20.12.12
Είναι η ανάπτυξη ανόητε.
Ο κ. Σαμαράς ανήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «επαναδιαπραγμάτευση». Πράγματι έκανε επαναδιαπραγμάτευση η οποία κατέληξε στο πιο κάτω κείμενο που πέρασε πριν λίγες ημέρες νύχτα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την οποία πράξη συνυπέγραψε και ο ΠτΔ. Το κείμενο έχει ως εξής: «Οι δανειακές συμβάσεις διέπονται από το αγγλικό δίκαιο και στο πλαίσιο αυτό:
η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται απαρέγκλιτα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά στοιχεία τους έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα σύμβαση τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόδοσης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στο μέτρο που τα παραπάνω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».
Μετά λοιπόν την «επαναδιαπραγμάτευση» η οποία κατέληξε στην πλήρη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας στους δανειστές (αυτό προφανώς ψήφισαν όσοι ψήφισαν ΝΔ), ήρθε το νέο δάνειο (όχι για το λαό φυσικά, απλά ο λαός θα τo πληρώσει), ήρθαν οι έπαινοι από τους δανειστές και η ξαφνική αναβάθμιση κατά έξι βαθμίδες!!! από την S&P. Αυτή δηλαδή που μας είχε υποβαθμίσει σε "Επιλεκτική Χρεοκοπία".
Και τώρα τι; Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους;;; Τώρα θα πρέπει να αναπτυχθούμε. Έτσι λέει ο κ. Σαμαράς, έτσι προπαγανδίζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Οι άνθρωποι έκαναν το καθήκον τους. Μας κράτησαν στο ευρώ, μας εξασφάλισαν το νέο δάνειο και μας διέταξαν να αναπτυχθούμε. Αν δεν αναπτυχθούμε θα φταίμε και πάλι εμείς, άσχετα αν δεν διαθέτουμε ούτε ευρώ. Άσχετα αν έχουμε εξαθλιωθεί και αυτοκτονούμε καθημερινά. Εμείς θα είμαστε οι υπεύθυνοι που δεν αναπτυσσόμαστε. Όχι φυσικά το πολιτικό σύστημα...
Εκτός και αν έρθουν οι ξένοι, τώρα που τα παραδώσαμε όλα και μας αγοράσουν όλους, μαζί με τις περιουσίες μας, για το καλό μας φυσικά, για την ανάπτυξη. Μόνο που η όποια ανάπτυξη, χωρίς κούρεμα του χρέους που κατέχουν τα ευρωπαϊκά κράτη και η ΕΚΤ, απλά θα διατηρεί το χρέος βιώσιμο και το λαό θνήσκοντα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου