που παρέχουν οι πανελλήνιες εστιάσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι πιστεύει πως το σχέδιο που θα παρουσιάσει θα εξασφαλίζει την απόλυτη αξιοκρατία εισαγωγής στις σχολές. Επιπλέον θεωρεί σημαντικότερη την εισαγωγή νέων που επιθυμούν να γίνουν στρατιωτικοί.

Την ίδια στιγμή, αναμένονται αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης των σχολών, με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις «υπερεξουσίες» που τους εκχώρησε ο «ύπαρχος» του τιτανικού της ελληνικής οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, με τον έλεγχο των σχολών να περνά ξανά στους στρατιωτικούς.

Αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι οι καθηγητές που σήμερα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ουσιαστικά στη διοίκηση των σχολών θα περάσουν σε δεύτερο πλάνο, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή του διδακτικού προσωπικού, για το οποίο σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν παράπονα που έχουν κριθεί δικαιολογημένα και αιτιολογημένα. Ο έλεγχος των σχολών θα περάσει και πάλι στους στρατιωτικούς, με τους καθηγητές να περιορίζονται σε συμβουλευτικό ρόλο.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 18/12/2012 – Σ.Λ.)

___________________________

«ESPRESSO»: Αλλαγές εν όψει στο θέμα της στρατιωτικής θητείας με εντολή της τρόικας

ΣΑΛΟ έχει ξεσηκώσει το αίτημα της τρόικας να καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα κάνουμε εξοικονόμηση χρημάτων και θα μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες.

Στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας που έχουν συντάξει το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζεται πως η χώρα μας έχει σταθερά τις μεγαλύτερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις είκοσι επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών στον στρατό κατά 62% και των μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά 41% μέχρι το 2016.

Το ερώτημα βέβαια είναι, εάν εφαρμοστούν όλα αυτά, τι είδους στρατό θα έχουμε και πόσο αξιόμαχος θα είναι.

Την ίδια ώρα, αλλάζουν όλα στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές και πρώτα απ' όλα ο τρόπος εισαγωγής σε αυτές. Στους σχεδιασμούς βρίσκεται η εξαίρεση των παραπάνω σχολών από τις πανελλήνιες εξετάσεις! Θα εισάγονται όσοι έχουν προτεραιότητα στη στρατιωτική καριέρα.

Επίσης αναμένεται να αλλάξει ριζικά το καθεστώς διοίκησης των σχολών, με τους καθηγητές να μην έχουν πλέον τις «υπερεξουσίες» που τους είχε εκχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

(ESPRESSO 18/12/2012 – Γ. ΣΑΡ.)




Σταρατα

Δεν υπάρχουν σχόλια: